Note
Læsetid: 1 min.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm pepper Information op

Illustration: Radio24syv
Indland
12. februar 2016

Informations chefredaktør Christian Jensen blev i går ringet op af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm fra Den Korte Radioavis på Radio24syv:

»Information, det er sgu en røvsyg avis. Der mangler noget at kigge på,« sagde Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i Den Korte Radioavis, inden hun ringede Christian Jensen op for at tilbyde ham en satiretegning af fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen og en repræsentant fra lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug med henvisning til, at Eva Kjer Hansen er blevet kritiseret for at være i lommen på Bæredygtigt Landbrug.

»Det lyder som noget, der kan peppe det gamle oplysningsværk op,« sagde Christian Jensen, inden samtalen sluttede. Og kort tid efter tikkede tegningen så ind på redaktionen, som har valgt at bringe den for at peppe oplysningsprojektet lidt op.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hvorfor? skal Information nu til at tale med, skrive sammen med eller have et samarbejde med en journalist, som i virkeligheden er en fiktiv journalist? som kun findes på Radio24/7? Og som hele tiden lever af at lave det jeg vil kalde for fiktiv journalistik....

Teningen af Løkke, som skulle udstille danskerne som nazister kunne man forstå. Her fatter jeg ikke en brik.

Per Meinertsen

@Ole Rasmussen: hvis nu jeg siger "marionetdukke"?

Jørgen Steen Andersen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Fordi, Karsten Aaen, det vist anses som både hipt og cool og en form for blåstempling/adelsmærke, at blive ringet op, udstillet eller for den sags skyld sjoflet! – af Frederik Cilius og 'Den korte radioavis'. Så er man i egne og andre københavnske journalisters øjne noget særligt. Tror jeg, at de tror.

I øvrigt, da nu Information går så meget op i kildehenvisninger og deslige, var det vel på sin plads, da de åbenbart synes tegningen er værd at offentliggøre, at angive navnet på ophavsmanden og ikke på radiostationen: 'MyrthueLarsen'.

Det er sgu da en sjov tegning. Nogle kommentatorer herinde er altså lidt gnavne pr. refleks.

Søren Thuesen, Marianne Hallgaard Christensen, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Jørgen Steen Andersen og Kenneth Graakjær anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

Ja, den er rigtig sjov. En kvinde, der bliver fremstillet som en ko, det er da god humor. Når hun så ovenikøbet bliver fremstillet med sveden springende, mens en mand fistfucker hende, ha-ha-ha. Fistfucking er da også bare morsomt.

Nej, selvfølgelig er det ikke dét, der foregår på tegningen, det ser bare sådan ud. Og hvorfor skal det hele også være så surt. Og har man da slet ingen humor.

Men egentlig tror jeg, at offentliggørelsen af historien – hvor tegningen bliver benyttet som undskyldning for overhovedet at fortælle om intermezzoet? – mere handler om, at Christian Jensen har været så himle henrykt, stolt og benovet over, at han nu også er blevet bemærket af og inddraget i 'Den korte radioavis'. Så er man noget i det københavnske journalist-broderskab. Og denne 'betydningsfulde' udmærkelse har han så naturligvis ikke ønsket, at læserne skulle være uvidende om. Tegningen, omend voldsomt – som i voldsomt! – eksponeret, er vist mest alibi for at kunne (mis?)bruge sit eget medie til at prale af 'æresbevisningen'.

Se fx også hvordan Adam Holm på sin sidste dag som vært på Deadline, var så begejstret for en telefonisk afskedshilsen fra Frederik Cilius, at han ikke kunne få et ord frem, men måtte nøjes med begejstret at sende fingerkys i retning af stemmen, efterfulgt af et "Love you!". Ren Bromance.

Mænd i kvindetøj har i øvrigt også altid været god humor …

It's funny, 'cause it's true...

Michael Kongstad Nielsen

Tegningen er ikke sjov, den er ulækker. Humoren er over stregen. I konkurrence-samfundet anses det rå nok for vinderstil, men mennesket står til at tabe.

Jørgen Steen Andersen

Det kaldes altså SATIRE!
En satiretegning udtrykker noget mere enkelt end det talte eller skrevne ord er i stand til.
Med den politik Eva Kjer Hansen udøver, så er hun så sandelig selv ude om det.

Marianne Hallgaard Christensen, Niels Duus Nielsen og Per Meinertsen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

De seneste aftener har Deadline ikke handlet om andet. De færreste har nok set med.

Øh, svært at tælle kommentarer - men for at nævne partier, så tror jeg sagtens, at regeringspartiet helt klart med udøvende ministre står for egen politik, som tidligere...