Pape er klar til at stemme for mistillidsvotum

Hvis det kommer så vidt, at der skal stemmes, så vil De Konservative stille sig bag mistillidsvotum
Det, at vi forhandler om en tillægspakke, betyder ikke, at vi pludselig har fået tillid til ministeren, siger den konservative leder Søren Pape

Det, at vi forhandler om en tillægspakke, betyder ikke, at vi pludselig har fået tillid til ministeren, siger den konservative leder Søren Pape

Polfoto
25. februar 2016

En samlet opposition har torsdag morgen formelt fremsat et forslag om mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) efter kritik af beregninger i landbrugspakken.

Og skulle det komme så langt, at der skal stemmes i salen om mistillid til ministeren, så er De Konservative klar til at gøre det og dermed vælte ministeren.

Det gør De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, klart over for pressen i forbindelse med De Konservatives gruppemøde torsdag formiddag. Han understreger dog, at der kan nå at ske meget inden onsdag i næste uge.

Læs også: Med Løkke ud på kanten af afgrunden

Et scenarie, der spekuleres i, er, at Eva Kjer Hansen (V) selv vælger at trække sig, som det tidligere er sket, når et flertal ikke længere har tillid til en minister.

»Der kan ske meget inden på onsdag. Men det ændrer ikke vores holdning til ministeren. Vi har ikke tillid til miljø- og fødevareministeren efter det forløb, der har været,« siger Pape.

- Kan I forhandle den her pakke, samtidig med at I støtter et mistillidsvotum til ministeren?

»Det, at vi forhandler om en tillægspakke, betyder ikke, at vi pludselig har fået tillid til ministeren. Det er to helt adskilte ting.«

- Det må kunne siges helt klart ja eller nej. Stemmer I for det mistillidsvotum?

»Jeg synes, jeg har sagt ja tre gange nu,« siger Søren Pape Poulsen.

Dermed står det fortsat fast, at et flertal på Christianborg ønsker Eva Kjer Hansen fjernet fra ministerposten. Sidst det var tilfældet, var da Enhedslisten udtrykte mistillid til daværende justitsminister Morten Bødskov (S). Han valgte kort efter at trække sig.

Efter et gruppemøde torsdag gør statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) det dog klart, at han fortsat står bag Eva Kjer Hansen. Også selv om der er fremsat et mistillidsvotum imod hende.

Dermed er Eva Kjer Hansen fortsat minister og deltager torsdag formiddag i lovbehandlingen af landbrugspakken i folketingssalen.

Der spekuleres på Christiansborg i, at Løkke vil forhandle en miljøvenlig tillægsaftale til landbrugspakken i hus med De Konservative og bruge det resultat til at overbevise partiet om at lade ministeren sidde.

De Konservative har dog ikke veget fra deres linje, efter at syv forskere i en høring tirsdag kritiserede Eva Kjer Hansen for »vildledende« tal og "kreativ bogføring" i hendes udlægning af miljøeffekten af landbrugspakken.

Læs også: Løkke har fuld tillid til Eva Kjer trods votum

Læs også: Bagland bakker op: 113 konservative vil vælte Kjer

Prøv Information gratis i 1 måned

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Forsiden lige nu

Anbefalinger

Kommentarer

Brugerbillede for Philip B. Johnsen

Statsministeren respekterede ikke folkestyret, men gennemførte besparelse på U-landshjælp, der resultere i flere syriske krigsflygtninge kom til Danmark, på trods af at der var et flertal imod loven, det er nu ved gennemførsel af den ulovlige landbrugspakke, med alt ønskelig tydelighed bevist, et helt grundlæggende træk ved Statsministeren, Danmark er et demokrati, der bygger på retsstat, Statsministeren bør gå af.

To ord.
Organiseret kriminalitet.

Brugerbillede for Anne Eriksen

I forhold til denne sag, så var det efter min mening peanuts med Morten Bødskov (nej, jeg er ikke og har aldrig været fan). Eva Kjer Hansen er ikke alene uhæderlig i sin fremstilling af landbrugspakken og dertil hovmodig. Hun er ikke egnet til en ministerstilling og derfor er det ok med et mistillidsvotum.
Det er et skråplan at sjakre med natur og miljø og nok så mange skænderier og personlighedsangreb på Pape og Løkke kan ikke fjerne dette.
Det viser sig desværre, at det er en endnu større børnehave end det hidtil antagne, sørgeligt.

Brugerbillede for René Arestrup

Jeg ved godt, at de fleste debattører her næppe sætter deres kryds ved liste C - og formentlig aldrig kunne drømme om at gøre det. Men jeg synes, de konservative fortjener respekt i denne sag. I princippet har de valgt at tage en stor - og for dem svær - kamp på vegne af vores folkestyre, fordi de insisterer på, at en minister skal tale sandt overfor Folketinget og offentligheden. Og nej, jeg tror ikke på, at det bare er et desperat slag i luften fra et lille og udryddelsestruet parti. Det handler om en konservativ kernedyd: Ordentlighed.

Brugerbillede for Robert  Kroll

Sagen er underlig - landbrugspakken kører igennem med stemmer fra C, som i "samme åndedrag" erklærer mistillid til ministeren for at basere pakken på "ikke retvisende tal" ???

C er da grundigt til grin - det "ordentlige" ville være at nedstemme pakken og samtidig stemme for en mistillidsdagsorden ? (Så kunne man lidt senere stemme en revideret og retvisende pakke igennem - alle forarbejder er jo gjort - der skal bare rettes i nogle tal.)

Da man blev enige om pakken i blå blok, var det vel med den helt naturlige forudsætning, at der ikke skulle "fuskes", men at man ærligt fortalte om usikkerheder og om udsvingene i udledninger o s v - så havde der ikke været nogen sag ?

Forudsætningen om redelighed blev (hvis avisernes referater er retvisende) svigtet, og så er ingen ( ej heller C ) ikke bundet af forliget om pakken.

I øvrigt kunne C's formand vel have ringet til statsministeren i god tid og advaret om, at C følte sig trådt over tæerne - det konstaterede forløb kunne ligne en bevidst fremkaldt situation fra C, der jo har svært ved at markere sig over for vælgerne.

anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for Marianne Bjerg

@ René Arestrup

Jeg vil nu tillade mig at sætte lidt spørgsmålstegn ved Papes ordentlighed ...og lade min indre tvivl træde lidt frem og undre mig over hvad incitamentet mon skulle være med en mistillidserklæring?

Som borgmester i Viborg var det alt andet end ordentlighed der prægede billedet.

- Hans selvvalgte aftrædelsesfest kostede kommunen mere end en kvart mill. - en kommune der skulle spare massivt ... mest selvfølgelig på handicappede og ældre borgere.
- Han valgte ad bagvejen at støtte et skrantende stadion/fodboldklub med 5 mill - en grotesk sag for sig selv.
- Hele geotermissagen - et endnu mere groteskt kapitel for sig selv.
- Trods massiv kritik (også fra den sociale ankestyrelse) stod han frem i byrådssalen og proklamerede at sygedagpengeforvaltningen var en succes og al anden tale var noget nær løgn.
- osv ....

Og det var blot noget af Papes ordentlighed som borgmester ... så kan du selv af hukommelsen fremkalde de konservatives valgkampagne o.lign...

anbefalede denne kommentar
Brugerbillede for René Arestrup

@Marianne Bjerg
Måske vi for en gang skyld kunne prøve at holde os til sagen i stedet for at gribe bagud i det synderegister alle politikere og politiske partier abonnerer på. Jeg synes heller ikke det virker logisk, at K stemmer for en landbrugspakke, skruet sammen af en landbrugsminister, de har udtrykt mistillid til. Men som jeg forstår det, handler det om, at K føler sig forpligtet på regeringsgrundlaget og - ikke mindst - de løfter, der er givet til landmændene, som skal igang med at pløje om et øjeblik og i den forbindelse ønsker K ikke at tage landmændene som gidsler i et politisk spil. Det er vel også en form for ordentlighed, uanset om man er enig eller ej.

anbefalede denne kommentar