Satire
Læsetid: 2 min.

Bagsiden: Skidt nu være med grundvandet – Eva Kjer Hansen sætter ind mod uhumsk bland selv-slik

’Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig,’ lyder det fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, der ikke lader sig gå på af, at andre taler om forurening af vandmiljøet og vildledning af Folketinget
Nogen vil måske undre sig over, at Eva Kjer Hansen er så optaget af, hvad der gemmer sig i bland selv-slikket, når hun tilsyneladende ikke bekymrer sig om, hvad hendes landbrugspakke gør ved vores fælles drikkevand. Og det skal da også siges, at det tilsyneladende ikke er noget stort problem, ministeren nu sætter ind imod

Nogen vil måske undre sig over, at Eva Kjer Hansen er så optaget af, hvad der gemmer sig i bland selv-slikket, når hun tilsyneladende ikke bekymrer sig om, hvad hendes landbrugspakke gør ved vores fælles drikkevand. Og det skal da også siges, at det tilsyneladende ikke er noget stort problem, ministeren nu sætter ind imod

Polfoto

Indland
16. februar 2016

Nok står miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) midt i en eskalerende skandale om uoprettelig forurening af det danske vandmiljø og mulig vildledning af Folketinget, men det får hende ikke til at nedprioritere andre indsatsområder. Mandag eftermiddag kunne Ritzau således rapportere, at den handlekraftige minister nu »skærper kontrollen med uhumsk bland-selv-slik«.

Ikke mindre end 400 målrettede kontroller skal i år sikre, at danske forbrugere trygt kan fylde slik- poserne.

»Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig,« udtalte Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse, hvor hun samtidig bebudede, at en »tværgående task force« kan være på vej.

Det betyder dog ikke, at forbrugerne blot kan læne sig tilbage i vished om, at myndighederne nok skal sikre rent slik i butikkerne. Nej, som den liberale tænker, Eva Kjer Hansen er, lægger hun snarere op til, at den enkelte slikkøber fortsat skal træffe sit eget frie valg, blot på et mere oplyst grundlag end tidligere:

»Som forbruger kan det være svært at gennemskue, om slikkets vej til slikposen har været under de rigtige forhold. Forbrugerne skal informeres om gode tommelfingerregler, så de er klædt på til at forholde sig kritisk til lidt for gode tilbud.«

Ingen syge

Nogen vil måske undre sig over, at Eva Kjer Hansen er så optaget af, hvad der gemmer sig i bland selv-slikket, når hun tilsyneladende ikke bekymrer sig om, hvad hendes landbrugspakke gør ved vores fælles drikkevand. Og det skal da også siges, at det tilsyneladende ikke er noget stort problem, ministeren nu sætter ind imod.

Som lederen af Fødevarestyrelsen rejsehold, Michael Rosenmark, udtalte i sidste uge til Metroxpress, der satte fokus på problemstillingen med beskidt bland selv-slik:

»Sandsynligheden for at blive syg af bland-selv slik er lille. Vi har ikke nogen dokumenterede tilfælde.«

For som Michael Rosenmark tilføjede:

»Slik er som udgangspunkt en meget sikker fødevare, som bakterier ikke gror særlig godt på sammenlignet med for eksempel på kød og fisk. Hvis slikket indeholder meget sukker, kan det nærmest holde evigt.«

Men som også den aktuelle sag om Eva Kjer Hansens landbrugspakke synes at vise, mestrer ministeren kunsten at få sine embedsmænd til at bakke hende op, selv når det kan forekomme at være en vanskelig øvelse. Hvis man kan få dem til at konkludere, at en øget kvælstofudledning i landbruget vil ende med et fald i den samlede kvælstoftilførsel til miljøet, kan man vel også få dem til at sige, at 400 målrettede kontroller af bland selv-slik er det rette svar på, at man ikke har fundet et eneste tilfælde af sygdom som følge af beskidt bland selv-slik.

I hvert fald roste en embedsmand fra Fødevarestyrelsen, der vel at mærke hører under Eva Kjer Hansens departement, over for Ritzau sin egen ministers initiativ. Som nyhedsbureauet rapporterede:

»Selv om der ikke har været eksempler på sygdomsudbrud på grund af uhumsk slik, er Fødevarestyrelsen glad for, at der nu kommer skærpet fokus på området, siger chefkonsulent Kenny Larsen fra Kontrolstyring i Fødevarestyrelsen.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

I det hele taget skulle fødevaremedisteren interessere sig meget alvorligt med alle disse smålurvede baggårds- og kælder ApS-er, ud over alle de andre, som får lov til at 'befamle' vores madvarer - enhver 'hottentot' kan åbenbart beskæftige sig med hvad som helst inden for branchen uden samfundets kontrol - det må være dét masseforgiftningsvåben, der også kaldes - liberalisme ...

Jørn Andersen, Anders Jensen, Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen, Anne-Marie Krogsbøll og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Hvem sagde, politikerlede. I det private erhvervsliv, ville Eva Kjer Hansen blive fyret, medmindre chefen også der, var en lille svindler.

peter fonnesbech, Jan Hedegaard Kronborg, Anne Koed Westergaard, Nanna Wulff M., Flemming Berger, Kaj Spangenberg, Elisabeth Andersen, Jens Kofoed, Jørgen Steen Andersen, Merete Jung-Jensen, Anne-Marie Krogsbøll og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Nu også med kinesisk honning - det skal åbenbart være sødt!

Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Jan Weis anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"»Man skal kunne blande sig en pose fredagsslik uden at bekymre sig,«

Jeg vil hellere kunne drikke mig et glas vand, uden at skulle bekymre mig.

Vibeke Hansen, peter fonnesbech, Jan Hedegaard Kronborg, Birte Dahl, Per Meinertsen, Anne Koed Westergaard, Nanna Wulff M., Kurt Nielsen, Ole Sjælland, Morten Andersen, Flemming Berger, Helene Kristensen, Kaj Spangenberg, John Andersen, Hanne Ribens, Elisabeth Andersen, Carsten Wienholtz, Tue Romanow, Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen, Ole Steensen, Peter Wulff, Dorte Sørensen, Merete Jung-Jensen, Jacob Hansen, Jan Weis og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Hvad er nu det man hører om hende, Fødevarestyrelsen og den honning der bliver solgt i Danmark? Der modsiger hun igen nogle af hendes embedsmænds analyser.

John Andersen, Tue Romanow, Jens Kofoed, Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Endnu et eksempel på de blå skadelige metoder kan du læse her http://ing.dk/artikel/tonsvis-af-kinesisk-svindel-honning-paa-hylderne-i...

Så vidt jeg har forstået på Rejseholdet udi Fødevarer, fra Fødevarestyrelsen, er der ikke en, der er blevet syg, eller har fået det dårligt, eller er død af at spise uhumsk, gammelt slik. Sikkert fordi det slik vi køber i forvejen er fyldt med farvestoffer og andre stoffer, der får det til bevare sin form mm. og mv. i mange, mange år...

Og hvordan er det nu det går med de MRSA-svinefarme....

peter fonnesbech, Anne Koed Westergaard, Kurt Nielsen, Flemming Berger, Kristian Rikard, John Andersen, Jørgen Steen Andersen, Anne-Marie Krogsbøll, Anne Eriksen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Ro på! Der er intet galt! Alt er under kontrol! Eva Kjer Hansen har taget over!
Hmm hvorfor føler jeg mig fuldstændig ude af kontrol?

Ole Sjælland, Flemming Berger, John Andersen, Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen og Elisabeth Andersen anbefalede denne kommentar

Lidt rottelort nu og da er bare godt for immunsystemet.

Jørgen Steen Andersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Bjarne Falk Rangård

Godt hun endelig tager sig af sager hun kan overskue og hvor ingen er blevet syge endnu.
Her er ingen landbrugslobby at tage hensyn til.

Anne-Marie Krogsbøll

Hvis man har mulighed for netop nu (og sikkert gentagne gange i løber af dagen) at se Karen Hækkerup blive ristet på TV2 News om sagen, så er det ret underholdende - og deprimerende.

Spindoktor på glatis......

Anne Eriksen, Karsten Aaen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Steen Andersen

Anne-Marie Krogsbøll 09:21
Går jeg glip af noget?!
Det er deprimerende at tænke på alle de højtuddannede og højtlønnede mennesker som spilder deres liv med i bedste fald ligegyldigheder og i værste at forpeste andre menneskers liv.

Anne-Marie Krogsbøll

Ja, hvis du gerne vil have bekræftet, at der er nogen, som forsøger at løbe om hjørner med os i denne sag, så går du glip af noget. Det bliver nemlig ret tydeligt i dette interview, at Karen Hækkerup er i færd med at hjælpe til med at forpeste andre menneskers drikkevand.

Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jan Hedegaard Kronborg

Hvor er spin- og.. Nu ikke debat, info. og viden. Overbevisende og en tro-sag omkring balance i år 2020 eller hvornår. Ift. bedre økonoml få landmænd og vores drikkevand.

Var vidne til et vildt orgie af gyllespredning i dag fra 4-5 landmænd, der fejrede sejren på forhånd med en velsignelse af splat og lugte i solskinnet!

De må ikke sprede gylle, før frosten er gået af jorden, så det er ulovligt Anne.

Jeps, Palle Jensen - og det startede faktisk i Januar - en dag, hvor solen skinnede!
(det er nok sådan, at man ikke kan se på jorden er frossen, når man kan pløje den - hvilket også sker p.t. - ofte)
Måske skal jeg prøve at ringe til p.......?

Det er ikke de videnskabelige fakta og beviser politikere bruger til at begrunde sine handlinger og beslutninger ud fra, men personlige standpunkter og overbevisninger. Og så har de den offentlighedens - mørklægnings loven, at gemme sig bag om, når der bliver stillet spørgsmålstegn ved den måde, de offentlige interesser og midler bliver forvaltet på.
Men sådan er politikken blevet, vel? Korsigtet, populistisk, uvidenskabeligt, egoistisk, natur-fjendtligt ...