Læsetid: 1 min.

Hvilken stjerneforsker er du?

Test dig selv, og find ud af, hvilken dansk stjerneforsker du med statistisk signifikans minder mest om
Fotos: Niels Hougaard, Sigrid Nygaard, Valdemar Jørgensen, Peter Hove Olesen og Joachim Adrian

Fotos: Niels Hougaard, Sigrid Nygaard, Valdemar Jørgensen, Peter Hove Olesen og Joachim Adrian

31. marts 2016

Teknokratiet længe leve!

Det kan godt være, du forudså, at Matias ville vinde 'Danmark har Talent'. Og ja, din hjemmelavede kødsovs med chorizopølse er lidt af en opfindelse. Bravo. Men i det globale videnskapløb skal Danmark nok sætte sin lid til forskerne. Et lille kuld af lynskarpe hjerner, der utrætteligt indhenter ny viden for at gøre verden grønnere, rigere og smukkere.

Men hvis det nu var dig, Einstein, ville du så være et verdensfjernt professor Tournesol-geni eller en speedsnakkende samfundsrevser, der sover i Deadline-studiet mindst to gange om ugen?

Test dig selv, og find din den danske stjerneforsker, som du minder mest om:

 

 

Quiz

 

Vores abonnenter kalder os kritiske, seriøse og troværdige.

Se om du er enig – første måned er gratis

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Nielsen

Da jeg læste overskriften, troede jeg, at artiklen ville handle om astrologi. Det gør den så på en måde også: Hvilken stjernetype er du?

Jeg har omhyggeligt besvaret alle spørgsmålene, men jeg får ikke nogen vurdering af mit åndelige ståsted. Er det en del af joken?

Anne Eriksen, Vibeke Hansen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Blev Svend Brinkmann, meget tilfreds - hvad blev?

Ja, naturligvis aprilsnar - nu skriver man nok, at vi skal have folketingsvalg?

Kasper Andreasen

Blev Lykke Friis - fornemmer jeg manglede indlevningsevne til at svare "rigtigt" og blev straffet med prædikatet ”folkelig”.

Men for nu at lige at blive in character vil jeg sige, at jeg synes man som forsker har evnen til at gøre mange ”standardsituationer” til magiske øjeblikke for sig selv og sine nærmeste. Flere af spørgsmålene passer i hvert fald ind i en ret god film som ikke foreløbig kan virkeliggøres uden, at vi som samfund accepterer og omfavner ytringer der er kendetegnet ved hysterisk formaliseret postulatfremsættelse.

steen nielsen

Ligesom med abstrakt teori, kan hele ideen ofte være, at der slet ikke er nogen dybere mening, men den gav en god griner, mens vi venter på at få svar på, om vi er dem, (vi normalt sammenligner os med)
Om vi overhovedet er noget/nogen! ?

Flemming Berger, Anne Eriksen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Den er god nok,
jeg prøvede igen med Vincent Hendricks, og den gav også pote ;-)

Fandesn også - jeg blev Lykke friis. Jeg ville ellers så gerne have været Sven Brinkmann eller Eske Willerslev, som jeg beundrer grænseløst.
Det var nok det med badget, der gjorde udslaget :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Anne-Marie Krogsbøll

Hvis nogen ellers har energi til den slags, så kunne det være sjovt at se, om man "bliver" den samme hver gang, hvis man angiver de samme svar - eller om der er en "tilfældighedsgenerator" på spil. For så kunne det være, at du blev Willerslev næste gang, Herdis :-)

Grethe Preisler

Prøv igen, Vibeke Rasmussen, det er hyleskægt!
Jeg har lige scoret en Marlene Wind' for at teste din teori, og hun ser ikke så lidt mere seriøs ud på 'vinder-billedet' end Vincent Hendricks ;o)

Anne-Marie Krogsbøll- nej, jeg blev Lykke Friis igen med de samme svar - også selv om jeg ikke var glad for, at "mine homeboys" igen er ved magten - det ER garanteret badget, der gør det.

MEN - så ændrede jeg mine svar i retning af Eske Willerslev, inddog nogle shamaner, mere naturvidenskab og troede på gud - jeg har jo hørt efter, hvad han siger - og vupti - så blev jeg ham.

Hanne Ribens, Anne Eriksen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Bingo! - der var minsandten billedet af Eske Willerslev!
Mærkværdigvis helt normal (og røvkedelig) at skue ligesom Marlene Wind - i modsætning til Penkova og Hendricks ;o)

Senere vil jeg prøve at blive Sven Brinkmann - tror, jeg ved, hvad jeg skal svare :-)

Grethe Preisler

Fortvivl ikke Herdis Weins,
Hovmod står for fald - beruset af mit held har jeg lige prøvet at fiske en 'Lykke Friis' i put and take'en, og hvad fik jeg på krogen?
En Brinkmann ;o(

Grtehe Preisler - husk det med badgetet og vær endelig glad for at "dine homeboys" er ved magten igen, selv om det gør ondt at vælge den.LOL
Jeg blev Lykke Friis uden at vælge den - skal nu have analyseret mig frem til hvorfor :-)

Michael Kongstad Nielsen

Jan plasker næppe rundt i den slags fornøjelser. Men holder opsyn i skolegården, det skal der jo også være nogen til. I øvrigt synes jeg, Penkova billedet vidner om mere engagement, end nogen af de kedelige herres.

Michael Kongstad Nielsen

Ulrik - du har ret, han er meget sjov. Måske giver jeg mere lid til hans nestor, Niels Bohr, der også havde fornemmelse for verdens politiske sammensætning.

Så besluttede jeg mig lige til at blive Holger Bech Nielsen - det lykkedes, skønt jeg aldrig har fattet en brik af, hvad manden forsker i. det overgår simpelthen min forstand med flere lysår.
Man kunne med fordel kalde quizzen " Hvor godt kender du forskerne", for enhver, der har lyttet med udslåede ører, når de taler, har en rimelig chance for at blive lige den forsker, de gerne vil være .-))))))

Nu besluttede jeg mig til at blive Marlene Wind - det lykkedes også.
jeg gider ikke prøve på at blive Penkowa - det er for nemt. OG det ville indebære, jeg skulle svare ja til at have en idolplakat af Helge Sander. Det KAN jeg ikke - især ikke som gammel herningenser, der kan huske ham fra dengang, han var ung journalistelev på Herning Folkeblad - ikke engang for sjov :-(

Jan Weiss - sikkert. Jeg tror nu, at du som ingeniør har en god chance for at blive Holger Bech Nielsen.
Du skulle prøve - det er faktisk rigtigt sjovt.

Jan Weiss - i øvrigt har jeg aldrig fattet, hvorfor ugehoroskoperne stadigt overlever i uge-/damebladene - eller måske siger det bare noget om, hvor lidt de regner deres læsere for
Med ønsket om fredagshygge - med eller uden quiz :-)

Herdis Weins, jeg er enig med dig i, at Jan Weis godt kunne blive Holger Bech Nielsen. Jeg lagde mærke til at HBN i den morsomme video konsekvent omtalte den eventuelle anden gud som en han. Meget forudsigeligt! og sikkert helt i Jan Weises "Ånd". Jan Weis ville helt sikkert bifalde det "hankønsstempel". Jeg undrer mig bare over at en kapacitet som HBN ikke er mere smidig i tankegangen. Jeg håber han bare er sarkastisk, for jeg beundrer ham. Han er eventyrlig morsom og spændende at lytte til."

Herdis Weins, jeg er enig med dig i, at Jan Weis godt kunne blive Holger Bech Nielsen. Jeg lagde mærke til at HBN i den morsomme video konsekvent omtalte den eventuelle anden gud som en han. Meget forudsigeligt! og sikkert helt i Jan Weises "Ånd". Jan Weis ville helt sikkert bifalde det "hankønsstempel". Jeg undrer mig bare over at en kapacitet som HBN ikke er mere smidig i tankegangen. Jeg håber han bare er sarkastisk, for jeg beundrer ham. Han er eventyrlig morsom og spændende at lytte til."

Klaus Pedersen

@Heidi Weinz - jeg tror altså også der er forskel på hvor man vælger at læse sine ugehoroskoper i et ugeblade, eller på en side som fx. http://www.horoskoper.net/ - hvor man ved at der er en professionel astrolog bag, men jeg kan da godt følge dig, og giver dig også tilnærmelsesvis ret ;)