Baggrund
Læsetid: 9 min.

’Det er følelsesporno, og jeg kan ikke genkende det’

Sådan siger udlændingeminister Inger Støjberg om kritikken af forholdene for asylansøgere i teltlejren i Haderslev. Information var på pletten, da ministeren besøgte den omstridte flygtningelejr
Udlændingeminister Inger Støjberg (V) besøgte torsdag teltlejren i Haderslev for at se på forholdene for asylansøgerne, som er blevet kritiseret af blandt andet Venligboerne. Men ministeren var tilfred med, hvad hun så, selv om hun medgav, at det ikke er sjovt at bo i en asyllejr.

Michael Droost-Hansen

Indland
9. april 2016

Torsdag eftermiddag kl. 15.35: Fem minutter senere end det planlagte tidspunkt drejer udlændingeministerens grå Mercedes-ministerbil efterfulgt af en sort BMW med sikkerhedsvagter ind på gruspladsen ved Beredskabsstyrelsens tidligere sportsplads på Vilstrupvej uden for Haderslev.

Hvor der før var græsplæner og fodboldmål, har der siden januar været barakbygninger og et større antal ottemandstelte omgivet af gangstier lavet af europaller beklædt med tagpap. Denne blæsende torsdag eftermiddag huser lejren 380 beboere, hvoraf under 100 er børn.

Ud af Mercedes’en stiger en smilende Inger Støjberg (V). Hun har orangelakerede negle og er klædt i mørk dunjakke, jeans og sneakers, og mens hendes sikkerhedsvagter med årvågne øjne og øresnegl i ørerne diskret placerer sig rundt om ministeren, byder byens borgmester, venstremanden Hans Peter Geil, Inger Støjberg et hjerteligt velkommen til Haderslev.

Til stede ud over ministerens følge, byens borgmester, en håndfuld embedsmænd fra Jammerbugt Kommune, som har driftsansvaret for teltlejren samt et mindre presseopbud er også et stort antal sorthårede børn. De er nysgerrige og vil gerne klemme sig ind overalt.

Da ministeren med følget i en lang hale skridter hen mod en barak for at få en indledende orientering, får børnene dog ikke lov til at komme med indenfor.

Egentlig er ministeren kommet til Haderslev af en helt anden grund end teltlejren. Borgmesteren vil nemlig have sin partifælle til at give en nedrivningstilladelse til en række boliger inde i byen, således at kommunen med borgmesterens ord i Jyske Vestkysten kan »komme videre« med en allerede vedtaget helhedsplan til 409 millioner kroner.

Men forud for mødet med borgmesteren har Støjberg altså indlagt et besøg i teltlejren. Formentlig fordi forholdene i teltlejren bl.a. i en beretning af forfatteren og venligboeren Anne Lise Marstrand-Jørgensen bragt her i Information er blevet voldsomt kritiseret.

Allerede inden besøget har Støjberg på sin facebookprofil beskyldt Anne Lise Marstrand-Jørgensens beretning for at »sprede usandheder«, så man ifølge ministeren nærmest skulle tro, at teltlejren var »helvedes forgård«.

Det er enlige, unge mænd, der bor i teltene i lejren i Haderslev. Flere af flygtnignene klager over at det er svært at sove på grund af larm og forskellige døgnrytmer.

Det er enlige, unge mænd, der bor i teltene i lejren i Haderslev. Flere af flygtnignene klager over at det er svært at sove på grund af larm og forskellige døgnrytmer.

Michael Droost-Hansen

Nu går det bedre

Flere timer før ministerens besøg er pressen inviteret til at komme på besøg i teltlejren og selv gå på rundtur.

Repræsentanterne for Jammerbugt Kommune og Beredskabsstyrelsen forklarer her, at ja, vel har der været mange problemer, og det er bare ikke sådan, at man laver en flygtningelejr fra den ene dag til den anden, men nu er der rettet op, og nu går det bedre.

I ugerne og dagene op til ministerens besøg er meget faldet på plads, får man indtryk af.

Det gælder f.eks. den udlagte træflis mellem europallerne, der skal imødegå vand og mudder. Det gælder mellemmåltider til mindre børn, det gælder børnenes skolegang, som netop er startet i dag, og det gælder også en legeplads til de mange børn, som forventes at blive etableret i den kommende uge, så børnene har noget at få tiden slået ihjel med andet end at løbe rundt på europallerne og træflisen.

Det gælder også rengøringen af toiletvognene, hvor der fra sidste uge er tilknyttet et rengøringssfirma udefra.

Et enkelt blik ind i én af toiletvognene afslører dog, at to ud af tre wc’er er decideret uhumske med indtørret afføring i kummerne.

Det gælder også maden, som der ifølge Marstrand-Jørgensen har været megen kritik af. Beredskabsstyrelsen forklarer, at »der indkøbes kød ud fra økonomiske hensyn og ikke ud fra slagtemetode«, men som det oplyses i en kopieret FAQ, som uddeles, vil Udlændingestyrelsen »drøfte dette med Beredskabsstyrelsen og Jammerbugt Kommune«.

Kritikken af sundhedsforholdene, der bl.a. har drejet sig om syge og hostende børn, et overset barn med klumpfod, og en generel svær adgang til læge, afvises også.

Læs også: En unødvendig lejr

Hele tiden har der været sygeplejersker tilknyttet lejren, og nu har de endda fået en bedre barakbygning end de midlertidige vogne, de anvendte før. Desuden er der tilknyttet en sundhedsplejerske, og en læge kommer på besøg en gang om ugen.

I går har også embedslægen været på besøg. Ud over en opfordring til bedre skiltning på andre sprog end engelsk, havde han dog ingen bemærkninger.

Embedsmændene taler om »kulturelle forskelle«, og at det kan være svært måske for nogle asylansøgere at forstå, hvorfor de ikke får favnen fuld af medicin, når de har henvendt sig til sygeplejerskerne. Derudover kan de ikke tale konkret om de enkelte sygdomstilfælde.

Igen og igen understreger embedsmændene, at det er »en politisk diskussion, om det er okay med teltlejre«. Men personligt forstår de da godt, at asylansøgerne i lejren ønsker sig bedre forhold, fordi de er i »en frustrerende situation«.

I et af teltene sidder 51-årige Imad på sin seng. I teltet, der er halvbueformet som en minisportshal, er der mast otte senge ind og lige bagved i en række står lige så mange metalskabe. Gulvet er dækket af lysegråt plastic, og mellem hver naboseng er der en lav afrundet spånplade, der skal give indtryk af privatliv.

Imads knæ rammer næsten sengen overfor, der er omkring 40 centimeter imellem. Her har han spredt en pose med medicinæsker og forskellige piller, mens han forsøger at overdøve vindens rusken i teltdugen. Det larmer og larmer, og det er netop en del af hans problem:

»Lyden af vinden om natten og af regnen gør, at det er umuligt at sove,« siger han og fortæller om sin blodtrykssygdom.

»Jeg skal drikke meget vand, og jeg er nødt til flere gange at stå op om natten og gå på toilettet for at tage min medicin.«

Et andet problem for Imad er, at de seks øvrige beboere i teltet alle er yngre mænd, der har en anden døgnrytme end ham. »Jeg kan godt bede dem om at tie stille, men det hjælper ikke.«

På grund af sin sygdom må Imad ikke spise salt og fedt. Derfor spiser han kun brød og salat til måltiderne. Han har henvendt sig i sundhedsklinikken og fået lovning på at komme til en undersøgelse.

»Men hvad hjælper en undersøgelse, hvis det er teltet og alle lydene, som gør, at jeg ikke kan sove,« spørger han.

Uden for en af barakbygningerne står en lille iraker. Ali er 56 år, uddannet maskiningeniør og ph.d og oprindeligt kommet til Danmark sammen med sin kone på et greencard. Senere er hans fire børn kommet over Middelhavet, og efter at have søgt asyl bor de alle seks sammen i et lille værelse, hvor der akkurat er plads til tre køjesenge.

Ali griner og smiler hele tiden, men han virker trist:

»Det er et elendigt liv her. Vi ville gerne have et sikrere og et større sted at bo. Hver gang min kone eller datter skal skifte tøj, er vi nødt til at gå udenfor. Der er intet privatliv her. Vi kan ikke tage hjem, men vi kan heller ikke overleve her,« siger Ali og smiler.

130 mænd i hallen

Det er enlige, unge mænd, der bor i teltene. Det samme er tilfældet i Beredskabsstyrelsens gamle gymnastikhal, hvor der bor 130 unge mænd. Ned gennem hallen opdeler skillevæg efter skillevæg i 180 centimeters højde arealet i meget små celler, hvor der lige er plads til to etagesenge, to metalskabe og en lille skammel.

En ung ukrainer trækker forhænget til side og viser, hvor lidt plads der er. Han peger op i loftet, hvor der hænger store lysarmaturer, og forklarer, at den, der sover i den øverste køje, er nødt til at dække sine øjne med et stort stykke skumgummi, når loftlyset tændes hver morgen klokken syv. Der er mange, der har svært ved at sove, forklarer han og tilføjer, at han er taknemmelig over at være i Danmark.

Men han er ikke tilfreds med forholdene i gymnastikhallen.

»Nogle vil gerne sove, andre vil gerne drikke og ryge, selv om de ikke må gøre det indenfor. Der er brug for noget andet at bruge kræfterne på,« siger han på engelsk og hæver sig flere gange op i armene i den lægte, som forhænget hænger i.

Han er også utilfreds med, at mange af de andre beboere ikke gør ordentligt rent efter sig, når de går på toilettet.

»Der er flere kulturer her. Problemet er også, at mange selv er med til at svine,« siger han.

Snart samler der sig en masse arabere rundt om den unge ukrainer. En af dem spørger på engelsk, hvem det er, der ikke gør rent. Hvem er det, som ryger indenfor? Sig navnene!

»Der er også nogle, der siger, at jeres folk sælger stoffer,« siger en ung araber anklagende.

En i kredsen fortæller, at han var i fængsel i Iran, men at forholdene her er værre. En anden fortæller, at maden for to dage siden var særlig slem.

En tredje spørger, hvorfor der ikke er sæbe på toiletterne og baderummene.

Da vi går fra klyngen af diskuterende mænd, forsikrer en af embedsmændene fra Jammerbugt Kommune om, at alle beboere hver anden uge modtaer en pakke med sæbe, shampoo og eventuelt hygiejnebind til kvinder. Den iltre diskussion mellem beboerne ser hun som udtryk for frusttration.

En journalist fra Radio24syv spørger, hvorfor embedsmændene fra Jammerbugt Kommune ikke råber op og protesterer mod forholdene i teltlejren.

»Vi skal kunne stå inde for kvaliteten, og det kan vi også,« lyder svaret.

Derefter er vi klar til ministerens besøg.

Støjberg på rundtur

Først ledes ministeren ad pallevejen hen til spiseteltene, som danner et stort L. Her sidst på eftermiddagen er spiseteltene tomme, så rundturen fortsætter ind i sportshallen.

Mens Støjberg og det lange følge skridter igennem, stikker hoveder op over skillevæggene og følger nysgerrigt med.

Læs også: Asylchef: Vi gør alt, hvad vi kan

Ved udgangen står et poolbord, hvor spillet er i gang, og her trænger en asylansøger sig ind på ministeren. Han taler lavmælt og længe, og ministeren lytter, nikker og kommer ind imellem med korte svar. Hun gør ikke mine til at gå videre, selv om hendes følge og ikke mindst borgmesteren står og tripper.

Samtalen er en oplagt foto-opportunity, som både fotografer og adskillige af asylansøgerne med mobiltelefoner benytter sig af, mens sikkerhedsvagterne med øjnene afsøger mængden, der hurtigt bliver større og større.

Derefter går rundturen videre til telt nr. tre, hvor ministeren kravler ind, mens sikkerhedsvagterne stiller sig udenfor. Heller ikke her får børnene lov til at komme med ind, og ingen af de udenforstående kan se, hvad der sker inde i teltet, eller hvem ministeren taler med. Men hun er et stort smil, da hun nogle minutter senere kravler ud gennem åbningen i teltdugen.

Efter rundgangen er der lige tid til et ti-minutters såkaldt presse- doorstep, hvor ministeren vil svare på spørgsmål.

Hun er meget tilfreds med, hvad hun har set. Indkvarteringen og den snævre plads i ottemandsteltene svarer akkurat til de forhold, udsendte danskere har haft. Generelt har hun ikke meget til overs for kritikken af lejren.

»For at sige det, som det er, så er det følelsesporno, og jeg kan ikke genkende det,« siger Støjberg.

Hun kan ikke sætte en finger på noget, selv om hun medgiver, at det ikke er sjovt at bo i en asyllejr. »Men vi gør, hvad vi kan,« som hun siger.

På spørgsmålet om, hvorfor lejrens mange børn først er begyndt at gå i skole selvsamme dag, som ministeren kommer på besøg – adskillige af dem har boet her siden februar, og ifølge reglerne bør de gå i skole – medgiver hun, at »det har været en udfordring«. Men det vigtigste for flygtninge må trods alt være sikkerhed og tag over hovedet, siger ministeren, der er sikker på, at hun via sin rundtur og orienteringen har fået et »reelt billede af forholdene«.

Teltet er godt nok

Præcis kl. 16.25 ruller hendes grå Mercedes og den sorte firehjulstrækker med sikkerhedsvagter ud af lejren.

Tilbage i telt nr. 23 sidder den unge flygtning, der talte længe med ministeren ved poolbordet. Han hedder Mulham, er 23 år og tidligere studerende i Damaskus. Han har en storebror i Hundested og har været i Danmark i syv måneder.

»Jeg fortalte hende om vores dårlige situation og spurgte hende, om hun syntes, det var godt for os. Jeg er svag, jeg kan ikke sove, og jeg tuder hver nat. Jeg kan ikke flytte, jeg må ikke være sammen med min bror, så jeg og en masse andre har tabt alt. Vi skal til at begynde helt forfra på vores liv,« siger Mulham.

»Jeg spurgte hende også, om vi efter hendes mening var mennesker, og hvorfor vi så skulle være her. Hun svarede, at teltet var godt nok, så jeg sagde, at hun skulle selv prøve at bo i sådan et telt. Jeg sagde også til hende, at jeg ved, at hun kan ændre vores situation, hvis hun vil. Jeg håber, at hun gør det,« tilføjer Mulham, der nu bor alene i teltet. De øvrige beboere blev ifølge ham flyttet til en anden lejr i forgårs.

Læs også: Kritik af artiklen ’En unødvendig lejr’

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Selv om man ikke er nogen beundrer af ministeren, så er artiklen ovenfor altså en "anelse" for "engageret".

Referencer til ministerbil ("grå mercedes") og sikkerhedsvagter i en BMW er ikke relevante i en objektiv kritik - og fremhævningen af ministerens neglelak siger mere om forfatteren til artiklen end om ministeren . (Informations kvindelige medarbejdere og kvindelige læsere bruger vel også neglelak ??? )

Prøv at genfinde den skarpe objektive form og drop "følelses-pornoen" - den virker ikke (- i værste fald virker den stik mod hensigten)..

Bjarne Albertsen, Hans Aagaard, Britta Hansen, Ernst Enevoldsen, Troels Ingvartsen, ingemaje lange, Kurt Nielsen, Jan Kauffmann, Henrik Bjerre, Peter Nielsen, Jacob Hansen, Tor Thrysøe og V. Thor Stefansson anbefalede denne kommentar

Hvis valget står mellem at stole på, hvad Annelise Marstrand-Jørgensen beretter om sine egne oplevelser ved besøg i lejren på den ene side.....

...og på den anden side hvad Inger Støjberg og hendes betalte embedsmænd forklarer....

....så tror jeg nok jeg er ret sikker på hvad jeg stoler mest på.

Mads Berg, Vibeke Hansen, Britta Hansen, Torben K L Jensen, Per Klüver, Bodil Waldstrøm, Morten Andersen, Kurt Nielsen, Søren Andersen, Kirsten Mindegaard, Lykke Johansen, Thomas Christensen, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Jørgen Steen Andersen, Holger Madsen, Steffen Gliese og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar

Kære Hans Larsen ( kl 22.45)

Jeg har den største sympati for Annelise Marstrand - Jørgensen, men det at en sympatisk person har de "rigtige meninger" ( - altså samme grundholdning som os - ) er ingen garanti for, at vedkommende også er en 100% pålidelig og objektiv referent.

Jeg tror (desværre) , at ministeren i denne sag er nærmere "virkelighedens verden" end Marstrand-Jørgensen.

Hans Aagaard, Lasse Reinhold, Ernst Enevoldsen, Clara Fischer Stephansen, Mihail Larsen, erik mørk thomsen og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar

Kære Robert Kroll (23:02)

Du kan meget vel have ret, men sagen er vel, at ingen af os kan være sikker på, hvad der er det rigtige, eftersom vi kun har de respektive parters egne forklaringer.

Og der er det så, at jeg i den situation overvejer, hvem der er mest troværdig. Og måske også erindrer mig en historie for et par måneder siden om Støjbergs fortællinger om forbud mod hamburgerryg (i Aalborg, var det vist).

Sammenholdt med, hvad vi siden regeringens tiltræden har oplevet om dens generelle troværdighed, og dens modvilje mod at hjælpe mennesker i nød - ja så falder det tungeste lod altså i den vægtskål, der hedder Annelise Marstrand-Jørgensen.

Jeg kan tage fejl. Og det kan du også.

Rikke Nielsen, Jørn Petersen, Vibeke Hansen, Torben K L Jensen, Per Klüver, Kurt Nielsen, Søren Andersen, Lykke Johansen, Christian Mondrup, Thomas Christensen, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Jørgen Steen Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Begge artikler nærmer sig ikke jorden. (Annelise Marstrand - Jørgensens og Ulrik Dahlin her)
Der er rettet til i forhold til kritikken, Jammerbugt har oppet sig - fint nok.

Torben R. Jensen

Jeg synes, det er underligt, at hun står i lejren og bruger et ord som "følelses-porno" om kritikken.
Ministeren kan formentlig se frem til at blive topfigur ved flere Sankt Hans fester.

Søren Andersen, Lykke Johansen, Kirsten Mindegaard, Carsten Mortensen, Hans Larsen, Bill Atkins og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg forstår ikke, at vi er sunket til så lavt et ambitionsniveau på alle punkter i Danmark.

Mads Berg, Rikke Nielsen, Vibeke Hansen, Britta Hansen, Kurt Nielsen, Søren Andersen, Lykke Johansen, Kirsten Mindegaard, Thomas Christensen, Ole Frank, Carsten Mortensen, Bill Atkins, Jørgen Steen Andersen, Benny Larsen, Holger Madsen og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Hvis De vil vide mere, så log ind på Jammerbugt Kommunes hjemmeside, og se hvem der har siddet (og stadig sidder) på de tungeste poster siden kommunevalget i 2013.

Den af alle kongeriget Danmarks kommuner, som administrationen af Venstre-regeringen og dens parlamentariske grundlag Dansk Folkepartis interimistiske "flygtningelandsbyer" i telte og forladte barakker på Herren og Beredskabstyrelsens våde marker i andre landsdele, er blevet udliciteret til efter regeringskiftet i 2015.

Godnat, sov godt og drøm behageligt kære stemmeberettigede medborgere af gammeldansk oprindelse i mere end fire generationer.

Mads Berg, Jørn Petersen, Vibeke Hansen, Bodil Waldstrøm, Morten Andersen, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Thomas Christensen, Ole Frank, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen, Bill Atkins, Jørgen Steen Andersen, Holger Madsen, Steffen Gliese og Lars Dahl anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg aner ikke, hvad følelsesporno er, men det er åbenbart at give udtryk for, at man nærer medfølelse for folk i nogle uanstændige omstændigheder og mener, at disse skal ændres til nogle anstændige omstændigheder.

Mads Berg, Rikke Nielsen, Nanna Wulff M., Jørn Petersen, Vibeke Hansen, olivier goulin, Torben Kjeldsen, Britta Hansen, Per Klüver, Bodil Waldstrøm, Kurt Nielsen, Søren Andersen, Lykke Johansen, Kirsten Mindegaard, Christian Mondrup, Ole Frank, Jørgen Steen Andersen, Jens Thaarup Nyberg, Niels Duus Nielsen og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg synes, hvis folk ikke kan lide Danmark. så flyt. Telte er en ganske udmærket indkvartering i en fase på 6 til 12 mdr. Det er som om , at der skal skabes bedre vilkår for tilfældige indvandrere end de som vor forældre har på et plejhjem. Ren faktisk tror jeg i de er med til at betale prisen. Velfærden er langsomt ved at blive udhuldet.

Artiklen virker noget søgt og forsøger at tegne et billede af en overklasse og ligeglad minister..
Jeg helliger ikke Støjsenderen, langt fra, men artikler som denne gør ingen noget godt

Niels Duus Nielsen

ole rasmussen: "Jeg synes, hvis folk ikke kan lide Danmark. så flyt."

Ja, det tænker jeg også, hver gang Dansk Folkeparti og deres kollaboratører brokker sig over stort og småt: Hvis DF ikke kan lide lide lugten i bageriet, så skrid.

Mads Berg, Per Jongberg, Rikke Nielsen, Nanna Wulff M., Vibeke Hansen, Torben Kjeldsen, Flemming Berger, Britta Hansen, Kurt Nielsen, Lykke Johansen, Kirsten Mindegaard, Thomas Christensen, Ole Frank, Hans Larsen, Jørgen Steen Andersen, Keld Sandkvist og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Folk må jo være ualmindeligt dårlige til at lægge to og to sammen, når de i en uge med fokus på uhyrlige summer i skatteunddragelse fra samfundets suverænt bedste stillede alligevel kan tro, at en smule flygtninge har nogen som helst virkning på det, der burde være til rådighed for opretholdelsen af det engang ganske nette og anstændige land, vi havde.

Dorte Haun Nielsen, Mads Berg, Rikke Nielsen, Nanna Wulff M., Jørn Petersen, Vibeke Hansen, Tom Andreæ, Flemming Berger, Britta Hansen, Per Klüver, Preben Bjerno, Bodil Waldstrøm, Morten Andersen, Kurt Nielsen, Troels Ken Pedersen, Søren Andersen, Lykke Johansen, Kirsten Mindegaard, Calle Hansen, Thomas Christensen, Torben R. Jensen, Esben Lykke, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen og Anders Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Jensen

Personlig hygiejne, oprydning og rengøring af fællesarealer burde være en overkommelig opgave for flygtninge som burde være tidsrige.
Teltlejre er helt i orden! De har det bedre end mange danskere som vi har tabt på gulvet.

Gustav Alexander, Hans Aagaard, Lars Jensen, Christel Larsen og Peter Nielsen anbefalede denne kommentar
Anders Jensen

@Steffen

Tjae, det er jo rigtigt nok. Men er det så enkelt?
Et er korruptionen på nationalt plan, noget andet er den langsigtede bæredygtighed i at importere kultur i en hastighed som umuligt kan integreres rettidigt.

Steffen Gliese

Anders Jensen, vi har jo aldrig forsøgt!

Kurt Nielsen, Søren Andersen, Calle Hansen, Carsten Mortensen, Sabine Behrmann og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Steffen Gliese
09. april, 2016 - 00:29
I de kredse er det pornoagtigt at give udtryk for ægte følelser.

Britta Hansen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Anne Eriksen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

Og IS tror det er følelser vor Venligbo giver udtryk for i sin vurdering af lejerforholdene.

Niels Duus Nielsen, Kurt Nielsen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jørgen Steen Andersen

Uanset hvordan man vender og drejer det, så har LLR og IS prioriteret det sådan, at det rygtes, hvor dårligt flygtninge behandles i Danmark.
Det er signalværdien der er interessant for regeringen.
Hvordan lige de levende mennesker har det i teltlejren er fuldstændigt ligegyldigt i det politiske spil om at få færrest flygtninge til Danmark.
Det er usmageligt og pornokynisme at skide på virkeligheden og samtidig ved enhver lejlighed selv lave følelsesporno, når man med sprukken stemme svælger i de danske værdier.

Rikke Nielsen, Niels Duus Nielsen, Britta Hansen, Kurt Nielsen, Christian Mondrup, Marie Jensen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Det lader til, at mikrofonholderne fra Radio 24/7 og udlændinge, -integrations og boligminister Inger Støjbergs fanklub på Facebook har haft en travl nat i anledning af den travlt optagne minister med de mange kasketters i al hast arrangerede 'pressekonference' i går eftermiddags i Jammerbugt Kommunes - eksemplarisk drevne og faciliterede - 'flygtningelandsby' på Herren og Beredskabsstyrelsens idylliske beliggende campingplads med telte og nyrenoverede barakker i Sønderjylland.

Fantastisk hvad man kan nå at 'renovere' over night på en nedtrampet sønderjysk brakmark, som blev overdraget til Borgerservice i Jammerbugt Kommune i eftersommeren 2015.

I rest my case and stand corrected.

Mads Berg, Rikke Nielsen, Bodil Waldstrøm, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen, Jørgen Steen Andersen, Dorte Sørensen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

I en tid hvor der tales om at gøre noget mod radikalisering er det utroligt at man således ser sig nødsaget til at byde nogen mennesker i nød på det dårligste vi har.
Det skal nok hjælpe :-~

Mads Berg, Rikke Nielsen, Per Klüver, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen, Torben R. Jensen, Dorte Sørensen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Yderligere...... finder jeg det tankevækkende at de som nu engang synes at IS er en superstar og at det er ok at behandle mennesker dårligt ud fra et politisk ståsted -- ikke forstår at det vil hun også gøre den dag de kommer i vejen for IS!
Det er simpelthen ikke ok at behandle hinanden sådan.

Mads Berg, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Christian Mondrup, Torben R. Jensen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Sandhed er en sjælden vare, den, som ejer den, bør spare
(Cato)

I øvrigt mener jeg, det er uheldigt for 'graver-journalistikken' i dagbladet Information, at bladets IT-supporter har maget det så viseligt, at læserdebatten om altmuligminister Inger Støjberg og venligbo Anne Lise Marstrand-Jørgensens divergerende opfattelser af begrebet 'følelsespornografi' kører på to forskellige spor i nærværende forum i cyberspace.

'Det forum, hvor landets bedste (læsede og skrivende) hoveder diskuterer de mest presserende problemer' på tilstræbt 'højere intellektuelt niveau' end debattørerne på 'folkets røst' i Ekstrabladets tilsvarende forum i cyberspace (Nationen).

.

Trond Meiring

Sådan er det ofte, når der kommer flere artikler om det samme emne. Og flere artikler vil vi vel gerne have, og det sidste ord er ikke sagt... Det er nok også os debattanters skyld, når den samme diskurs deles i to eller flere spor.

Grethe Preisler

Tænk - jeg troede, det var et redaktørernes ansvar at skære hakkelsen fra Døgnets rejsestald på Ritzau og andre etablerede massemedier i passende portioner og fordele dem i læsehestenes krybber efter eget bedste skøn.Der kan man bare se, hvor man kan tage fejl,Trond Meiring. Når man er født på den forkerte side af hippie-revolutionsgardisterne fra 1968.og har udelukket sig selv fra medlemsskab af "den kreative klasse'' i det neoliberale folkefællesskabs tværpolitiske skyskraber-kollektiver på Facebook og Twitter.

Hvis du har mulighed for at podcaste DR på din PC med en parabol på din norske fjeldtop, skulle du prøve at følge med i DR-tv''s underholdende doku-soap om livets gang i Dansk Folkepartis ungdomsafdeling, Tredje afsnit i serien går i æteren førstkommende onsdag.

Søren Jensen

Følelsesporno er et stort ord, for en der tydeligvis ikke ejer et gram af medfølelse. At Inger Støjberg skamløst stiller sig op midt i den unødvendige teltlejer og frejdigt hævder at "..vi gør, hvad vi kan.." og hånende kalder de stakkels menneskers lidelser for følelsesporno viser hvor lidt forstand på følelser IS har. Hun har hørt ordet "følelsesporno" eller andet sted, syntes det lød sejt og glædet sig til at fyre det af ved lejlighed. Kære Inger, stærke følelser er kun svære at rumme for de følelsesflade, der ikke ejer nogen selv. Du er en kold fisk, med et nederdrægtig menneskesyn, der ikke egner sig til en betroet post. Gå dog af, du virker jo ikke!

Mads Berg, Rikke Nielsen, Carsten Mortensen, Johannes Lund, Torben R. Jensen, Kurt Nielsen, Calle Hansen, Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen, Hans Larsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Var der ikke en eller anden journalist der spurgte hvad årsagen var til at den unge mand Mulham ikke kunne bo hos sin bror mens hans sag behandles?
Det virker jo helt absurd at han pludseligt bliver kostet over i en teltlejr i Jylland når han til at begynde med godt kunne låne en seng hos sin bror der både har ophold, lejlighed og job!

Nanna Wulff M., Mads Berg, Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

Ja, Ritzau udtaler sig som Rip, Rap og Rup, og vi kan sikkert godt leve med, at måtte vente i en time på at få en mer komplet udgave.
Men det var også godt, hvis vi prøvede at huske på, at skrive i en allerede "levende tråd", istedet for i en ny, om samme emne.
Ja, jeg kan se DR på min PC (uden parabol, her har vi "optiske kabler"), dog ikke alle programmer. Jeg har registreret at denne serie går, men ikke set noget af den endnu, men skal så gøre, siden du anbefaler det

Kurt Nielsen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Trond Meiring

("Du" refererer til Grethe Preisler. To nye kommentarer kom til inden jeg fik sendt min. Måske sku' se at huske at adressere mine skrivelser.)

Torben R. Jensen

Artiklen beskriver en lejr og indretning, som er komplet umulig til det formål den er skabt til. Det kan selvfølgelig være, at formålet ikke er integration, men et bevidst forsøg på at ødelægge mennesker, og at ministeren er en særligt ondsindet udgave af venstres politikere. Det er dog nok mere sandsynligt, at det skyldes uvidenhed, arrogance og dumhed hos de personer, som har ansvaret for lejren. Ansvaret for at sætte en flok ideologisk ensrettede bønder til at organisere staldene for flygtningene er dog ministerens.

Folk har meget forskellige og kulturelt betingede toiletvaner, som alle har til til hensigt, at regulere komfort og renlighed. Siden starten af 1970'erne har enhver vidst, at der er behov for flere forskellige typer toiletter - og vejledning - for at fælles toiletter kan fungere i en international gruppe. Det samme gælder madvaner og mulighed for alternativ kost i forhold til religiøse og kulturelle vaner. Sammenstuvning i fælles soverum, hvor støjen endda suppleres med lyden af skiftende vejrlig, kan sikkert godt lade sig gøre et par uger, men ikke flere måneder. Når telte og haller fungerer i forhold til danske udsendte, så er en af forskellene, at dagen er struktureret med fælles sovetider og mulighed for at kommunikere fælles regelsæt, som alle forstår og er en del af.

Mad, toiletter og søvn er helt basale ting. Hvis man oven i det lægger, at asylansøgerne i forvejen er i en stresset situation og er stuvet sammen med ekstreme venner, fjender, psykisk syge og mulige kriminelle, så skal det give gnidninger.

Skolegang og andre aktiviteter for børn burde være første prioritet for integrationen, men at der overhovedet er placeret børn et sådant sted er nærmest uforsvarligt. Både tid og oplevelser er formentlig langt mere intensive for børn end for voksne, så omstændighederne i lejren kan selv med et kort ophold være langt mere skadelige for børnene.

Kontrasten til en storsmilende luksusminister, der vanen tro er fløjtende ligeglad med eller opfatter kritik som en anbefaling, er en væsentlig del af den gode beskrivelse i artiklen.

Mads Berg, Rikke Nielsen, Sascha Olinsson, Carsten Mortensen, Søren Jensen, Tom Andreæ, susanne christensen, Flemming Berger, ingemaje lange, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Trond Meiring,

Der er der faktisk ikke ret mange andre danskere end 'græsrødderne' i de døgnbemandede partihovedkvarterer på Slotsholmen, og så dem, der tilhører den internationale 'kreative klasse af selvstændige erhvervsdrivende og free-lancere på den globale markedsplads for "meningsdannere og økonomiske eksperter", der kan tillade sig at sidde oppe hele natten for at komme samfundsundergravende fædrelandsfjentlige elementer (som f.eks. muslim-bolchevikkerne i dagbladet Information) i forkøbet i konkurrencen om, hvem der kan samle flest stemmer til fordel for sin egen kandidat til titlen "Danmarks Dejligste Politikerbabe'.

Tuttelu og bliv i freden. Og kos dig fortsat i midnatsolens klare nordlys på din klippefaste knold i Dovregubbens Hal. Her nede i lavlandet syd for Lindesnes må de fleste af os klare sig med lyset fra dagspressens mørkelygter.

Niels Duus Nielsen

Grethe Preisler: "Der er der faktisk ikke ret mange [...] danskere [...] der kan tillade sig at sidde oppe hele natten for at komme[ntere] samfundsundergravende fædrelandsfjen[d]tlige elementer."

Du glemmer os samfundsnassere, der ikke for tiden befinder os i "nyttejob". Os er der rigtig mange af, så mange, så regeringen sikkert overvejer også at internere os i særlige "nyttelejre". Uden internetadgang, så vi ikke kan gøre os skyld i undergravende virksomhed. For vort eget bedste, forstås.

Rikke Nielsen, Christian Mondrup, Carsten Mortensen, Flemming Berger, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Jørgen Steen Andersen og Calle Hansen anbefalede denne kommentar
Jørgen Steen Andersen

Torben R. Jensen 10:50
Du rammer ikke kun skiven.
Du rammer centrum.
"Mad, toiletter og søvn er helt basale ting."
Det skal man da være minister og kold i røven for ikke at være klar over.
IS siger"Det er følelsesporno og jeg kan ikke genkende det."
Udtalelsen er iøvrigt uden mening, for hvad præcis er det IS ikke kan genkende?
Jeg tror nu nok, at set fra en pløjemark i regn og blæst, sover dårligt, støj og larm omkring en i 24 timer i døgnet, minimal plads osv er det vel ikke lige følelsesporno, der falder en ind.
Man skal være indrettet specielt uforskammet for at være den hovedansvarlige for teltlejrene og så ovenikøbet pisse på dem og bagefter sige de lugter.

Mads Berg, Rikke Nielsen, Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese og Torben R. Jensen anbefalede denne kommentar

Når de rige ikke engang vil opbevare deres penge her i landet, hvordan kan vi så overhovedet tro, at der kan bo mennesker her?

Rikke Nielsen, Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, Anders Jensen, det har vi desværre ikke. Vi har altid behandlet området stedmoderligt, og når der er tale om faktisk at gøre en seriøs indsats - som man nu ENDELIG har fundet ud af er det, der skal til - kommer den sædvanlige indvending: de må gøre en indsats selv, vi har ikke bedt dem komme.

Vi har omdannet vores samfund fra et lavpraktisk, løsningsorienteret fællesskab, hvor alt lykkeligvis foregik på bedste beskub, til et bureaukratisk forhindringsløb, der sluger mange flere ressourcer end den faktiske løsning af problemerne.
Man har ladet stå til! Da vi fik de første flygtninge, havde vi arbejdsløshed, den var voksende, og man valgte at give danskere nogle job med at varetage flygtningeopgaven i stedet for i højere grad at integrere og lade folk opbygge en tilværelse. Når vi har så mange på overførselsindkomst nu, er det konsekvensen af tyve års fejlagtige prioriteringer.
Sprog! Alle er enige om, at dansk er vejen til at klare sig i vores samfund; men hvor effektivt lader vi folk arbejde med det danske sprog for at komme på omfangshøjde? Det har vekslet meget.
Det, jeg kan sige, er, at jeg undertiden møder flygtninge, og de har den samme overraskelse over to ting: at jeg har en smule almenviden, der giver mig en idé om, hvad deres baggrund kan være, og at jeg kan finde ud af at udtale deres navn korrekt. To meget banale ting i vores samfund, som peger på en omfattende gang sjusk på det helt grundlæggende plan, hvis det skal kunne lade sig gøre at vende denne opgave til en gevinst.
Måske handler meget om også om simpel naivitet: jeg hører ofte danskere, der indigneret påpeger, at den gevinst for samfundet, som politikerne havde LOVET, at flygtningene ville være, ikke har manifesteret sig. Nej! Nogle ting er noget, man siger, fordi tingene nu engang ikke kan være anderledes. Der er ikke et facit, der er kun nogle elementer, som man må forsøge at sætte sammen på en hensigtsmæssig måde - og den er at åbne døre i stedet for at lukke dem.

Anders Jensen, Torben R. Jensen, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Keld Albrektsen

@ Leo Nygaard:
Ja, man tror det man vil tro.
Ud fra din definition på følelsesporno, så er ministerens facebooksvar til "En unødvendig lejr" et fint eksempel herpå.

Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

@Leo Nygaard: "Så kom Information ud af røret"

ja hurra, Leo Nygaard, din selvkritiske sans for realiteter fejrer triumfer.

Nu kan du, som enten er for nærig eller for fattig til at abonnere på samtlige danske dagblade, incl. dagbladet Information, så også læse, hvad der står i de artikler, du kommenterer på i stride stænger, på Inger Støjbergs egen private hjemmeside på gratismediet Facebook. Og også læse samme sted, hvad Jyllandsposten har refereret fra de artikler i Information, du kun har begænset læseadgang til som 'registreret bruger' uden abonnement.

Når det står på fru Støjbergs egen hjemmeside på Facebook, må det jo være "sandheden og kun sandheden"' om, hvem der i sin tid lancerede udtrykket "følelsesporno" om hvad, om hvem og hvorfor i samtlige danske nyhedsmedier, incl. betalingsavisen Jyllandsposten og gratis- og reklame-netmediet Facebook.

Fru Støjberg, som bor i Hadsund, er jo 'uddannet journalist' og var ifølge sit eget (senere redigerede og barberede CV på folketingets hjemmeside på internettet) i sine yngre dage ansat som redaktør'på et velrenommeret dagblad i Viborg. Indtil hun tog springet og blev fuldtidspolitiker som medlem af Venstres folketingsgruppe på Christiansborg og senere minister med ministerportefølje, ministerbil, ministeransvar og eget sekretariat i regeringsbygningen på Slotsholmen i København.

Trond Meiring

Et velrenommeret dagblad i Viborg? Kommer der mange aviser ud i Viborg? Må man bede om navnet? (Ikke at man, d.v.s. jeg er så interesseret i at læse dette velrenommerede dagblad.)

Grethe Preisler

@Trond Meiring,

Lokaludgaven af Venstre-sprøjten 'Viborg Stifts Folkeblad', så vidt jeg husker.

Det er efterhånden nogle år siden siden, jeg sidst besøgte mine venner og bekendte i Viborg, og der er løbet meget vand i åerne i Søhøjlandet og har været så mange avisfusioner i 'UdkantsDanmark' hvor Viborg er blevet 'regionshovedstad' i Region Midtjylland efter implementeringen af kommunalreformen og nedlæggelsen af amternes opgaver med andet end administration af hospital- og sygehusvæsenet.

Trond Meiring, Anne Eriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Søren S. Andersen

Meningen med Inger Strøjbergs politik er tydeligvis at gøre livet hård for asylansøgere. Der samme var tilfælde med hendes fingerrings-politik. Det er en forfejlet strategi. Det er ikke den måde, som man dæmmer op for folkevandringer på. Det eneste rigtige ville være at afvise asylansøge ved grænsen med henvisning til, at de kommer fra et sikkert land og derfor ikke har noget beskyttelsesbehov.

Grethe Preisler

Sandt nok, Steffen Gliese,

Navnet Grethe Presler er intet pseudonym, det er såmænd mit jævne borgerlige navn. Det til gengæld så sjældent, at vi kun er to personer i hele Danmark, der bærer denne kombination af for- og efternavne. Og så har man jo strengt taget ikke det store behov for også at have et 'brugerbillede' i Information for at undgå forveksling med andre regelmæssigt tilbagevendende 'kommentanter og -onkler' i bladets 'læserkommentarium'.

..

Igen og igen understreger embedsmændene, at det er »en politisk diskussion, om det er okay med teltlejre«.

Og...igen og igen siger Støjberg at hun ikke giver penge til NGO'er for at få politiske holdninger tilbage.

Måske skulle NGO'erne trække sig, og tage deres "N" op til overvejelse. Problemet med knæfald for dollars er jo globalt. Der er snart kun Læger uden grænser der kan kalde sig NGO.

Kurt Nielsen, Anders Jensen, Tom Andreæ, Jørgen Steen Andersen, Hans Larsen, Grethe Preisler og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Leo Nygaard,
- der står ikke noget i grundloven om, at man skal dokumentere, at man er bedre begavet eller mere moralsk anlagt end gennemsnittet af den danske vælgerbefolkning for at blive godkendt som opstillingsberettiget kandidat til et sæde i folketinget eller udpeget som fagminister af formanden for den partiformand, et flertal i folketinget har 'peget på' som statsministeremne efter et lovligt afviklet folketingsvalg.

Der står i det hele taget ikke andet om 'partiproblematikken' i Danmark Riges Grundlov, end at et medlem af landets lovgivende forsamling, når han eller hun først er valgt ind i folketinget, ikke er "bundet af forskrifter" fra sine egne partikammerater, stillere og vælgere, men ene og alene er bundet af sin egen samvittighed, for hvad den nu er værd, når der skal stemmes ja eller nej til et af en ny regerings nye ministerholds nye lovforslag i folketinget.

Så hvis du er utilfreds med den kandidat fra det parti, du sidst har beæret med dit kryds på stemmesedlen, må du vente fire år med at manifestere din utilfredshed, så gør en forskel. Med mindre hans excellence Lars Løkke Rasmussen indgiver sin og regeringens afskedsbegæring og udskriver "valg i utide" forinden.

Kurt Nielsen, Niels Duus Nielsen, Anders Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

rettelse til 4. linje i første afsnit i ovenstående: "formanden for det parti, et flertal i folketinget har 'peget på"...etc.

Keld Albrektsen

@ Leo Nygaard.
Når IS siger i sit opslag: "Intet er rigtigt", samt tillægger Annelise Marstrand-Jørgensen udtalelser, hun ikke er kommet med, så opfatter jeg det som en automatreaktion, udfra en forudindtaget opfattelse af at, der ikke KAN være noget som helst galt.
Men det ville nok have været bedre at inddrage den lille historie om hamburgerryggen i en aalborggensisk børnehave, som eksempel på Inger Støjbergs brug af følelsesporno...

Kurt Nielsen, Steffen Gliese og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Den med hamburgerryggen på Inge Støjbergs Facebok-væg linikede Hans Larsen allerede til i en anden tråd den 7. ds.

Troels E. Lund

Alle kan misforstå og fejltolke, men der er ikke grundlag for at påstå at Anne Lise Marstrand-Jørgensen taler sandt når man ser hvordan hun i Radio24syv's interview (http://www.radio24syv.dk/udvalgte-nyhedshistorier/kendt-venligbo-overdri...) er på vild flugt fra de sine tidligere påstande, bl.a. i Informationens artikel.

...Det er en repor­tage, der byg­ger på mine obser­va­tio­ner og asylan­sø­ger­nes egne vid­nes­byrd...
...Det er ikke en jour­na­li­stisk dyb­de­bo­rende arti­kel, hvor jeg har været ude at tjekke kil­der ...
...For­fat­ter og akti­vist Anne Lise Marstrand-Jørgensen for­sva­rer sig igen med, at hun ikke selv er første­hånd­skilde til påstan­den...

Bemærk at nogle af dem der arbejder i lejren selv er med i venligboerne.

Jeg mener at Anne Lise Marstrand-Jørgensen har skudt sig selv i foden med de faktuelt forkerte påstande. Det skader venligboerne og andre flygtningevenner. Hun burde give en undskyldning både til dem og især til de der arbejder i lejren og får den til at fungere. De må virkelig føle sig pisset på af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Britta Hansen

Uden at have overskud til at læse og/eller forholde mig til de 60 forudgående kommentarer, bemærkede jeg mig følgende under læsningen af denne artikel:

'Ud af Mercedes’en stiger en smilende Inger Støjberg (V). Hun har orangelakerede negle og er klædt i mørk dunjakke, jeans og sneakers, og mens hendes sikkerhedsvagter med årvågne øjne og øresnegl i ørerne diskret placerer sig rundt om ministeren, byder byens borgmester, venstremanden Hans Peter Geil, Inger Støjberg et hjerteligt velkommen til Haderslev.'

Hold da helt op - en omgang filmhistorie.

Jeg undrer mig over det sidste ord i denne sætning: 'Kritikken af sundhedsforholdene, der bl.a. har drejet sig om syge og hostende børn, et overset barn med klumpfod, og en generel svær adgang til læge, afvises også.'

Ingen af de andre forhold, som nævnes forinden, var blevet afviste. Forholdene var bare blevet forbedret siden da. Hvorfor så afvises 'også'?!?

Og hvad er det for en formulering? 'Uden for en af barakbygningerne står en lille iraker. Ali er 56 år...' En 'lille iraker' - jeg forventede måske et barn (selv om det stadig lød underligt).

'»Men vi gør, hvad vi kan,« som hun (I.) siger.' - Det er jo netop det, de ikke gør! Lejren er unødvendig, da der står huse til rådighed, som RK selv har gjort opmærksom på...

Anne Lise Marstrand har besøgt lejren for ca. 1 md. siden. Alt i alt er det tydeligt, at hendes besøg og kritik af lejren og samtaler med diverse relevante personer har haft en effekt: der blev ryddet grundigt op, forholdene blev forbedret siden besøget og især i dagene op til besøget af damen med de angiveligt orangelakerede negle (på foto ser de mere røde ud...).

Én omgang symbolpolitiks oven i købet mangelfulde omsætning var blevet afsløret, og er nogenlunde blevet rettet op på.

Don't shoot the messenger!

Kurt Nielsen, Grethe Preisler, Niels Duus Nielsen, Bodil Waldstrøm, Jens Erik Starup, Ebbe Overbye og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Jeg kunne forstå hvis vi havde flygtningetal som i Tyrkiet, at vi placerede dem i teltlejre.
Men med de meget beskedne antal flygtninge vi har taget imod, fatter jeg ikke, at man ikke kan finde bedre boligforhold. Jeg tror man skal tænke lidt ud af bosken. Jeg er bange for, at de gode idéer måske strander på det sædvanlige danske bureaukrati og regelrytteri. Hvad med alle de tomme huse på Lolland-Falster?
Og jeg forstår ikke argumentet med at de ikke skal have det bedre end danskerne. Hvilke danskere bliver anvist et telt at bo i?

I øvrigt er telte en boligtype, der er decideret uegnet til danske vejforhold med al den blæst og nedbør. Jeg er sikker på, at de telte man stiller op kan holde til det - men det må være ganske ubehageligt at bo i - med rusk og regn dag ind og dag ud.

/O

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Britta Hansen, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese, Hans Larsen, Torben R. Jensen og Calle Hansen anbefalede denne kommentar

- - - tilbyd rekruttering af de friske unge mænd til deltagelse i kampen mod talebanere og IS-mordere og - -

Sider