Elementært, min kære Kofod!

DF’eren Peter Kofod Poulsen, fortsætter sin byge af spørgsmål, der skal kortlægge politiets brug af tjenestedyr. Efter politihestene er turen nu kommet til hundene
Den videbegærlige dyreven Peter Kofod (DF) har bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen. Her er det leder af hundeskolen Per Juul Hansen og en hvalp i træning i en anden anledning.

Den videbegærlige dyreven Peter Kofod (DF) har bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen. Her er det leder af hundeskolen Per Juul Hansen og en hvalp i træning i en anden anledning.

Thomas Lekfeldt

Indland
21. april 2016

Takket være Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsens umættelige interesse for politimagtens tjenestedyr er den for offentligheden tilgængelige viden om politihunde allerede nu steget betragteligt.

Information har tidligere omhyggeligt beskrevet, hvordan Kofod uden smålig skelen til udgifterne fik sat en lang række embedsmænd i Udenrigsministeriet og på danske ambassader til at indsamle statistiske oplysninger om politiheste overalt i Europa gennem de sidste ti år. Utallige telefonsamtaler og mailudvekslinger har den i øvrigt beskårede udenrigstjeneste allerede brugt på at tilfredsstille tjenestedyrenes bedste fortaler på Christiansborg.

Måske er Kofod ved at lægge an til en lignende europæisk eskapade nu med politihunde i stedet for heste. I hvert fald har den videbegærlige dyreven i første omgang bedt justitsminister Søren Pind om bl.a. at oplyse antallet af politihunde, træningstiden fra hvalp til »fuld funktionel politihund«, åremålet for en gennemsnitlig politihund samt ikke mindst prisen.

Inden Kofod får tanken om også i denne sag at alarmere diplomatkorpset og sætte embedsmændene i gang med en storstilet dataindsamling om europæiske politihunde det sidste årti, så lad os notere, hvad vi takket være hans indsats i dag ved om de danske politihunde.

339 hunde

Sort på hvidt fremgår det af svar fra ministeren, at dansk politi pr. 1. april 2016 rådede over i alt 339 politihunde. Vi ved også, at politihunde af Rigspolitiet anses for at være »et højt specialiseret, politimæssigt værktøj«, som hjælper deres tobenede kolleger med at »målrette og effektivisere« efterforskningen »på flere forskellige områder«.

»I stigende grad« har politihunde tilmed ifølge Rigspolitiet medvirket til at spare ressourcer, »idet hundene har medvirket til at målrette efterforskningen fra starten«.

Det gælder i mange sager »lige fra indbrud til drab«, at politihunde er med til at »reducere behovet for øvrige politimæssige ressourcer«, ikke mindst i eftersøgningssager.

Elementært, Kofod!

Mere overraskende er det måske, at det også gælder for brandefterforskning, hvor særlige »brandhunde« kan lugte sig frem til spor af brandbare væsker.

»Brandhundene udgør en stor ressourcebesparelse i forbindelse med efterforskning af brande, idet de hurtigt kan konstatere, om der er anvendt brandbare væsker i forbindelse med en brand,« oplyser Rigspolitiet.

Man ser det næsten for sig. En masse betjente tumler forvirrede og hostende rundt i en brandtomt, indtil en af de hårde brandhunde inde fra gården ankommer til gerningsstedet. Efter at have lettet ben, snuset rundt her og der og logret lidt med halen, så et kort bjæf: Mysteriet er opklaret!

Foreløbig har dansk politi dog kun to brandhunde. Langt de fleste af de 339 tjenestedyr er patruljehunde (282), narkotikahunde (35), mens resten er sprængstofhunde (20).

Før en hvalp kan avancere til politihund, skal der gå mindst 12 måneder, »forudsat den har bestået den årlige mønstring«. Hvert år skal alle hundene mønstres på ny, og eftersom Rigspolitiet ikke har fastsat en »eksakt pensionsalder« for politihundene, kan de fortsætte i tjenesten, bare de består mønstringen.

En hvalp koster omkring 10.000 kroner, hundeføreren får hver måned et hundeførertillæg på 1.300 kroner foruden et fodertilskud på 1.800 kroner. Dertil dyrlægehandling, medicin, vaccinationer og »obligatorisk røntgenfotografering«.

Men er det ikke hundedyrt?

Desværre er Rigspolitiet ikke i besiddelse af oplysninger, »der kan belyse de samlede udgifter for en politihund i hele dens tjenestetid«, hedder det i svaret.

Rigspolitiet er også bemærkelsesværdig tavst angående de forskellige hunderacer, som er i politiets tjeneste. For en ihærdig politiker som Kofod åbner der sig her næsten uendelige muligheder for supplerende spørgsmål f.eks. om fordele og ulemper ved schæfere sammenlignet med rottweilere, dobermannpinschere eller gravhunde.

Peter Kofod Poulsen og tjenestedyrene

Der synes ikke at være grænser for, hvad ressourcerne må bruges på, hvis det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: »Vil ministeren redegøre for antallet af politiheste i Europa gennem de sidste 10 år, med hensyn til hvilke lande der har haft politiheste de forskellige år og antallet af politiheste i de enkelte lande?« 

Sådan lød et spørgsmål midt i december til justitsminister Søren Pind (V) fra Dansk Folkepartis nye retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Og siden er det gået slag i slag med Peter Kofod Poulsens forkærlighed for tjenestedyr.

Seneste artikler

 • Politiet fastholder kritik af DF’s kæphest

  21. december 2017
  For dyrt, for ufleksibelt og for konfrontatorisk. Selv om regeringen og DF nu har aftalt at genoprette det ridende politi i København, fastholder politiet sin skepsis
 • DF’s soloridt bringer politihestene tilbage

  11. december 2017
  Med genindførelsen af det ridende politi i København er en drøm blevet til virkelighed for DF’s Peter Kofod Poulsen. Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener han. Men spørgsmålet er, om pengene rækker til meget andet end parader med dronningen
 • DF’s Kofod Poulsen er igen et hestehoved foran

  6. september 2016
  Den dyreinteresserede retsordfører Peter Kofod Poulsen lader sig ikke anfægte af afvisende svar fra Justitsministeriet, når det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: Genindførelse af politiheste
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Grethe Preisler

................. ;o) .................

Trond Meiring

"I read the news today, oh boy
Four thousand holes in Blackburn, Lancashire
And though the holes were rather small
They had to count them all
Now they know how many holes it takes to fill the Albert Hall
I'd love to turn you on.

A day in the life, Lennon/McCartney

Sven Elming, uffe hellum, Dana Hansen, Anders Jensen, Ivan Breinholt Leth og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Det berettes, at politiets narkohunde kun har kort levetid. Arbejdet med snuse sig frem til dope, skulle angiveligt slide så hårdt på vovserne, at de må aflives efter få år. Hvorfor spørger Kofod ikke om den slags er mishandling?
Og her er så en til. På politistationer landet over, er der opstillet akvarier i receptionerne - de antages at virke beroligende på folk, der venter - og så pynter de.
Skal Kofod ikke også have at vide, hvor mange fisk der er i akvarierne, om der er sat arter sammen, der bekriger hinanden, og hvor meget foder hver fisk spiser pr. dag pr. måned, og hvad det alt sammen koster. Kom nu, Peter!

Kirsten Kathrin, Søren Fosberg, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Anders Jensen, Niels Duus Nielsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

arne lund, det forstår jeg ikke. En af min storebrors bekendte var tolder på Falster, og indehaver af en autoriseret hashhund. Hunden og jeg var altid perlevenner, fordi jeg dengang som regel gik rundt med et par joints i skjortelommen. Så hver gang den så mig, kunne den slet ikke stå stille for bare logren, men skulle over og kløs bag øret af dette fantastiske menneske, som altid lugtede så dejligt af hash.

Jeg fik indtrykket af, at det faktisk var skønt at være narkohund. Men det er jo kun en enkelt, glad hund, jeg har kendt, måske er det generelle billede, at der er alt for for få, der smugler hash? Jeg tvivler, men lader tvivlen komme hashhundene til gode, og opfordrer derfor befolkningen til at smugle noget mere hash, så hundene oplever, at der er skam er en mening, også med et hundeliv.

Kamphundene derimod, dem, der er uddannet til at bide demonstranter og sagesløse forbipasserende, tror jeg gerne får suicidale tendenser. At være menneskets bedste ven, og samtidig have som opgave at lemlæste sine bedste venner, må føre til en hel del kognitiv dissonans.

David Zennaro, Calle Hansen, Lars Peter Simonsen, Søren Fosberg, odd bjertnes, Carsten Wienholtz, Anders Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Tilgiv dem, for de ved ikke hvad de gør.

Trond Meiring

* gør (ad). Vof!

Heste, flagstænger og hunde - de sidste synes at være bedre uddannet og ajourført end visse politikere - stil de samme krav til dem...
Førerhunde!

Anders Jensen

@Troels, dit citat er ren Lenon... (Ja jeg er ikke så glad for ham den anden :P)

Den unge mand, Peter Kofod Poulsen er 'social-dumping ordfører'. I den sag kan han holde kæft - helt kæft. Mon ikke DF'erne ude på arbejdsmarkedet, der enten ikke kan komme i arbejde inden for deres fag i nærheden af deres bolig, eller føler sig presset på løn-, ansættelses- og arbejdsforhold skulle se sig om efter en ny tillidsmand på Christiansborg?

MF'eren kunne vel også udbede sig oversigter over politibetjentenes
-vægt,
-højde,
-bmi tal,
-øjenfarve
-hårfarve
-antal glatbarberede og antal med skæg fordelt på skægtyper
-antal med tatoveringer fordelt på type
-kendskab til danske dialekter og fremmedsprog
osv , osv ,osv

Det gode Folketingsmedlem kan sagten finde stof til at holde hele cantraladministrationen på over 100% overarbejde mindst 10 år frem.

(Partitoppen i DF burde tage en "kammeratlig samtale" med ham.)

Calle Hansen, Kirsten Kathrin, Vibeke Hansen, Hans Larsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Lars-Bo Abdullah Jensen

Det er åbenbart gået en del forbi, hvad det egentlige formål er. Med tanke på partiets store interesse i at bevare danskheden, er netop racen jo vigtig at få frem. En tysk schafer kan lige gå an, Dansk Svensk gårdhund også, primært må målet dog være at få en ordentlig indsprøjtning af Great Dane og dansk spids hunde i styrken. Hvorimod sådan hunde som Afghansk mynde, Armensk Gampr helt skal bandlyses og sendes hjem hvor de kommer fra.
Styrken skal også udvides med en ny stor gruppe border collies, således at vi kan styrke grænsekontrollen.
En del af fremtidig mønstring er at de skal indtage de medbragte frikadeller, og kunne snuse sig frem til hallal slagtende fåre-, fjerkræ- og oksekød.

Svend Høg, Arne Lund, Søren Fosberg, Niels Duus Nielsen, Dana Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Anders Jensen,
Jeg går ud ifra at Troels er mig... A day in the life er mest et værk fra Lennons hånd, ja. Men McCartney bidrog med mellempartiet ("Woke up, fell out of bed..") som alene ikke er noe specielt, men som løfter en genial sang til Lennon/McCartney (Beatles)-magi. Men Lennon er dog også min favorit, ham og Harrison.

arne,
hvad angår akvariefiskene på landets politistationer bør Peter Kofod vel også spørge ind til, om der er mellemøstlige fisk i akvarierne, herunder selvfølgelig hvor stor procentdel. I den forbindelse bør han spørge, om disse invasive fiskearter ikke udgør en trussel mod de andre fisk og endda mod hele politistationen. Det er vigtigt, at den slags kommer frem!

David Zennaro, Arne Lund og Søren Fosberg anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Ja, de er jo i regelen mest efter de små fiske.

Anders Jensen

Undskyld Trond
Ved ikke hvorfor jeg skrev Troels...
Det er helt rigtigt det du skriver :)

Søren Fosberg

Nu må I holde op. Det unge menneske er en mand på vej frem og op. Han er vel ikke blevet valgt ind på tinge for at henslæbe tiden i usynlighed. Hvad er bedre og mere begavet for et ungt talent som er kommet til byen end at spilde en masse menneskers tid. Det giver respekt. Han har allerede været i fjernsynet flere gange, sidst jeg så ham var han i debat med bl.a. Stine Skipper som stillede ham et direkte spørgsmål vedr. hans foreslåede besættelse af Danmark vha den danske hær og selv om han ikke forstod spørgsmålet hverken første, anden eller tredie gang eller i det hele taget, havde han åndsnærværelse til at fyre den samme irrelevante lektie af adskillige gange uden at hakke eller få uorden i hårvoksen.

Han skal nok blive til noget stort.

Trond Meiring

Du mener vel Pernille Skipper.

Når nu DF'erne ikke kan finde flere dyr indenfor det offentlige, de skal have tal på, så kommer turen til maden. HVor meget af det serveres i off, kantiner er af invasiv resp. subversiv art. Det er ikke nok kun at fjerne alt hvad der er halal, også pasta, cous cous, lasagne og lign., det skal naturligvis væk. Mon ikke tzatziki får lov til at overleve eftersom fru Kjærsgård har sommerhus på Santorini? Men ellers er der skotsk marmelade, kiwier fra New Zealand, dadler og figner (som regel fra Iran eller Irak - hov Peter Kofod! - det havde du ikke tænkt på!). Og hvad med spanske rundstykker?
Burgere, colaer, bagels mv. vil der ikke blive rørt ved - for det er jo amerikansk, og invasionen derfra, den har social-nationalisterne intet imod.

Søren Fosberg

Nåh ja. Jeg er vist stadig lidt ør i hovedet

Søren Fosberg

Kalles kaviar!

Trond Meiring

Iranske dadler er de bedste.

Lars Peter Simonsen

Såd'n en skide hundehandler....

Søren Jensen

Tak Kofoed, du er en perle.