Læsetid: 4 min.

Kommentar fra Annegrethe Rasmussen

9. februar 2016

Kære læsere

Det bliver desværre sidste gang, jeg skriver til jer. Det er jeg rigtig ked af.

Jeg blev ifølge Christian Jensen fyret på grund af en klumme, jeg havde skrevet for netmediet Altinget.

Chefredaktøren for det medie, anklagen handlede om, The Economist, har efterfølgende skrevet til mig, at hun accepterer min undskyldning for ikke at nævne dem som inspiration, men hun mener ikke, at jeg har kopieret deres tekst.

Men Jensen har ikke fortalt jer hele historien. Han havde adgang til andet materiale: beskyldninger fra en studerende om manglende kildehenvisninger, der endte som en artikel i Weekendavisen efter at Information selv havde afvist at skrive en artikel. Chefredaktøren sad imidlertid på anklagerne i over en måned og delte dem ikke med mig, før den dag, jeg blev fyret – samtidig med han foranstaltede sin bagudrettede, interne undersøgelse. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

informastion. " I ovenstående kommentar optræder flere fejl og unøjagtigheder, bl.a. om baggrunden for opsigelsen af Annegrethe Rasmussen". Det er ikke nemt at blive klog på substansen i denne sag, som mest virker som et personopgør.

David Zennaro, Jens Christensen, Claus Sølvsteen, Lisen Nordstrøm, Vibeke Rasmussen, Morten Johansen og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Det er umuligt for læserne at gennemskue, hvad der reelt er foregået.

God vind til AnneGrethe Rasmussen fremover.

Hanne Ribens, odd bjertnes, Nina Hermanson, David Zennaro, Grethe Preisler, Lisen Nordstrøm, Jørgen M. Mollerup, Carsten Mortensen, erik winberg, Morten Johansen, Vibeke Rasmussen, Holger Madsen, Jan Weis og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

"I ovenstående kommentar optræder flere fejl og unøjagtigheder, bl.a. om baggrunden for opsigelsen af Annegrethe Rasmussen" noteres der under AGR's ord ... den første sætning i dette ordvalg kunne Information (og vel sagtens også alle andre aviser) jo med stor succes bruge som afslutning i ret så mange af deres egne artikler, ja ordene er faktisk lige til en omgang copy/past, er det.

For morsomt nok (eller nok snarere trist) sidder man jo tit tilbage, når man er i den begunstiget situation at have bare en lidt en smule dybere viden om det emne der bringes til torvs, med en kedelig følelse af af blive vildledt, muligvis fordi "sandheden" ligesom ikke stemmer overens med det pågældende medies dagsorden.

Lars Brok, David Zennaro, Vibeke Rasmussen og Poul Schou anbefalede denne kommentar
Morten Johansen

Mon ikke at man efterhånden, i mange skriftlige publikationer, hvad enten det er journalistiske artikler, blogindlæg eller andet, vil kunne finde fragmenter af passager fra andre publikationer? Vi absorberer så mange skriftlige informationer fra nettet, hvorfra formuleringer vil aflejre og ophobe sig i vores underbevidsthed for så senere uafvidende at blive genbrugt. Informations behandling af AR virker noget sølle. Man fornemmer at der ligger noget personlig animositet bag, og så bruger man sin egen avis til at korsfæste en medarbejder, selv om man sagtens kunne have håndteret det anderledes. Det er sgu da dårlig stil.

Nina Hermanson, David Zennaro, Lisen Nordstrøm, Carsten Wienholtz, Vibeke Rasmussen og jonas eugen anbefalede denne kommentar
Vibeke Rasmussen

"Forskellen i format og ledelsesstil taler for sig selv."

You can say that again! Og sige det endnu en gang efter Informations nærmest trodsige efterskrift til ovenstående!

Tak til Annegrethe Rasmussen for at give sin oplevelse af situationen. Og skam få Information, der til det sidste småligt bruger sin magt til via redigering at få det sidste ord.

Klaus Seidenfaden, Lars Brok, Nina Hermanson, Jesper Brink, Jens Christensen, Claus Sølvsteen, Lotte Prassé, Jørgen Garp, Flemming Brahms, Lisen Nordstrøm, Jørgen M. Mollerup, Carsten Mortensen, jonas eugen, Carsten Wienholtz, Karsten Aaen og erik winberg anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Information hyrede i 2012 agr til petitjournalistik. Jeg synes, hun på underholdende vis formåede at rapporetere det store i det små og vice versa fra det store land tIl det lille. Hvori den egl uoverensstemmelse består, må guderne vide, men det virker ikke elegant håndteret af avisen. Selvom de da får point for at lade agr komme til orde med et afskedsbrev.

odd bjertnes, Jens Thaarup Nyberg, David Zennaro, Karsten Aaen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Det værste ved Anne Grethe Rasmussens småsjusk var såmænd ikke de manglende citatangivelser, men derimod en navlepillende selvoptagethed og den 'naturlighed' med hvilken hun befandt sig i en påstået intelligentsia

Vedrørende fjernede kommentarer

Artiklen er Annegrethe Rasmussens svar på redaktionens undersøgelse. Kommentarer bedes relatere direkte til denne sag. Kritik af andre artikler af Annegrethe Rasmussen henvises til disse.

Debatvært

Espen Fyhrie

Jens H. Petersen

Jamen det er trist, jeg vil savne Annegrethes indlæg, der længe udgjorde mit faste lyspunkt i mandagsinformationerne. Set herfra er Annegrethes forseelser så minimale at de burde være bragt på plads gennem et konstruktivt modspil fra redaktionen :-(