Læsetid: 3 min.

Elementært, min kære Kofod!

DF’eren Peter Kofod Poulsen, fortsætter sin byge af spørgsmål, der skal kortlægge politiets brug af tjenestedyr. Efter politihestene er turen nu kommet til hundene
Den videbegærlige dyreven Peter Kofod (DF) har bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen. Her er det leder af hundeskolen Per Juul Hansen og en hvalp i træning i en anden anledning.

Den videbegærlige dyreven Peter Kofod (DF) har bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen. Her er det leder af hundeskolen Per Juul Hansen og en hvalp i træning i en anden anledning.

Thomas Lekfeldt

21. april 2016

Takket være Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsens umættelige interesse for politimagtens tjenestedyr er den for offentligheden tilgængelige viden om politihunde allerede nu steget betragteligt.

Information har tidligere omhyggeligt beskrevet, hvordan Kofod uden smålig skelen til udgifterne fik sat en lang række embedsmænd i Udenrigsministeriet og på danske ambassader til at indsamle statistiske oplysninger om politiheste overalt i Europa gennem de sidste ti år. Utallige telefonsamtaler og mailudvekslinger har den i øvrigt beskårede udenrigstjeneste allerede brugt på at tilfredsstille tjenestedyrenes bedste fortaler på Christiansborg.

Måske er Kofod ved at lægge an til en lignende europæisk eskapade nu med politihunde i stedet for heste. I hvert fald har den videbegærlige dyreven i første omgang bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Anne Eriksen
  • Niels Duus Nielsen
  • Grethe Preisler
David Zennaro, Dorte Sørensen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Trond Meiring

"I read the news today, oh boy
Four thousand holes in Blackburn, Lancashire
And though the holes were rather small
They had to count them all
Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall
I'd love to turn you on.

A day in the life, Lennon/McCartney

Sven Elming, uffe hellum, Dana Hansen, Anders Jensen, Ivan Breinholt Leth og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Det berettes, at politiets narkohunde kun har kort levetid. Arbejdet med snuse sig frem til dope, skulle angiveligt slide så hårdt på vovserne, at de må aflives efter få år. Hvorfor spørger Kofod ikke om den slags er mishandling?
Og her er så en til. På politistationer landet over, er der opstillet akvarier i receptionerne - de antages at virke beroligende på folk, der venter - og så pynter de.
Skal Kofod ikke også have at vide, hvor mange fisk der er i akvarierne, om der er sat arter sammen, der bekriger hinanden, og hvor meget foder hver fisk spiser pr. dag pr. måned, og hvad det alt sammen koster. Kom nu, Peter!

Kirsten Kathrin, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Anders Jensen, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

arne lund, det forstår jeg ikke. En af min storebrors bekendte var tolder på Falster, og indehaver af en autoriseret hashhund. Hunden og jeg var altid perlevenner, fordi jeg dengang som regel gik rundt med et par joints i skjortelommen. Så hver gang den så mig, kunne den slet ikke stå stille for bare logren, men skulle over og kløs bag øret af dette fantastiske menneske, som altid lugtede så dejligt af hash.

Jeg fik indtrykket af, at det faktisk var skønt at være narkohund. Men det er jo kun en enkelt, glad hund, jeg har kendt, måske er det generelle billede, at der er alt for for få, der smugler hash? Jeg tvivler, men lader tvivlen komme hashhundene til gode, og opfordrer derfor befolkningen til at smugle noget mere hash, så hundene oplever, at der er skam er en mening, også med et hundeliv.

Kamphundene derimod, dem, der er uddannet til at bide demonstranter og sagesløse forbipasserende, tror jeg gerne får suicidale tendenser. At være menneskets bedste ven, og samtidig have som opgave at lemlæste sine bedste venner, må føre til en hel del kognitiv dissonans.

David Zennaro, Calle Hansen, Lars Peter Simonsen, Søren Fosberg, odd bjertnes, Carsten Wienholtz, Anders Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Heste, flagstænger og hunde - de sidste synes at være bedre uddannet og ajourført end visse politikere - stil de samme krav til dem...
Førerhunde!

Den unge mand, Peter Kofod Poulsen er 'social-dumping ordfører'. I den sag kan han holde kæft - helt kæft. Mon ikke DF'erne ude på arbejdsmarkedet, der enten ikke kan komme i arbejde inden for deres fag i nærheden af deres bolig, eller føler sig presset på løn-, ansættelses- og arbejdsforhold skulle se sig om efter en ny tillidsmand på Christiansborg?

MF'eren kunne vel også udbede sig oversigter over politibetjentenes
-vægt,
-højde,
-bmi tal,
-øjenfarve
-hårfarve
-antal glatbarberede og antal med skæg fordelt på skægtyper
-antal med tatoveringer fordelt på type
-kendskab til danske dialekter og fremmedsprog
osv , osv ,osv

Det gode Folketingsmedlem kan sagten finde stof til at holde hele cantraladministrationen på over 100% overarbejde mindst 10 år frem.

(Partitoppen i DF burde tage en "kammeratlig samtale" med ham.)

Calle Hansen, Kirsten Kathrin, Vibeke Hansen, Hans Larsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Lars-bo Jensen

Det er åbenbart gået en del forbi, hvad det egentlige formål er. Med tanke på partiets store interesse i at bevare danskheden, er netop racen jo vigtig at få frem. En tysk schafer kan lige gå an, Dansk Svensk gårdhund også, primært må målet dog være at få en ordentlig indsprøjtning af Great Dane og dansk spids hunde i styrken. Hvorimod sådan hunde som Afghansk mynde, Armensk Gampr helt skal bandlyses og sendes hjem hvor de kommer fra.
Styrken skal også udvides med en ny stor gruppe border collies, således at vi kan styrke grænsekontrollen.
En del af fremtidig mønstring er at de skal indtage de medbragte frikadeller, og kunne snuse sig frem til hallal slagtende fåre-, fjerkræ- og oksekød.

Svend Høg, Arne Lund, Søren Fosberg, Niels Duus Nielsen, Dana Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Anders Jensen,
Jeg går ud ifra at Troels er mig... A day in the life er mest et værk fra Lennons hånd, ja. Men McCartney bidrog med mellempartiet ("Woke up, fell out of bed..") som alene ikke er noe specielt, men som løfter en genial sang til Lennon/McCartney (Beatles)-magi. Men Lennon er dog også min favorit, ham og Harrison.

arne,
hvad angår akvariefiskene på landets politistationer bør Peter Kofod vel også spørge ind til, om der er mellemøstlige fisk i akvarierne, herunder selvfølgelig hvor stor procentdel. I den forbindelse bør han spørge, om disse invasive fiskearter ikke udgør en trussel mod de andre fisk og endda mod hele politistationen. Det er vigtigt, at den slags kommer frem!

David Zennaro, Arne Lund og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Nu må I holde op. Det unge menneske er en mand på vej frem og op. Han er vel ikke blevet valgt ind på tinge for at henslæbe tiden i usynlighed. Hvad er bedre og mere begavet for et ungt talent som er kommet til byen end at spilde en masse menneskers tid. Det giver respekt. Han har allerede været i fjernsynet flere gange, sidst jeg så ham var han i debat med bl.a. Stine Skipper som stillede ham et direkte spørgsmål vedr. hans foreslåede besættelse af Danmark vha den danske hær og selv om han ikke forstod spørgsmålet hverken første, anden eller tredie gang eller i det hele taget, havde han åndsnærværelse til at fyre den samme irrelevante lektie af adskillige gange uden at hakke eller få uorden i hårvoksen.

Han skal nok blive til noget stort.

Når nu DF'erne ikke kan finde flere dyr indenfor det offentlige, de skal have tal på, så kommer turen til maden. HVor meget af det serveres i off, kantiner er af invasiv resp. subversiv art. Det er ikke nok kun at fjerne alt hvad der er halal, også pasta, cous cous, lasagne og lign., det skal naturligvis væk. Mon ikke tzatziki får lov til at overleve eftersom fru Kjærsgård har sommerhus på Santorini? Men ellers er der skotsk marmelade, kiwier fra New Zealand, dadler og figner (som regel fra Iran eller Irak - hov Peter Kofod! - det havde du ikke tænkt på!). Og hvad med spanske rundstykker?
Burgere, colaer, bagels mv. vil der ikke blive rørt ved - for det er jo amerikansk, og invasionen derfra, den har social-nationalisterne intet imod.