Læsetid 2 min.

Løkke vil teste om det borgerlige projekt er levedygtigt

Regeringen har et flertal bag sig, men der er brug for at genoprette tilliden i blå blok, mener Løkke, som indkalder til blå forhandlinger
Lars Løkke Rasmussens pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg

Lars Løkke Rasmussens pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg

Polfoto
24. februar 2016

Blå blok står i en »skæbnestund« med en ordentlig »gordisk knude.« Den slags kan man hugge over eller forsøge at løsne. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hælder med egne ord mest til det sidste.

At hugge knuden over ved at fyre miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) eller udskrive nyvalg er nemlig ikke attraktive løsninger på den krise, blå blok er havnet i, konkluderer Lars Løkke Rasmussen.

På et pressemøde i Statsministeriets Spejlsal rækker han derfor hånden ud til De Konservative og indkalder til nye forhandlinger med de tre blå støttepartier onsdag klokken 16.

Læs også: Pape udelukker en ministerrokade med Eva Kjer

»Det handler om mere end landbrugspakken: Det handler om, hvorvidt det borgerlige projekt er levedygtigt,« siger Løkke med henvisning til, at De Konservative har udtrykt mistillid til Eva Kjer Hansen efter kritik af beregningerne bag landbrugspakken.

»Så må man spørge sig selv: Har den mistillid virkelig en sådan karakter, at den ikke kan overvindes, og det borgerlige samarbejde kører fast? For det er der, vi er, i mine øjne,« siger Løkke.

»Jeg vil så stærkt, som jeg kan, appellere til de borgerlige partier om at tage imod denne invitation om at forsøge at klinke skårene.«

Dermed vælger han at forsøge at lirke den gordiske knude op for at finde en løsning på krisen i blå blok, som for alvor tog fart, da De Konservative tirsdag udtrykte mistillid til Eva Kjer Hansen, og Løkke efterfølgende indkaldte blå blok til møde i Statsministeriet.

»Jeg har brugt tiden på at orientere mig grundigere i selve sagen og forstå, om der er givet urigtige oplysninger til Folketinget. Det har jeg meget svært ved at se skulle være tilfældet,« siger Løkke, der understreger, at han har tillid til Eva Kjer.

»Hun er en dygtig og hårdtarbejdende minister, der loyalt har knoklet for at gennemføre den politik, de blå partier samlet gik til valg på.«

Løkke kalder samtidig De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til Eva Kjer Hansen for »svær at forstå.« Han fik »ingen signaler« om, at støttepartiet var ved at vælte miljøministeren.

»Vi kan ikke have et tillidsfuldt samarbejde, hvor man uden varsel pludselig trækker taburetten væk under en minister.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner

Prøv en gratis måned med uafhængig kvalitetsjournalistik

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Brugerbillede for Bill Atkins

'Enhedslisten - de rød-grønne' inspirerer til miljøtænkning - først de radikale udbrydere i Alternativet og nu de Konservative. Jeg mener de konservative har skudt papegøjen ved at fange Venstre med benene dybt begravet i miljøskadelig gylle. Der er også brug for grøn tænkning på den borgerlige fløj.

Dennis Berg, erik mørk thomsen, Finn Lindberg, Carsten Svendsen, lars abildgaard og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Herman Hansen

Demokrati er en by i Rusland. Her er det mig, som bestemmer - Kan du forstå det Pape?

...Når arrogancen bryder ud i lys lure.

...Mon det ender med Pape springer ud som Alternativist over hos Uffe :-)

Brugerbillede for Dorte Sørensen
Dorte Sørensen

»Vi kan ikke have et tillidsfuldt samarbejde hvor man uden varsel pludselig trækker taburetten væk under en minister.«

MEN hvorfor blev De Konservative nød til at trække i tæppet under ministeren. Var det ikke ministeren og regeringens egen skyld????
På Udvalgsmødet i går kunne Kjer Hansen have sagt, at hun ville se på tallene igen - var det ikke bare det De Konservative bad om. Men i stedet var hun urokkelig og mente at forskerne havde givet hende ret i hendes tal, som var hel rigtige - dog kunne den ene tabel måske tilføjes en stjerne/note.

Mener Løkke Rasmussen, at skønmaleri og usandheder SKAL være måden Danmark i fremtiden skal regeres på????????
Mener Løkke Rasmussen at vandforbrugerne skal betale landmændene for ikke at udnytte deres nye ret til at gøde mere og hvad med vandmiljøet skal de bedringer der trods alt er kommet ved de 3 Vandplaner ødelægges? Betyder natur/miljø og rent grundvand osv... intet for Løkke Rasmussen og hans blå-blok????

Jørgen Steen Andersen, Karen Grue, Karsten Aaen, Finn Lindberg, Lasse Nielsen, Anne Eriksen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for lars abildgaard
lars abildgaard

Jeg elskede Løkkes kommentar til, at Eva Kjer's tal skulle være forkerte: "Jeg har prøvet længe at se, hvorvidt der er tale om fejlagtige oplysninger, og det kan jeg simpelthen ikke se."

Men syv forskellige eksperter, fagfolk på området, kunne altså godt se det... Jeg tror bare man som Venstre politiker har en lidt anden, mere lemfældig standard, når det gælder udregninger og tal. Det er den eneste forklaring jeg lige sådan kan se.

Kim Øverup, Jørgen Steen Andersen, Benny Larsen, Karsten Aaen, Peter Wulff, Finn Lindberg, Gert Romme, Lasse Nielsen og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Carsten  Svendsen
Carsten Svendsen

Hvis man antager, at det er intolerante egoister, der stemmer blåt, så må man jo konstatere at de er godt repræsenteret i folketinget... :o)

Jørgen Steen Andersen og Finn Lindberg anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Thomas Andersen
Thomas Andersen

@Bill Atkins

'Enhedslisten - de rød-grønne' inspirerer til miljøtænkning - først de radikale udbrydere i Alternativet og nu de Konservative.

Ja, de Konservative er ved at blive lige så lamme, populistiske og uduelige som Enhedslisten. De konservative vil jo stemme for en landbrugspakke som de åbenbart er inderligt imod. Præcis som Enhedslisten stemte for en hel finanslov som de var inderligt imod. Eller som Enhedslisten da de stemte imod samtlige vækstpakker men aldrig stemte mistillid til den forrige regering.

Brugerbillede for Lasse Nielsen

Hvorfor i alverden er det så vigtigt for Løkke at holde på en manipulerende minister? Er han bange for, at kompetencen indenfor manipulation bliver for lille i regeringen, hvis Eva Kjer går? Det behøver han skam ikke at være.

Karsten Aaen, lars abildgaard og bo thomsen anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Leo Nygaard

K : Først dumstædige, så til grin - uanset om de falder til patten eller ej.
EKH : Først dumstædig, så indrømmelse - for at få K til at falde til patten.

Brugerbillede for erik mørk thomsen
erik mørk thomsen

Det bliver spænding at se, om de konservative har mere mand/kvinde mod, end de små "mælam" i enhedslisten, og stå ved, hvad de siger.

Brugerbillede for Poul Solrart Sørensen
Poul Solrart Sørensen

Det er da også synd for Eva Kjer at de konservative ikke vil være med til at føre befolkningen bag lyset, når Eva Kjer nu har arbejdet så hårdt med at strikke en løgn sammen om at den sorte pakke er grøn.... man må spørge sig selv om der overhovedet er plads til uærlige ministre i danske regeringer og hvad er konsekvenserne ved en sådan politik - det er kun naturligt at Løkke må spørge sig selv om han kunne blive den næste ....

Brugerbillede for Bill Atkins

Thomas Andersen, du har heller ikke forstået at de konservative udtrykker mistillid til indholdet i ministerens fremlæggelse, en fremlæggelse der forhindrede de konservative i at forhandle afbødning for den overgødskning på 6000 tons gylle som Eva Kjer skjulte og ikke mindst stædigt benægtede eksistensen af...

Thomas Andersen, jeg tror heller ikke du kan forstå at når Blå Blok kommer til magten koster det de laveste indkomster livskvalitet og afsavn. Det kan Enhedslisten ikke lægge stemmer til, vel?

Brugerbillede for Bill Atkins

OG SÅ LIGE TIL ALLE der underkender Enhedslisten.

'Enhedslistens - de rød grønne' var selve argumentet i Lars Løkkes slutreplik idag, som årsag til at han ville gøre alt for at beholde magten: "Hvem ønsker Enhedslisten for bordenden når der skal forhandles topskattelettelser" som han sagde.

Æd den!

Brugerbillede for Thomas Andersen
Thomas Andersen

@Bill Atkins 17:25

Thomas Andersen, du har heller ikke forstået at de konservative udtrykker mistillid til indholdet i ministerens fremlæggelse, en fremlæggelse der forhindrede de konservative i at forhandle afbødning for den overgødskning på 6000 tons gylle som Eva Kjer skjulte og ikke mindst stædigt benægtede eksistensen af...

Det har jeg da ikke udtalt mig om, jeg forstår til fulde hvorfor K ikke bakker op om ministeren. Men at de fortsat stemmer for landbrugspakken giver jo ikke mening. Det er her de er er ligeså lamt stemmekvæg for den nuværende regering som EL var for den forrige.

Thomas Andersen, jeg tror heller ikke du kan forstå at når Blå Blok kommer til magten koster det de laveste indkomster livskvalitet og afsavn. Det kan Enhedslisten ikke lægge stemmer til, vel?

Det er da intet belæg for at påstå at EL vil være til fordel for dem med de laveste indkomster! EL stemte f.eks. imod samtlige vækstpakker som den forrige regering gennemførte, vækstpakker som er stærkt medvirkende til at vi i Danmark igen skaber nye arbejdspladser med stor hast. EL var også eneste parti som under den forrige regering stemte imod den koordinerede ungdomsuddannelse, en uddannelse specielt rettet mod bogligt svage unge. Og sidste gang folketinget stemte om besparelser på forsvaret stemte EL også som eneste parti imod! Og så lige EL's borgmester for Miljø og Teknik i København som brugte næsten 100 mio. kroner på bycykler, de skulle nemlig koste hele 48.000 kroner stykket! Og den betonsocialisme som EL drømmer om har jo aldrig nogen sinde givet varig velstand, velfærd og lighed som blot når den danske til sokkeholderne!

Brugerbillede for Bill Atkins

Thomas Andersen, er det gået hen over dit hoved at statsministeren Lars Løkke og jeg er enige om Enhedslistens betydning ,-)

Og at de konservative endnu ikke har stemt om landbrugspakken! - men har derimod udtalt at de regner med en tillægspakke.

At du ikke forstår at ideen med bycykler placeret ved S- og Metrostationer og at ideen har en signalværdi der gør at selv en smogby som Beijing kan se ideen ...det tror jeg ikke jeg kan trænge igennem med.

Brugerbillede for Thomas Andersen
Thomas Andersen

@Bill 22:06

Og at de konservative endnu ikke har stemt om landbrugspakken! - men har derimod udtalt at de regner med en tillægspakke.

De har vist hele tiden sagt at de vil stemme for landbrugspakken. Men selvfølgelig vil de gerne have en tillægspakke som gør den sorte pakke blot en smule grøn, og det får de så efter eftermiddagens krisemøde i blå blok.

At du ikke forstår at ideen med bycykler placeret ved S- og Metrostationer og at ideen har en signalværdi der gør at selv en smogby som Beijing kan se ideen ...det tror jeg ikke jeg kan trænge igennem med.

Jeg har vist ikke talt imod bycykler, blot undret mig over at man kan finde på at betale 48.000 kroner stykket. Det er prisen, ikke ideen som er helt latterlig...

Brugerbillede for Bill Atkins

Thomas Andersen tror du ikke prisen er med stativer, ladestation, betalingssystem og drift? - eller mener du at der af ideologiske grunde er givet overpris som Løkke gjorde med privathospitalerne

...eller mener du at der er tale om simpel korruption?

Og nu mens vi er ved det så har Søren Pape faktisk også udtalt at han ikke ønsker at vælte regeringen for at bringe Enhedslisten til magten.

At du Thomas Andersen mener det er lamt ikke at vælte regeringer kunne tyde på at du er underlagt en urealistisk anarkokapitalistisk tilgang til samfundets styring.

Brugerbillede for Bill Atkins

Thomas Andersen når jeg ser på dine kommentarer så er de spækket med petitforbehold og undvigelser - kom igen når du har noget vigtigt at markere udover du synes at Enhedlisten er et lamt parti og socialismen urealistisk.

Brugerbillede for Kim Øverup

Det borgerlige projekt er ikke levedygtigt. Det er altædende og vil fortære sig selv med tiden. Tid som vi heller ikke har.
Testen er ovre. Case closed.

Brugerbillede for Trond Meiring

"Anarko-kapitalisme" er en misforståelse og selvmodsigelse, opfundet af liberalister der gerne vil være "alternative og progressive". Mit råd til sådanne, gå til kilden, find ud af, om du egentlig er anarkist eller liberalist, og vær ærlig.