Læsetid: 3 min.

Konservative kræver kvælstofs-forklaring

De Konservative leverede de afgørende stemmer til landbrugspakken i tro på, at miljøskaderne af denne ville blive opvejet af andre forbedringer. Nu stiller kritikere spørgsmål ved miljø- og fødevareministerens regnestykke, som skulle bevise dette
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen ude i naturen.

Stine Bidstrup

16. februar 2016

Det lød næsten for godt til at være sandt, da miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kort før jul landede en landbrugspakke med de tre andre borgerlige partier. »Danmark har fået en Fødevare- og landbrugspakke, der lægger grunden til fornyet vækst i landbruget og giver et grønt plus til miljøet,« lød det fra Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse.

Det var måske også for godt til at være sandt. At man altså med en og samme aftale kunne gavne både landbruget og miljøet. I hvert fald mente Socialdemokraterne og De Radikale, som ellers havde siddet med ved forhandlingsbordet lige til det sidste, at landbrugspakken havde for store negative konsekvenser for miljøet. Danmarks Naturfredningsforening og Det Økologiske Råd kaldte aftalen for »sort« i stedet for grøn. Og senest har en række miljøforskere nu kritiseret Eva Kjer Hansen for at have fordrejet beregningerne for at få det til at se ud som om, at kvælstofudvaskningen til de danske farvande ikke stiger.

Læs også: Leder: Regeringen fupper om forureningen

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

Der ligger så mange blå stemmer i miljøpolitik, som ikke rigtig har nogle steder at gå hen. Hvis konservative gad samle dem op ved at gå imod en meget smal bonderegering, kunne de vise at de faktisk stadig har nogle værdier og nogle holdninger.

René Arestrup

Hvis de konservative skal være tro mod deres eget ideologiske udgangspunkt, er de simpelthen nødt til at undsige regeringen og dens landbrugspakke. Ellers har de - endegyldigt - overflødiggjort sig selv som parti og som idé.