Læsetid: 4 min.

’Viden er jo det eneste, vi har, hvis vi skal have noget at leve af’

Fyringerne på Københavns Universitet vil betyde, at Danmark falder tilbage i det globale videnskapløb, advarer ansatte på universitetet. I dag vil de demonstrere i protest mod nedskæringerne, og i går slog de Esben Lunde Larsen af tønden
10. februar 2016

»Det er kortsigtet at fyre på universiteterne. Vi har ikke nok olie i undergrunden og naturressourcer til, at vi kan leve af det. Vi skal leve af viden og innovation. Det, man får ud af at fyre en masse, er mindre af det.«

Sådan siger Thomas Hartig Braunstein, specialkonsulent på Biomedicinsk Institut på Det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Universitet, om konsekvenserne af den fyringsrunde, der er i gang på Københavns Universitet netop nu.

Læs også: Professor: Fyringer på universiteter er en katastrofe

209 forskere, undervisere og ansatte i service og administrative stillinger har allerede modtaget eller vil inden for de næste to dage modtage en fyreseddel, mens 323 stillinger nedlægges eller opsiges ved frivillig fratrædelse.

I alt svarer det til, at 7 procent af medarbejderne på Københavns Universitet skal spares væk. Det skriver Københavns Universitet på deres hjemmeside.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Hold nu OP med det der, Martin Madsen. Videnskabsministeren er IKKE kreationist, og i øvrigt er teologi et af de fag, der rammes allerhårdest af besparelserne.
Men hvad vi efterhånden må have svar på er, hvad der SKER med den massive indtægtsfremgang, vores samfund år for år oplever, når der bliver stadig mindre råd til alt det, vi komfortabelt kunne finansiere med langt mindre indtægter.

@ Steffen Gliese,

Måske er emnet kørt lidt af sporet, når emnet er virkningen af disse syge besparelser på universiteterne, der i høj grad skal ses langsigtet.

Men hvis vi skal behandle uligheden i samfundet - altså fordelingen af den velstand (BNP) som samfundet har genereret, er Danmark gået fra det mest lige land i Europa i 2001 til det næst mest ulige land i 2011, og gennem de sidste 5 år er uligheden blevet langt værre.

Således er det sådan i starten af 2016, at de 10% rigeste borgere i Danmark, ejer en nettoformue, der er lige så stor som de 70% af borgerne med mindst indkomst.

Men dette er ikke et problem, man kan forske sig til eller fra på noget Uni, for det er simpelthen en uretfærdig måde, man fordeler rigdommene på. Og her har danskerne jo på en fuld demokratisk måde valgt politikere, der går ind for at tage fra de fattige og give til de rige, hvilket i øvrigt også kontanthjælpsloftet er et godt eksempel på.

www.ae.dk/kommentarer/de-10-pct-rigeste-ejer-lige-saa-meget-som-de-70-pc...

Kristian Jensen

En ny styreform har vundet indpas, kongeriget ledes på bedste idiokratiske vis. Væk med de bedrevidende, væk med de forstandige og ind med idioterne. Hurra!

Torben Skov, Per Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar