Læsetid: 2 min.

Op på hesten igen, Kofod!

Dansk Folkepartis nye håb, retsordfører Peter Kofod Poulsen, har hevet en gammel traver af stalden og fået Udenrigsministeriet til at kortlægge antallet af politiheste i tjeneste i Europa. Det ser ikke godt ud ...
Indland
4. marts 2016

Der synes ikke at være grænser for, hvad ressourcerne må bruges på, hvis det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste.

»Vil ministeren redegøre for antallet af politiheste i Europa gennem de sidste 10 år, med hensyn til hvilke lande der har haft politiheste de forskellige år og antallet af politiheste i de enkelte lande?«

Sådan lød et spørgsmål midt i december til justitsminister Søren Pind (V) fra Dansk Folkepartis nye retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

I efteråret 2012 afskaffede Københavns Politi af besparelseshensyn Rytterisektionen og de sidste 12 politiheste i kongeriget, og lige siden har Dansk Folkeparti hængt med mulen.

Naturligvis rider Udenrigsministeriet ikke samme dag, de sadler, måske fordi embedsmændene indledningsvist har været i sving med stald … undskyld, mørkelygten.

I svaret til EU-modstanderen Kofod er »Europa« elegant reduceret til EU, og siden har de danske ambassader i de 27 EU-lande indhentet statistiske oplysninger om EU’s beredne politi de seneste 10 år. Takket være Kofod ved offentligheden derfor nu, at der i 2015 var i alt 2.314 politiheste i EU.

21 lande – Belgien, Bulgarien, Finland, Frankrig, Irland, Italien, Letland, Litauen, Malta, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn – har beredne betjente, mens modsat Cypern, Estland, Grækenland, Luxenbourg og Østrig (ligesom Danmark) ikke har.

Portugal fører

Takket være Kofod kan det nu indgå i den offentlige debat for og imod politiheste, at Portugal med 483 politiheste er det mest beredne EU-land, mens de næste pladser i opløbet tages af Italien med 454 heste, Storbritannien med 272, Tyskland med 234 og Belgien med 150. Derimod er lande som Irland med 14 heste og Finland med 10-11 feltets nummer sjok, mens stakkels Letland kommer allersidst med »gennemsnitlig seks politiheste over de seneste 10 år«, som der står i svaret fra Søren Pinds ministerium, der netop er offentliggjort.

Hvis man skal dømme efter de syv EU-lande, der som f.eks. Malta, Slovenien, Ungarn og Portugal har været i gang med det hestearbejde at levere detaljerede oplysninger om antallet af ridedyr år for år siden 2005, er der tilbagegang over hele linjen. Eksempelvis var der i Malta 21 politiheste i 2005, mens der i dag 10 år senere kun er 17.

Et eneste råd til Kofod må være at pege på Rumænien som foregangsland for dansk politi. Selv om tilbagegangen så sandelig også tidligere har ramt de beredne rumænske betjente, der på 10 år har fået antallet af tjenestedyr reduceret fra 82 til 49, viser Rumænien som eneste EU-land nu fremgang: I 2015 var tallet således øget til 51 politiheste.

Serie

Peter Kofod Poulsen og tjenestedyrene

Der synes ikke at være grænser for, hvad ressourcerne må bruges på, hvis det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: »Vil ministeren redegøre for antallet af politiheste i Europa gennem de sidste 10 år, med hensyn til hvilke lande der har haft politiheste de forskellige år og antallet af politiheste i de enkelte lande?« 

Sådan lød et spørgsmål midt i december til justitsminister Søren Pind (V) fra Dansk Folkepartis nye retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Og siden er det gået slag i slag med Peter Kofod Poulsens forkærlighed for tjenestedyr.

Seneste artikler

 • Politiet fastholder kritik af DF’s kæphest

  21. december 2017
  For dyrt, for ufleksibelt og for konfrontatorisk. Selv om regeringen og DF nu har aftalt at genoprette det ridende politi i København, fastholder politiet sin skepsis
 • DF’s soloridt bringer politihestene tilbage

  11. december 2017
  Med genindførelsen af det ridende politi i København er en drøm blevet til virkelighed for DF’s Peter Kofod Poulsen. Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener han. Men spørgsmålet er, om pengene rækker til meget andet end parader med dronningen
 • DF’s Kofod Poulsen er igen et hestehoved foran

  6. september 2016
  Den dyreinteresserede retsordfører Peter Kofod Poulsen lader sig ikke anfægte af afvisende svar fra Justitsministeriet, når det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: Genindførelse af politiheste
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hilarious :-)

Keld Albrektsen

Ja, det er da morsomt skrevet, men Kofod burde spankes af partitoppen og formanden for Folketinget for at spilde embedsværkets tid!...

Martin Madsen

Næste spørgsmål til embedsværket:
Hvor mange politikere i EU, stiller dummere spørgsmål end Peter Kofod Poulsen?
Hvem stiller de dyreste?

Niels Duus Nielsen

Hesten er et frygtindgydende dyr. At man vil forhindre politiet i at lemlæste demonstranter og tilfældige forbipasserende er en skandale. Hvad bliver det næste - at man afskaffer politihunde?

Hestefod - ikke Kofod...