Baggrund
Læsetid: 5 min.

Hamed må ikke længere være født i Gaza

Ifølge Rigspolitiet skal der enten stå ’Israel’ eller ’Mellemøsten’ i dansk-palæstinenseren Hamed El-Beltagis pas. Førhen har der stået hans fødested ’Gaza’, der er under israelsk besættelse. Hamed El-Beltagi føler sig fanget i et politisk spil om den manglende anerkendelse af Palæstina
Hamed El-Beltagi har boet i Danmark i 43 år og været dansk statsborger i 35. Men allerede da han var et barn, begyndte ’hans interesse for Danmark’, fortæller han.

Hamed El-Beltagi har boet i Danmark i 43 år og været dansk statsborger i 35. Men allerede da han var et barn, begyndte ’hans interesse for Danmark’, fortæller han.

Ulrik Hasemann

Indland
13. april 2016

Da Hamed El-Beltagi i juli 2013 fik nyt pas tilsendt med posten, gjorde han store øjne. Som hans fødested var angivet ’Mellemøsten’ og ikke ’Gaza’ eller ’Palæstina’, som der ellers havde stået i hans tidligere danske pas.

Hamed El-Beltagi kontaktede Kalundborg Kommune, men her fik han at vide, at hverken Gaza eller Palæstina fandtes som kode i systemet. Han kunne kun vælge mellem enten ’Israel’ eller ’Mellemøsten’ som fødested.

»Jeg er ikke født i Israel. Jeg er født i Gaza i 1946, det er to år før dannelsen af Israel. Jeg har endda en officiel fødselsattest fra den daværende palæstinensiske regering,« siger han.

At det netop er den tidligere besættelsesmagt Israel, der som udgangspunkt nu skal angives som hans fødested, føler han særligt krænkende. Hamed El-Beltagi sammenligner det med, at der skulle have stået ’Tyskland’ som fødested for danskere, der var født under den tyske besættelse af Danmark.

»Jeg oplever det som et angreb på min identitet som palæstinenser.«

Politiseret sag

Han føler sig derfor »fanget i en meget politiseret sag«, som dybest set handler om, hvorvidt man vil anerkende det palæstinensiske folk eller ej. Som han selv udtrykker det:

»Jeg går fra at være Hamed El-Beltagi, som er født den 5. marts 1946 i Gaza, Palæstina, til at være en eller anden araber, som er født et tilfældigt sted i det enorme område, vi kalder Mellemøsten,« siger han.

Én ting er Hamed El-Beltagis nye pas. En anden ting er hans nye kørekort: I forbindelse med, at han fyldte 70 år her i marts, skulle han have nyt kørekort. Men da han fik det, stod ’Israel’ angivet som hans fødested.

Det nye kørekort har Hamed El-Beltagi nægtet at tage imod, så indtil videre kører han derfor på et fornyet midlertidigt kørekort. Sagen om fødestedet på kørekortet er nu oversendt til behandling i Trafik- og Byggestyrelsen.

Problemer med at rejse

Hamed El-Beltagi forudser, at det upræcise fødested i hans pas vil give problemer, hvis han vil ud at rejse. Så sent som i sommer oplevede han f.eks., at en dansk pasbetjent i Københavns Lufthavn studsede over, at mens der i hans kones pas var angivet Palæstina som fødested, stod der ’Mellemøsten’ i hans pas.

»Det faktum, at en dansk betjent, som i øvrigt er meget distanceret fra den arabiske verden, undrer sig over dette, giver mig anledning til at tro, at jeg i fremtiden kan risikere at komme ud for lignende oplevelser i forbindelse med rejser i den arabiske verden,« mener Hamed El-Beltagi.

Siden juli 2013 har han forsøgt at få ændret det angivne fødested i passet. Ud over sin hjemkommune har han været i kontakt med Rigspolitiet, Borgerservice, Justitsministeriet og Folketingets Ombudsmand. Flere gange har folketingsmedlemmer stillet spørgsmål om sagen i Folketinget, senest i denne uge fra Alternativet til justitsminister Søren Pind.

Men foreløbig har alle Hamed El-Beltagis anstrengelser været forgæves.

Hidtil har der stået Gaza som fødselssted i hans pas, men det skal nu ændres til enten ’Israel’ eller ’Mellemøsten’.

Hidtil har der stået Gaza som fødselssted i hans pas, men det skal nu ændres til enten ’Israel’ eller ’Mellemøsten’.

Ulrik Hasemann

Lærte dansk som dreng

Hamed El-Beltagi har boet i Danmark i 43 år og været dansk statsborger siden maj 1981. Hans forbindelser til Danmark går dog endnu længere tilbage.

Da han var 10 år gammel, lærte han at tale norsk. Underviserne var norske FN-soldater, der efter Suez-krisen var sendt til Gaza i kølvandet på Israels besættelse af området i 1956. De norske soldater opholdt sig i en lejr tæt på Hameds bopæl i Gaza, så han så dem hver dag.

Et år efter blev nordmændene afløst af danske FN-soldater, og Hamed El-Beltagi lærte snart at tale dansk.

»Det var ikke så svært, når jeg i forvejen kunne norsk. Så min interesse for Danmark begyndte allerede, da jeg var dreng,« fortæller han og tilføjer, at han i årene derefter skrev sammen med flere af soldaterne, efter at de var taget hjem.

Læs også: Søren Espersen: ’Himmerland er ikke en stat’

Første gang, Hamed El-Beltagi forsøgte at komme til Danmark, var i 1964. Det lykkedes ikke. Tre år senere blev Gaza påny besat af Israel, og Hamed El-Beltagi blev fordrevet til Jordan. Her fik han jordansk fremmedpas, og med det i hånden lykkedes det ham takket være en dansk bekendt i Maribo omsider at komme til Danmark som turist i september 1972.

Her skaffede hans danske bekendte arbejde til ham i en solarievirksomhed, hvor Hamed El-Beltagi arbejdede i en årrække. Siden blev han tolk for Dansk Flygtningehjælp, og de sidste fem år før pensionering var han udsendt via Udenrigsministeriet som dansk observatør i Hebron på Vestbredden som en del af TIPH, Temporary International Presence in the city of Hebron.

Gaza forsvandt

Efter klagen til ombudsmanden kom Rigspolitiet i juli 2015 med en uddybende begrundelse for, hvorfor Hamed El-Beltagi ikke længere kunne have Gaza eller Palæstina som fødested i sit pas.

Ifølge Rigspolitiet, som har ansvaret for pas i Danmark, hentes oplysningen om fødested automatisk fra CPR-registret.

Tidligere har det været muligt at få optaget et andet fødested end det i CPR-registret, hvis man selv havde anmodet herom. Men den mulighed blev begrænset fra januar 2012, oplyser Rigspolitiet i brevet til Hamed El-Beltagi. Baggrunden var ønsket om at sikre, skriver Rigspolitiet, at oplysninger som f.eks. fødested »anføres ens på tværs af forskellige systemer«.

Generelt gælder det, at »fødelandet vil være det land, hvor fødselsstedet er beliggende i dag«, forklarer Rigspolitiet i et svarene til Folketinget.

Efter konkret anmodning

For personer født i Gaza, på Vestbredden eller i Jerusalem vil fødestedet automatisk blive angivet som Israel. Efter »konkret anmodning« kan Israel dog ændres til Mellemøsten, oplyser Rigspolitiet.

Netop den oplysning undrer Hamed El-Beltagi. Han har ikke konkret anmodet om at få Israel ændret til Mellemøsten.

»Det skete helt automatisk, at der stod Mellemøsten. Jeg har aldrig bedt om at få skrevet noget specielt,« siger han.

Helt uden undtagelse er reglerne dog ikke. Således kan Storbritannien som fødested »suppleres« med Gibraltar, Polen suppleres med Freistadt Danzig, og Israel kan suppleres med Palæstina. Men de supplerende oplysninger kan ikke erstatte fødselsregistreringsstedet, der bruges i passet.

Hvis Hamed El-Beltagi skal have ændret (og ikke bare »suppleret«) sit fødested i CPR-registret, kræver det, at hans hjemkommune først vurderer, at det i passet angivne fødested kan medføre, at »den pågældende ikke kan rejse eller risikerer at blive tilbageholdt«.

Men ifølge Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Egypten vil et pas med fødested ’Mellemøsten’ ikke give problemer. Det er i hvert fald ikke noget, som ambassaden har hørt om, hedder det i en mail, der indgår i sagsakterne.

Kalundborg Kommune har i december 2014 skriftligt meddelt Hamed El-Beltagi, at Gaza og Palæstina ikke har »egen myndighedskode«, og derfor kan det ikke ændres. Kommunen oplyser, at »sidste klagemulighed« for Hamed El-Beltagi derfor er Menneskerettighedsdomstolen, når Rigspolitiet ikke har givet ham medhold.

Hamed El-Beltagi forudser, at også hans hustru og hans børn vil få problemer, når deres pas skal fornys.

»De er alle født i Gaza efter 1948. Men Gaza har aldrig på noget tidspunkt været en del af staten Israel, så jeg forstår det simpelthen ikke. I de 43 år, jeg har boet i Danmark, har jeg lært at kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade. Hvorfor skal man så i denne sag tale om det langt mere upræcise ’haveredskab’?« spørger Hamed El-Beltagi.

Alternativet har bedt justitsminister Søren Pind om at forholde sig til, om Mellemøsten »med rimelighed« kan betegnes som et fødested for en dansk statsborger, der er født i Gaza i 1946.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Her udviser danske myndigheder (læs Rigspolitiet) en utrolig klodsethed, dumhed og stupiditet. Når andre lande kan angive Palæstina eller Gaza, så kan man også i Danmark.

Danmark har tydeligvis ikke, men omkring 144 andre lande har forlænge siden anerkendt Palæstina som et selvstændig statssamfund - bl.a. Sverige.

Vi har meget gode venner i Sverige, der begge er født i Palæstina, og det fremgår faktisk af deres pas. Men det er altså umuligt for Danmark.

Janus Agerbo, Torben Jørgensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak til Information for at komme med den oplysning.
Hvordan kan en sådan ændring ske uden en offentlig debat? - når der fx i FN er ved at ske en større anerkendelse af Palæstina??????
Hvad der det der sker i Danmark???????

Torben Selch, Kirsten Mindegaard, Anne Eriksen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er et tåbeligt eksempel på, at bureaukratiet går forud for virkeligheden. Det skal vi ikke - aldrig! - finde os i. Systemerne må tjene menneskene, ikke omvendt, og det er noget, vi altid har prist os af i Danmark, at de gør - i modsætning til f.eks. Italien og Frankrig, hvor der synes at eksistere en fuldkommen, virtuel verden parallelt med den levede og erfarede.

Steffen Gliese

Dorte Sørensen, det kan meget vel skyldes netop dette skifte i FN - sådan har det jo desværre udviklet sig i Danmark: at man vil være kontrær og understrege den magt, øvrigheden har over borgeren, frem for at øvrigheden står i borgerens tjeneste.

Lennart Kampmann

Det der kan undre er at der ikke er en international standard/EU-standard for området.
Med venlig hilsen
Lennart

Peter Nielsen

Er Gaza besat af Israel? Den korrekte formulering burde være omringet, belejret eller grænselukket på samme vis som Egypten har omringet / belejret eller grænselukket deres del af grænsen til Gaza.

torben Michael Kaae, Flemming Berger og Jens Nielsen anbefalede denne kommentar

Når uhøflighed tilsyneladende er et mål...

I USA, det jo er mere tolerant end andedammen, kan en person som regel definere sin race og sit køn alt efter, hvordan de selv føler sig. Det er et smart princip. Hvis Hamed selv føler sig som araber fra Gaza, så er det naturligvis det helt rigtige at skrive i hans pas.

Jeg tror ikke, rigspolitiet med vilje gør noget for at støtte besættelsesmagten, jeg tror bare, en Stempelkvist har misforstået begrebet fødested, som bestemt ikke er et spørgsmål om geografi, men om identitet.

Flemming Berger, Henrik Bjerre og Rasmus Knus anbefalede denne kommentar

I mit pas står der at jeg er født i Århus, altså en by. Gaza er både et område og en by, så hvad med at skrive Gaza City - i kompromiets navn?

Ellers kan man jo se denne praksis som en del af en større identitets udviskende politik, som Sari Hanifi gør det i sin videnskabelige artikel.

http://www.academia.edu/5966113/Spacio_cide_colonial_politics_invisibili...

@Peter: Gaza er besat, ikke omringet. Når den øverste beslutning om likvidering eller overlevelse besluttes af en fremmed magt, er man besat.

De fleste arabere ville givetvis have bedre forhold, hvis de tog israelsk pas, ligesom danskere tjente masser af penge under den nazistiske besættelse, men folk er generelt irrationelle, når fremmede soldater skyder deres børn og bulldozer deres huse.

Du kan ikke overbevise danske overlevende fra nazisterne om at de skal skifte til tysk pas, så det virker vanvittigt, at du negligerer den jødiske invasion i Palæstina. Det er meget uhøfligt at nedgøre offerets lidelser. Vi (Danmark og USA) er allierede med og identificerer os med Israel, men vi kan godt være ærlige om forbrydelserne imod de besatte ofre for det imperialistiske vanvid.

Christel Gruner-Olesen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Kommunen har oplyst, at fødestedet ikke findes som kode i systemet!
Har man før hørt, at koder ikke findes? Ja! Burde koden så ikke oprettes? Jo!

I en helt anden boldgade minder det mig om, dengang - omkring årtusindskiftet - hvor min nysproglige studentereksamen fra 1973 af min arbejdsgiver blev ændret i mine personaledata til "Anden dansk studentereksamen"!

Det blev jeg noget fortørnet over, og gjorde selvfølgelig ophævelser over, at noget af det mest almindelige - en nysproglig studentereksamen - nu blev kategoriseret som noget, man må betegne, som ganske ualmindeligt.

Det kom jeg ingen steder med overhovedet. Forklaringen var, at der ingen kode var for "Nysproglig studentereksamen" hos Undervisningsministeriet.

Rasmus Knus, Henrik Bjerre og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Lea L. Sjögren

Tak til Hamed El-Beltagi for hans undren og opråb. Hvad blev der af at efterleve at selv FN anerkender Palæstina som stat?
Keep on fighting, Hamed!

Henrik Bjerre

Hvor er dette dog uvenligt overfor Hamed El-Beltagi - specielt nu hvor han er blevet en ældre herre. Søren Espersen argument med at Himmerland heller ikke er nogen stat - hører hjemme i petitjournalistikken. Hvad nu hvis man er født på Antarktis eller et skib eller en rumraket - så er der jo heller ikke nogen stat?

Rasmus Knus, Flemming Berger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@ Maj-Britt
Interessant - definitionsretten til at kategorisere, er ren magt i Michel Foucaults prisme.

Dian Kjaergaard

Rigspolitiet er galt på det. Gaza er god nok. Gaza har existeret i hundredevis af år - nok mere end 2000 år (jeg har ikke detaljerne foran mig) - under skiftende herredom.
- før 1922: Gaza, i Det ottomanske Rig .
- mellem 1922 og 1948: Mandatpalæstina (UK)
- mellem 1949 og 1967: Gaza under jordanske besættelse
- mellem 1967 og 2005: Gaza under israelsk besættelse
- efter 2005 Gaza, Palæstinensiske Selvstyr (som stadigvæk officielt har ansvar for Gaza, selvom partiet Hamas nægter at samarbejde med Selvstyret).

torben Michael Kaae, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Peter Nielsen

Uffe Hellum, besættelse: det at et land, et landområde el.lign. besættes eller holdes besat.
Det er enten eller, og ikke en næsten besættelse. Israel kontrollerer de grænser man har ind til Gaza, men de har ikke besat Gaza. Information burde have rettet det i artiklen, men man har formentlig ladet det stå da det understøtter historien ganske fint.

Da min mor, som er født i 1914 i Sønderjylland (da som bekendt tysk besat!)- senere skulle have pas, skulle der med garanti ikke stå "Tyskland" men Danmark, upåagtet af Tyskland i 1914 jo udøvede den formelle statsmagt over området.Balladen i den aktuelle sag må have sin baggrund i et politisk ønske om også her at sende positive signaler til Israel.

Her er de konkrete regler så:
"2.2.4. Fødselsregistreringssted

For personer født i Danmark anføres i CPR sognet (i Sønderjylland dog kommunen) som fødselsregistreringssted. For fødsler, som har fundet sted før 1. januar 1978, anføres det sogn, hvor fødslen har fundet sted. For fødsler efter den 1. januar 1978 anføres moderens bopælssogn. Er moderen ikke folkeregistreret på fødselstidspunktet, skal fødslen registreres i det sogn, hvor den har fundet sted. Om barnets eventuelle registrering i CPR på grundlag af fødsel henvises til reglerne omtalt foran i afsnit 2.1.2. om tildeling af personnumre, herunder i tilslutning til optagelse i den elektroniske kirkebog.

For personer født i udlandet registreres som udgangspunkt landet, hvor fødslen har fundet sted. Hvis der fremsættes ønske om registrering af en anden betegnelse end landenavnet, kan kommunen tilbyde i stedet at registrere en større geografisk enhed (verdensdel), der omfatter fødselsstedet, og for hvilken der findes en myndighedskode. Myndighedskoderne kan ses i CPR og på CPR-kontorets hjemmeside: www.cpr.dk

Hvis en person født i udlandet ønsker ændring af det fødselsregistreringssted, der er registreret for den pågældende i CPR, skal vedkommende henvende sig til kommunen, der må træffe afgørelse i sagen. Hvis vedkommende har fået meddelt opholdstilladelse af en udlændingemyndighed, kan kommunen som udgangspunkt for denne afgørelse indhente oplysninger i udlændingemyndighedens sag. For kvinder bosat i Sønderjylland, der føder i Tyskland bl.a. på grund af afstand, komplikationer m.v., skal barnet registreres som indrejst med Tyskland som fødselsregistreringssted. Hvis Statsforvaltningen giver tilladelse til, at barnet kan tilføres personregistret i moderens bopælskommune, skal kommunen i CPR rette barnets fødselsregistreringssted til personregistrets kode (og navn), men barnet er fortsat registreret som indrejst i CPR.

Stedbetegnelsen er for fødsler både i Danmark og i udlandet altid den aktuelle betegnelse for det sted, hvor registreringsmyndigheden befinder sig, og således ikke betegnelsen, der gjaldt på fødselsregistreringstidspunktet.

I et særligt felt kaldet »fødestedstekst« kan ske en supplering af oplysningerne om fødselsregistreringssted.

Hvis sognet i Danmark har skiftet navn efter fødselstidspunktet, kan den pågældende bede om at få indsat det oprindelige sognenavn i fødestedsteksten.

En person, der er født i udlandet, kan, hvis vedkommende har bevaret den aktuelle landebetegnelse for fødselsregistreringsstedet, i fødestedsteksten få registreret en tidligere geografisk betegnelse for landet, en nuværende eller tidligere betegnelse for en del af et land, eller en nuværende eller tidligere betegnelse for en by. Som eksempler kan nævnes, at Storbritannien som fødselsregistreringssted kan suppleres med Gibraltar som fødestedstekst, Israel suppleres med Palæstina eller med Jerusalem, og Polen suppleres med Freistadt Danzig.

Registreringen i fødestedsteksten vil ofte blive videregivet til de myndigheder, der fra CPR modtager oplysninger om fødselsregistreringsstedet, således at myndigheden har mulighed for at anvende fødestedsteksten i stedet for fødselsregistreringsstedet, f.eks. på legitimationspapirer, som udstedes af denne. Registreringen i fødestedsteksten blev f.eks. tidligere anvendt ved udstedelse af pas, hvis der blev fremsat ønske herom, men med virkning fra den 1. januar 2012 har Rigspolitiet besluttet at anvende registreringen i feltet for fødselsregistreringssted ved udstedelse af pas."
https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=152201

Problemet med betegnelser som Gaza, Palæstina mv. er, at de ganske enkelt ikke findes i CPR-systemet. Betegnelsen "Palæstina" kan først blive oprettet, den dag Danmark anerkender Palæstina som stat - desuagtet at aktuelt 137 lande i verden anerkender staten Palæstina (herunder en del østeuropæiske EU-lande, Sverige og Vatikanstaten, hvis jeg ellers husker rigtigt).

Da Gaza aldrig har været en del af Israel - og i sagens natur heller ikke var det i 1946 - kan der efter min opfattelse kun komme til at stå "Mellemøsten" som fødselsregistreringssted i hans pas. Der er ingen andre muligheder, da stedet skal dække over den aktuelle geografiske betegnelse for det land eller den verdensdel, personen er født i.

Men det er så bare min mening om den sag.

René Petersen, uffe hellum og Henrik Bjerre anbefalede denne kommentar

Historie forvanskning .. set før..
Er der noget der hedder "etnisk udrensning og forflytning med tilbagevirkende kraft?"

Henrik Bjerre

@Jan Hansen

Tak for fornem udredning af facts. Jeg synes stadigvæk reglerne er rigide - da de fratager Hamed El-Beltagi noget han har haft. Jeg har jo nogen IT-involvering - og synes man burde erstatte regelsættet med GPS koordinater plus en kort fabulerende angivelse efter personens eget valg.

Min egen holdning er, at fødselsregistreringsstedet burde angives med det aktuelle navn for den by, man er født i, samt landet eller verdensdelen, byen ligger i (eller den nærmeste by over en hvis størrelse) - f.eks. "Gaza, Mellemøsten", "New York City, USA" eller "København, Danmark" etc. På den måde bliver det knapt så vigtigt, om Danmark har anerkendt landet/staten, som ens fødeby ligger i, eller ej.

Karsten Hald Nielsen

“Da Hamed El-Beltagi i juli 2013 fik nyt pas tilsendt med posten, gjorde han store øjne. Som hans fødested var angivet ’Mellemøsten’ og ikke ’Gaza’ eller ’Palæstina’, som der ellers havde stået i hans tidligere danske pas.
Hamed El-Beltagi kontaktede Kalundborg Kommune, men her fik han at vide, at hverken Gaza eller Palæstina fandtes som kode i systemet. Han kunne kun vælge mellem enten ’Israel’ eller ’Mellemøsten’ som fødested.”
Således skriver Information den 13.04.
Jeg vil opfordre Informations kritiske journalistik til at finde frem til den person/myndighed, der har foretaget den ændring, at hverken 'Gaza' eller 'Palæstina' længere findes 'som kode i systemet'. Jeg mere end tvivler på, at det er en tilfældig ændring og det kunne være særdeles interessant at finde ud af, hvem der står bag. Hvem har fået gennemført den nykodning der siger, at 'Gaza' som fødested nu kan komme ind under 'Israel'?.

Dian Kjaergaard

Rettelse til min kommentar for to dage siden:

Rigspolitiet er galt på den. Gaza er god nok. Gaza som en by med opland har eksisteret i over 3000 år - under skiftende herredom.

- i 400 år indtil 1918: Gaza, i Det ottomanske Rig .
- 1918-1922 er jeg ikke helt sikker på - er ved at undersøge det.
- mellem 1922 og 1948: Mandatpalæstina (UK)
- mellem 1949 og 1967: Gaza under (ulovlig) egyptisk besættelse [det var Vestbredden, som var under jordansk besættelse]
- mellem 1967 og 2005: Gaza under (lovlig) israelsk besættelse
- efter 2005 Palæstinensiske Selvstyr (som stadigvæk officielt har ansvar for Gaza, selvom partiet Hamas nægter at samarbejde med Selvstyret).

torben Michael Kaae

Jeg synes det er en dejlig beretning om en dreng fra Gaza, og også om hans sprognemme, og om hans evne til at skaffe sig venner blandt de FN -soldater, som han traf i Gazastriben.
Selv har jeg også været soldat samme sted i et helt år, og de børn og også voksne vi havde omgang med, lærte dansk blot ved at lytte og tale med os - en stor, stor oplevelse.
Også godt for Hamed, at han ved hjælp af sine gode kontakter og sit sprogtalent, kunne komme til Danmark; det har skånet ham for meget ulykke, såsom ulovlige arabiske angrebskrige og lovlige israelske selvforsvarskrige.
Ikke Mindst er Hamed blevet skånet for det totalitære Hamas brutale og korrupte styre !

Hamed blev født i Gaza i 1946, som skrevet står. Den gang var også Gazastriben en del af Det britiske Palæstinamandat, og efter mange 'beskæringer' at mandatets landmasse, hvor blandt andet Golan Højderne blev en del af Det franske Mandat (Syrien og Libanon).

Desuden indførte den britiske mandatar en § 25 i mandatartiklerne, hvorefter de lovligt (?) udskilte 77 % af mandatet - med Jordanfloden som delelinje - til TRANS JORDAN eller Arab Palestine.

De resterende 23 % blev så til JEWISH PALESTINE.

Alle disse mandater plus Det britiske Mandat for Mesopotamien (Iraq) var fra ca. år 1517 til 1918, da Den første Verdenskrig sluttede, blot en del af Det osmanniske Imperium, der sammen med de Europæiske kejserdømmer Tyskland og Østrig-Ungarn tabte krigen.

Osmannerne afgav deres landområder ved en fredskonference i Paris i 1919, hvor det senere ligeledes blev besluttet (San Remo 1920) at disse områder skulle fordeles i respekt for de folkeslag og de religioner, der var i området således, at de arabiske muslimer fik ca. 22 millioner kvadratkilometer - de arabiske kristne fik Libanon, ca. 10.422 kvadratkilometer, og jøderne fik Det britiske Palæstinamandat som foreløbigt jødisk nationalhjem - 28.166 kvadratkilometer, ad sidste med mandatlinjerne Jordanfloden, Det døde Hav, og derfra ned til Aqaba (Jordansk havneby).
Den egyptiske grænse var fastlagt, og den indbefattede ikke Gazastriben, der lå inden for rammerne af Palæstinamandatet.

Dette er så - næsten da - Hameds forhistorie, og det er også forklaringen på, at hans fødselsregistrering (var det vist) er skrevet på mandatets 3 hovedsprog, Engelsk, Hebraisk og arabisk.

Det britiske Palæstinamandat (JEWISH PALESTINE) blev oprettet i 1920 og den 14. maj 1948 blev staten Israel proklameret, som i øvrigt den sidste stat af alle de her omhandlede.

Som flere debattører her har mere end antydet, så er Gazastriben (heller ikke den såkaldte Vestbred - vest for Jordanfloden) ikke en del af henholdsvis Egypten eller Jordan, og har heller aldrig nogensinde været det, lige så lidt som Palæstina nogensinde har været en stat; det er allerhøjest blot en geografisk betegnelse, som araberne før 1964 (PLO blev oprettet da) fandt var enten en imperialistisk eller zionistisk opfindelse.

I en forenet arabisk angrebskrig mod Israel (1948), i strid med Folkeretten (FN -Pagten) og dermed ulovlig, besatte Egypten Gazastriben, og TransJordan størsteparten af Samaria-Judæa - Vestbredden incl. byen Jerusalem, hvilke områder de altså ulovligt holdt besat i 19 år frem til 1967, hvor forenede arabiske hærstyrker endnu engang forsøgte at udslette Israel, der i sin lovlige selvforsvarskrig 'befriede' Gazastriben og Samaria-Judæa, incl. Jerusalem fra de gennem 19 år ulovlige besættere, Egypten og Jordan.

Ved Israels fredsslutning med Egypten og Jordan i henholdsvis 1979 -og 1994 blev de tidligere administrative mandatlinjer til Israels nationale grænser, ligesom alle de tidligere her omhandlede mandatområder også fik deres nationale grænsedragninger, der også er 100 % identiske med deres administrative mandatlinjer.

Dette er alt i overensstemmelse med CUSTOMARY INTERNATIONAL LAW indenfor doktrinerne i UTI POSSIDETIS JURIS - *as you possess - under law*, og ganske vist har Israel i håb om fred allerede i 2005 uden forhåndsbetingelser trukket sig ud af Gazastriben; Israel har afgivet suverænitet, men den nationale grænse mellem Israel og Egypten ligger, hvor den hele tiden har ligget.

Hverken Gazastriben eller den såkaldte Vestbred bliver selvstændige stater, fordi andre stater synes, de skal være det - fred og en 2 statsløsning kan kun 'komme til verden' ved direkte forhandlinger parterne imellem og på basis af de lovbindende Sikkerhedsråds Resolutioner 242 og 338, og alle andre dispositioner er derfor ulovlige, og i øvrigt har De forenede Nationer ikke magt til at oprette stater.

Det er i øvrigt og meget aprospos, at til næste år er det 80 år siden, at araberne for første gang sagde nej til en 2 statsløsning og fred, nemlig Peel-Kommisionens Delingsplan fra 1937 - der har været en lind strøm af nej´er lige siden dén gang i 1937.

Dette var så den kortest mulige, men også mest realistiske version af, hvorfor Hameds pas og kørekort ikke kan indeholde de af ham ønskede oplysninger: Palæstina eksisterer ikke, og det er altså ikke muligt for hverken mere end 130 stater eller/og FN at anerkende noget, der rent faktisk ikke eksisterer mere konkret end en af de ørkenens luftspejlinger, der opstår som følge af forårets hede ørkenvinde fra syd - også kaldet en Khramsekhramzin, der betyder 55 (graders varme).

M.v.h. / tmk.

TMK:
Gaaaaab.
Direkte copy paste fra Hasbara apparatet. Efterhånden ret slidt og ikke noget de fleste intelligente og oplyste mennesker tager seriøst eller tror på... ikke værd at kommentere på...