Læsetid: 1 min.

Søren Pind: Amerikansk fly der landede i Danmark skulle angiveligt hente Snowden

Justitsminister Søren Pind oplyser, at amerikansk fly, der landede i Københavns Lufthavn, angiveligt skulle bruges til at hente whistlebloweren Edward Snowden. Han erkender samtidigt også, at han har givet »ikke dækkkende« oplysninger til Folketingets Retsudvalg
»Jeg må konstatere, at min besvarelse ikke var dækkende,« oplyser justitsminister Søren Pind nu

»Jeg må konstatere, at min besvarelse ikke var dækkende,« oplyser justitsminister Søren Pind nu

Polfoto

5. februar 2016

Justistminister Søren Pind erkender nu, at et amerikansk fly, der fik landingstilladelse i Københavns Lufthavn i juni 2013, var der for angiveligt at hente den amerikanske whistleblower Edward Snowden. Det skulle ske såfremt han blev udleveret fra Rusland eller et andet land.

Det skriver han i et svar til Folketingets Retsudvalg. Søren Pind erkender i samme omgang at have givet utilstrækkelige oplysninger til udvalget i forbindelse med et samråd tidligere på ugen.

»Jeg må konstatere, at min besvarelse ikke var dækkende på dette punkt. Jeg er således efterfølgende blevet opmærksom på, at det af baggrundsmaterialet til besvarelse af spørgsmålet fremgår, at formålet med flyets tilstedeværelse i Københavns Lufthavn angiveligt har været at have mulighed for at kunne transportere Edward Snowden til USA, såfremt han måtte blive udleveret fra Rusland eller et andet land,« skriver Søren Pind i svaret til Folketinget.

Hele aktindsigten kan ses her på Den Fri: https://www.denfri.dk/wp-content/uploads/2016/01/Aktindsigt_Snowden_Kofod.pdf

Svaret fra Søren Pind til Folketingets Retsudvalg: http://www.ft.dk/samling/20151/almdel/reu/bilag/163/1596061.pdf

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Jensen
  • Torben Arendal
Erik Jensen og Torben Arendal anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne-Marie Krogsbøll

"»Jeg må konstatere, at min besvarelse ikke var dækkende på dette punkt"
Oversættelse: "»Jeg må konstatere, at min troværdighed ikke var troværdig på dette punkt"

Tom Clark, søren ploug, Torben Arendal, Flemming Berger, Per Torbensen, Søren Bro, Holger Madsen, peter fonnesbech, Torben Selch, Bill Atkins, Hans Larsen, Tue Romanow, Gert Romme og Anders Sørensen anbefalede denne kommentar

Eller: "Jeg må konstatere at jeg var fuld af løgn på dette punkt".

Tom Clark, søren ploug, Erik Jensen , Jens Kofoed, Tue Romanow, Torben Arendal, Flemming Berger, Per Torbensen og Bill Atkins anbefalede denne kommentar

Nå, jeg troede vi talte om de sorte matlakerede fly uden kendingsbogstaver der landede i Kastrup i perioden 2001 - ...

søren ploug, Torben Arendal og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Skandale!

Han har overtrådt ministeransvarlighedslovens § 5, stk. 2 ved at afgive det forkerte svar - formodentlig grov uagtsomhed - og dermed løjet for Folketinget. Søren Pind bør gå af som minister, hvis Grundloven og ministeransvarlighedsloven stadigt er gældende her i landet.

søren ploug, Erik Jensen , Jens Kofoed, Benny Larsen, Tue Romanow, Torben Arendal, Flemming Berger, Søren Bro, Anne-Marie Krogsbøll og Lars Jørgensen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Nu bliver det for alvor spooky!! Nu bliver jeg bange!

Jeg sad og så det pågældende samråd forleden. Efterfølgende lagde jeg link ind et par steder.

Samråd plejer at kunne ses efterfølgende via FT.dk. Men når jeg forsøger at finde det pågældende samråd på FT.dk nu, så har borte taget det! Man kan altså ikke mere på FT.dk se transmissionen af samrådet d. 3/2 2016, sådan som man plejer at kunne. Linket fremgår heller ikke af artiklen, som det ellers havde været naturligt, og det er også væk de andet sted, jeg lagde det. der ligger kun en transmission fra d. 28/1.

Hjælp!!!

Det er da creepy - har Pind udstrakt sin lange arm til også at styre, hvad der vises på Ft.dk?

Jeg håber, at nogen meget hurtigt kan berolige mig med en naturlig forklaring, for ellers er demokratiet i Danmark da på endnu hurtigere katastrofekurs, end jeg troede.

søren ploug, Erik Jensen , Torben Arendal og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Amerikas vesteuropæiske vasalstater er da heldigvis mere frie, demokratiske og selvstændige end de gamle Østeuropæiske vasalstater under kommunismen. :-)

Morten Melbye, Torben Arendal, Flemming Berger og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Finn Årup Nielsen

@peter fonnesbech "Ps. Den var ikke gået i Oluf Palme's regeringstid !"

Er det ment sarkastisk eller alvorligt? Geijer-affæren er et eksempel hvor Palme talte usandt, - så vidt jeg forstår. IB-affæren og ubådsjagten kan måske også være eksempler.

Anne-Marie Krogsbøll

"»Jeg må konstatere, at min besvarelse ikke var dækkende på dette punkt. Jeg er således efterfølgende blevet opmærksom på, at det af baggrundsmaterialet til besvarelse af spørgsmålet fremgår, at formålet med flyets tilstedeværelse i Københavns Lufthavn angiveligt har været at have mulighed for at kunne transportere Edward Snowden til USA, såfremt han måtte blive udleveret fra Rusland eller et andet land,« skriver Søren Pind i svaret til Folketinget."

Der er en ting, jeg ikke forstår i Pinds svar. Skal det forstås på den måde, at Pind IKKE tog stilling til USA's anmodning, da spørgsmålet landede i Justitsministeriet?

Er det embedsmændene, der tog stilling til dette meget principielle spørgsmål uden at orientere/konsultere Pind om hans holdning til sagen?

I så fald er det vel en alvorlig sag, for det må da oplagt være landets justitsminister, der tager stilling til den slags - ikke embedsmændene!

Lyver Pind i sit svar igen om sin rolle i sagen? Nogen bud?

Bill Atkins, Tue Romanow, Erik Jensen og uffe hellum anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Rettelse til ovenstående post:

Det var selvfølgelig ikke Pind, der skulle tage stilling - det var den tidligere justitsminister.

Jørn Petersen

Problemet med de borgerlige regimer der har hærget danmark siden 2000 er deres evne til at bedrage og lyve lige så naturligt som lort løber ud af en spædekalv og deres vælgere (det borgerlige segment) har ikke det mindste svært ved at acceptere det, sålænge fordelene til dem bliver ved med at kunne aflæses på deres bankkonto, så fuck under danmark.

Hans Larsen, Morten Melbye og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Finn: Det er skam alvorligt ment, men det jeg hentyder til er Oluf Palmes protester overfor den amerikanske udenrigspolitik, Vietnam og Chile i særdeleshed.

Det kunne ligne et mønster eksempel på, voffer der er en udbredt mistillid til visse politikere og dele af embedsværket; de lyver kun noget af tiden.

Niels Duus Nielsen

Hvem var justitsminister i juni 2013? Det glæder mig selvfølgelig, at sherif Pind bliver skældt ud fordi han har udtalt sig løgnagtigt, men hvem forsøger han at dække over med løgnen?

Hvad siger den daværende justitsminister (der var så mange, og jeg husker ikke om det lige den dag i juni 2013 var Morten Bødskov, Karen Hækkerup eller Mette Frederiksen)?