Læsetid: 3 min.

’De har simpelthen fyret hele områder’

I deres frokostpause viste 150 forskere og studerende ved en demonstration arrangeret af Det Sundhedsfaglige Fakultet på KU deres sympati med fyrede kolleger og vrede over nedskæringerne – og så måtte de haste tilbage til forskning og undervisning
Thomas Hartig Braunstein, en af arrangørerne bag demonstrationen forklarer, at banneret skal forstå som en tvetydighed: ’Esben Lunde Larsens (V) religiøse baggrund og hans råden over vores forskning gør, at vi (desværre) må betragte ham som en form for Gud for forskningen – og hvis han ikke holder hånden over forskningen, må vi håbe, at der er en Gud et sted, som vil ... noget de færreste forskere tror på.’

Ulrik Hasemann

11. februar 2016

»Hvem er røget oppe hos jer?« spørger en kvinde, mens hun skutter sig på grund af kulden. »Hele nyregruppen,« svarer en anden og nævner fire navne i rap. »Nej, nej, nej,« lyder det fra de omkringstående.

Klokken er 11:50, og kvinderne er mødt op foran Panum Instituttet for at gå med i den demonstration, som ansatte ved Det Sundhedsfaglige Fakultet ved Københavns Universitet har arrangeret i protest mod regeringens nedskæringer på uddannelses- og forskningsområdet.

»GUD BEVARE VIDENSKABEN«, står der skrevet på et banner, som et par ansatte har rullet ud. Ved siden af bogstaverne er der malet et træ, hvor grenen er ved at blive savet af. På grenen sidder en hjerne.

Efter at flere af deres kolleger få timer tidligere har fået stukket en fyreseddel i hånden, vil de ansatte nu demonstrere. For at vise sympati med de fyrede kolleger og utilfredshed med nedskæringerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nu må vidensarbejderne se at få begrebet 'solidaritet' indarbejdet som en del af deres, på grund af karrierefokus, voldsomt decimerede sociale forståelse...

Leksikalt:
'Solidaritet' er en af disse mærkelige størrelser ude i virkeligheden, man ikke kan forudsige virkningen af, og der er heller ikke megen videnskabelig litteratur omkring begrebet.

Mads Kjærgård

Demonstrere i frokostpausen, det er jo genialt! Hold da op, hvor det gør indtryk på politikere og ledelse. Nej hele den offentlige sektor burde gå hjem, men så langt rækker solidariteten ikke, at man for alvor tør sætte noget på spil!