Læsetid: 3 min.

Kritikere: Ny vejledning om familiesammenføring er stadig uklar og ukonkret

Efter Ombudsmandens indblanding ændrer Udlændingestyrelsen nu den omstridte vejledning til uledsagede flygtningebørn med midlertidig beskyttelsesstatus. Kritikere mener dog fortsat, at vejledningen er for ukonkret
Sidste efterår beskrev Information det uledsagede flygtningebarn Ahmed Jabbar, som ikke kendte sin ret til familiesammenføring. Med en ændring i den tekst, som uledsagede børn modtager, når de får tildelt opholdstilladelse, skal det blive lettere at gennemskue reglerne, men ifølge flere kritikere er også den nye tekst for uklar.

Ulrik Hasemann

2. februar 2016

Nu bliver det måske lettere for uledsagede flygtningebørn at gennemskue, om de kan få deres forældre til Danmark fra den dag, de får ophold i landet.

Udlændingestyrelsen ændrer nemlig den udskældte og ifølge kritikere mangelfulde vejledning om familiesammenføring, der gives til uledsagede børn, som får tildelt midlertidig beskyttelsesstatus i Danmark.

Det fremgår af et svar fra Udlændingestyrelsen til Folketingets Ombudsmand den 29. januar.

Ændringen sker i kølvandet på Informations afdækning af sagen, der har fået Folketingets Ombudsmand til at bede Udlændingestyrelsen forklare, hvorfor styrelsen ikke vejleder uledsagede flygtningebørn om deres særlige ret til familiesammenføring. En ret, der indebærer, at de ikke som andre udlændinge på midlertidig opholdsstatus er udelukket fra familiesammenføring, de første tre år efter de har fået opholdstilladelse.

Læs også: Udlændingestyrelsen vil ikke ændre omstridt vejledning til flygtningebørn

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu