Baggrund
Læsetid: 3 min.

Nationalister halvvejs på vejen mod stemmesedlen

Eksperter vil ikke udelukke muligheden for, at Danskernes Parti bliver opstillingsberettiget til Folketinget. Årsag: Teknologi og ’højreekstremt vælgerskred’ i hele Europa
Lederen af Danskernes parti Daniel Carlsen holder pressemøde sammen med Gyldent Daggrys medlem af EU-Parlamentet, Georgios Epitideios på folkemødet på Bornholm sidste år. Carlsens parti har nu fået samlet halvdelen af de nødvendige underskrifter til at kunne komme på stemmesedlen til næste folketingsvalg.

Jacob Ehrbahn

Indland
26. april 2016

Danskernes Parti har nu kurs mod stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg.

På blot tre måneder er det foreløbig lykkedes det såkaldte nationalistiske parti, som er en udbrydergruppe fra Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), at indsamle 10.306 vælgererklæringer. I alt skal der indsamles – og godkendes – 20.109 vælgerklæringer for at kunne stille op til Folketinget.

Formanden for Danskernes Parti Daniel Carlsen er selv overrasket, hvor hurtigt det har gået med at få indsamlet vælgererklæringerne, siden er det den 12. januar i år blev muligt at indsamle disse elektronisk.

»Vores største udfordring, som et lille parti uden de store midler, er, at vi skal være lidt kreative for at komme ud over rampen. Men det har fungeret. Vi har haft nogle forskellige tiltag, som har givet os en plads i debatten og fået vores holdninger frem,« siger Daniel Carlsen.

Senest trak Danskernes Parti således overskrifter i weekenden i forbindelse med, at ukendte personer store bededag hængte hjemmelavede vejskilte op, der viste antallet af kilometer til Irak og Syrien på indfaldsveje i Thisted og Hanstholm.

Selv om Danskernes Parti afviser at tage ansvaret for skilteophængningen, som er forbudt uden Vejdirektoratets tilladelse, støtter Daniel Carlsen ikke alene denne. Lørdag uddelte Danskernes Parti 6.000 løbesedler med de samme vejskilte til husstande i Thisted, ligesom der blev indsamlet vælgererklæringer på gågaden i byen.

13 procent vil længere til højre

Efter at en meningsmåling afslørede, at 13 procent af vælgerne savnede et parti til højre for Dansk Folkeparti, besluttede Danskernes Parti sidste år at forsøge at blive opstillingsberettiget. Et forsøg som dog først for alvor har fået succes efter digitaliseringen af vælgererklæringerne.

Danskernes Parti stillede ved det seneste kommunal- og regionsvalg op i seks kommuner og fire regioner. I de fire regioner fik Danskernes Parti i alt 5.487 stemmer.

Men en opgørelse fra researchkollektivet Redox har vist, at den yderste højrefløj – Danskernes Parti og de øvrige seks indvandringsfjendtlige lister og partier – i alt fik 17.419 stemmer, heraf de 2.168 i kommunerne. Krydsene blev sat ved enten Danskernes Parti, Fremskridtspartiet, Frihedspartiet, Frit Danmark, SIAD, Vælgerforeningen Danmark eller to lokallister.

Alligevel har eksperter tvivlet på, at Danskernes Parti kunne indsamle de 20.000 underskrifter – endsige opnå valg til Folketinget. De har sammenlignet situationen for partierne på den yderste højrefløj med partierne på den yderste venstrefløj i 1970’erne og starten af 80’erne, som var splittede i mange små fraktioner. Ud over Danskernes Parti er det nationalkonservative parti Dansk Samling i gang med at indsamle underskrifter for at blive opstillet til Folketinget. Ifølge Dansk Samlings landsformand, Morten Uhrskov Jensen, er det en »forretningshemmelighed«, hvor langt de er nået.

»Men vi har et stykke endnu,« siger Morten Uhrskov Jensen.

Nemmere i dag

I dag er eksperternes skepsis dog mindre af to årsager: Den politiske og teknologiske udvikling.

»Det var jo forventningen hos de mindre partier, at den elektroniske underskriftindsamling ville gøre det lettere for dem, og det tyder disse tal da på,« siger professor ved Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, Rune Stubager, og fortsætter:

»Hvis Danskernes Parti kan holde kadencen og få samlet alle de nødvendige underskrifter ind, vil det imidlertid stadig overraske mig noget, idet jeg ikke på forhånd ville have forventet, at et parti, hvor i hvert fald lederen har en fortid i DNSB, ville kunne tiltrække så stor støtte. Der er de jo så ikke endnu, men de 10.000 er da et godt skridt på vejen.«

Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme på Roskilde Universitet, er i dag ikke overrasket over, at Danskernes Parti er halvvejs i forsøget på at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

»Taget i betragtning af hvorledes flygtningesituationen og debatten efterfølgende har udviklet sig, så følger det sådan set bare tendensen til et højreekstremt vælgerskred i det øvrige Europa. Det ændrer dog ikke væsentligt ved, at den danske ekstreme højrefløj fortsat er splittet, det vil sige, at der knopskyder konkurrerende partier i et raskt tempo, som Danske Samling med flere.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ja ja, de kan muligvis nok indsamle de nødvendige vælgererklæringer. Men de skal også forbi Indenrigsministeriets sabotage, det bliver nok vanskeligere.

https://www.information.dk/telegram/2016/04/koks-nationalpartiets-vaelge...

Evan Knudsen, Mikkel Madsen, Jørgen Wassmann og Erik Jensen anbefalede denne kommentar

Uanset hvor ubehageligt det er, skal de have præcis de samme rettigheder og forpligtigelser som alle andre. Og så må man blot håbe på, at et flertal i Folketinget kan holde dem helt udenfor indflydelse, som det bl.a. skete i Sverige.

SD i Sverige har derfor i efteråret besluttet at nedprioritere arbejdet i Rigsdagen. Det indebærer til gengæld, at de hæver deres penge med kun en meget lille rigsdagsgruppe.

uffe hellum, Mikkel Madsen, Anders Jensen og John Andersen anbefalede denne kommentar

Det man for alvor skal være bekymret over er, ikke Danskernes Parti, Dansk Samling etc., der blot er brune pletter i underbukserne, koalitionen af stærke kapitalinteresser som støtter intellektuelle og velformulerede folk med grundlæggende de samme synspunkter.

uffe hellum, Janus Agerbo, ingemaje lange, Ole Frank og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Anders Jensen

Så længe vi polarisere debatten fra venstrefløjen og kaster med mudder og lort mod nationalisterne, så får vi aldrig en fælles forståelse, og vi vil aldrig løse vores fælles udfordringer.
Deres frygt og angst er reel. De er bange for at miste det samfund som de er glade for. Og tallene bakker dem desvære op på flere områder. (Læs f.eks. seneste tal fra dommervagten hvor 4 ud af 5 der bliver fremstillet ikke er danske statsborgere) Læs statustiskkerne og kig på udlandet og hele denne "flygtninge og migrations krise".

At deres retorik og politik så er med til at gøre det hele være, er så en helt anden sag.
Men jeg kan godt forstå at de går frem, især nå vi andre ikke gider dialogen med dem, og bare peger fingre og kalder dem skældsord.

Evan Knudsen, Barry Carlson, Henrik Nielsen, Bastian Barx, Jørgen Wassmann og Troels Ingvartsen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Lad os få så mange højrepartiet opstillet, som muligt.
Så stemmer på dem, bliver spildt.

Flemming Berger, Rasmus With, Arne Lund, Ole Frank, John Andersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Der har altid været og vil altid være ekstremister (politiske, filosofiske, religiøse, udenomsparlamentariske m v) .

Ekstremismen kan være positiv ( ingen kompromis i modstand mod tortur, dødsstraf , kvindeundertrykkelse o s v) eller negativ ( vantro skal slås ihjel, politiske modstandere skal nedkæmpes voldeligt, demokrati og selvbestemmelse skal begrænses til "de rigtige meninger" defineret at et mindretal , alle skal spise vegetarisk, kødspisere er nogle afskyelige miljøsvin o s v).

Mon ikke de ekstreme politiske yderfløje kun har yderst ringe sympati blandt de danske vælgeres store flertal ?

Risikoen/frygten består nok snarere i, at politiske ekstremister bliver så navlebeskuende og selvbekræftende, at de anser alle andre som enten farlige fjender eller "vildledte", der skal bankes ind på den "rette vej" (- om nødvendig med vold og terror) .

Det bedste ville være , om nyhedsmedierne konstant ,systematisk og objektivt rapporterede om hvad disse "typer" går og laver af skarnsstreger - evt ved anvendelse af skjult kamera m v .

Niels Duus Nielsen

Anders Jensen, det er sgu ikke nemt ikke at kaste med mudder og lort, når man hele tiden bliver ramt af mudder og lort. Jeg har prøvet, og prøver stadig, at tale pænt til mine politiske modstandere og forsøge at overbevise dem om, at de tager fejl, men ofte bliver jeg bare kaldt "pladderhumanist" og "doven" og "nasserøv" og det, der er værre. For det meste vender jeg den anden kind til og prøver en gang til, men af og til bliver det for meget, og så får de altså en gang mudder og lort retur.

Det er problemet ved polariseringen: Begge fløje taler sig op i hver sit hjørne, og rationelle argumenter har ingen gang på jord, når følelserne først får overtaget, og forstærkes af massepsykologiske dynamikker. Sebastian Stryhn Kjeldtoft har en klumme om massepsykoser, der meget fint beskriver, hvordan det føles i flok at lade sit irrationelle had gå ud over en symbolsk syndebuk.

https://www.information.dk/debat/2016/04/burde-proeve-hade-zanka

Henrik Nielsen, Anders Jensen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

DR2 har undersøgt Danskernes Parti. Udsendelsen ligger på U-tube og er værd at se. Der er grund til bekymring over partiet: selv fascister har luret, at ordet fascisme ikke for alvor sælger nu om dage, så nu forklædes åbenlys fascisme med åbenlys voldsomt ekskluderende nationalisme. Nu som den gang defineres nationalt tilhørsforhold alene ud fra etniske kriterier - og det er alene Danskernes Parti, der bestemmer, hvem der er "dansk". Daniel Karlsen affærdiger indvendinger og protester mod partiets politik med ordet "følelsespornografi", da Philip, en 17 årig gymnasieelev med iranske rødder, spørger til partiets politik. I øvrigt det samme ord og den samme taktik som Integrationsminister Inger Støjberg benytter, når der eksempelvis rejses velunderbygget kritik af forholdene i Danmarks teltlejre for flygtninge...
Det fremgår af DR2 udsendelsen at tre ud af fire i ledelsen hos Danskernes Parti har en fortid i DNSB (Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse). Hvad angår partiets definition af, hvem der er "dansk" og hvem der ikke er og derfor skal smides ud af landet af det "hjemsendelsesministerium" Danskernes Parti har tænkt sig at oprette, så havde der såmænd ikke været nogen grund til, at stifte Danskernes Parti. Det er ikke til at se forskel på DNSB ideologi og ideologien hos Danskernes Parti, bortset fra at Daniel Karlsen omsider erkender, at Holocaust har fundet sted (det gjorde han ikke fra 2008 -20011, hvor han var DNSB medlem for "som medlem af DNSB abonnerede man på hele pakken", som han forklarer i programmet. Jeg håber, at denne kommentar når nogen af de mange, som ikke kunne drømme om at støtte DNSB på nogen måde, men om ikke har den samme barriere i forhold til Danskernes Parti.
DR2 udsendelsen gør det efter min vurdering tydeligt, at der ikke er nogen ideologisk forskel. Her er linket til udsendelsen: https://www.youtube.com/watch?v=MFOwsiKkdCk

Allan Hansen, Flemming Berger, ingemaje lange, Arne Lund, Jan Kønig, Ole Frank og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Er det mon et tilfælde at "Lederen" på billedet har løftet højre arm?

Flemming Berger, Ole Frank og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Nej, det kan du godt regne med det ikke er Wilhelm.

Daniel Karlsen er fuldblodsnazist. Og selv om han ikke længere offentligt synes at have en voldelig tilgang til politik, bør man ikke et sekund være i tvivl om at vold mod venstreorienterede og mennesker med 'forkert' hudfarve er midler han finder legitime for hans mål.

Philip B. Johnsen

Danskernes Parti og Dansk Samling bygger på frygt og de har noget at have frygten i desværre, men fjendebilledet er fordrejet og løser ikke problemet, men deres bekymringer er relevante, bekymringerne deles af stadig flere i Europa og USA.

Fra artikel:
"Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme på Roskilde Universitet, er i dag ikke overrasket over, at Danskernes Parti er halvvejs i forsøget på at blive opstillingsberettiget til Folketinget.

»Taget i betragtning af hvorledes flygtningesituationen og debatten efterfølgende har udviklet sig, så følger det sådan set bare tendensen til et højreekstremt vælgerskred i det øvrige Europa. Det ændrer dog ikke væsentligt ved, at den danske ekstreme højrefløj fortsat er splittet, det vil sige, at der knopskyder konkurrerende partier i et raskt tempo, som Danske Samling med flere."

Hvis noget historien burde have lært danskern af Fremskridtspartiet og senere Dansk Folkeparti, så er det aldrig at undervurdere nationalisme.

Danskernes Parti og Dansk Samling har muligvis langt større opbakning i befolkningen end de fleste tør forstille sig, Danskernes Parti og Dansk Samling er et Donald Trump parti, med ægte Trump logik et nationalistisk fundament.

Donald Trump er en tyran, der har Trump været hele hans liv, Donald Trump tyranniseret alle modstandere i sin erhvervslivs karrierer, forretnings konkurrerende modstandere eller bare dem Trump ikke kan lide, fra Donald Trump var lille til i dag.

Det er Trump's logik, Trumps personlige mening, der er enten adlydt eller der vil falder brande ned, korporlig fysisk og bogstaveligt

USA er et apartheid land, USA er Trump land.
Danmark er et apartheid land, Danmark er et Danskernes Parti og Dansk Samling land.

Det er vigtigt at forstå, at Danmark har 'ikke' brug for flere hadprædikanter, Danmark har brug for at stå sammen.

Men Danskernes Parti og Dansk Samling frustrationen over den nedværdigende politiske behandling danskerne bliver udsat for, er berettigede og risikoen for en økonomisk udpining og afslutningen på velfærdssamfundet, som følge af flygtningestrømmen vil tiltage i takt med klimaforandringerne, er rigtig og et politisk efterfølgende kollaps er en reel risiko, så langt deler jeg deres opfattelse.

EU Mafia anno 2016.
Luxembourg-fintens fader EU-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker, burde sætte sig selv og Luxembourg på EU's sorte listen over international økonomisk organiseret skatteunddragelse kriminelle lande og personer.

Det sker ikke fordi mafia, skal ikke forveksles med demokrati.

Fra link:
Tre whistleblowere risikerer hårde fængselsstraffe trods omfattende ros for skattelækage.
Retssag begynder i dag i Luxembourg mod tre mænd, anklaget for at stå bag lækage, som afslørede hemmelige skattefordele til multinationale selskaber.
Link: http://politiken.dk/oekonomi/fokus_oekonomi/Luxembourg_laekage/ECE317539...

123 millioner europæere lever på grænsen til fattigdom og 50 millioner kan ikke spise hver dag i EU.

Kun en 'samlet kamp' lønmodtager og allerede nu i dag fattige, i eller udenfor arbejdsmarkedet, alle 'sammen' i kamp, uanset national oprindelse, mod den økonomiske etablerede mafia, vil kunne sejre.

Fattigdom vil skylle over Europa og flygtninge fra syd vil tiltage, hvis ikke der handles på økonomisk mafia, det handler meget lidt om politik, det handler til gengæld, rigtigt meget om økonomisk magt!

Hvornår begynder vores Folkevalgte, at opføre sig som folkets repræsentanter, med b.la. langsigtede bæredygtige klimamål, opbygget på fremtidssikret og realistisk politisk vision og politisk veldefineret strategi for realisering.

Spørgsmålet er vel rent faktisk, evner vores folkevalgte politikkere det, jeg mener, at være folkets repræsentanter, de folkevalgte taler stadigvæk om frihandel og ISDS, rodfæstet økonomisk mafia over demokratisk kontrol.

Sådan fungere TTIP og ISDS økonomisk mafia i praksis. Se link.
Link: http://youtu.be/M4-mlGRPmkU

Forstår de folkevalgte politikkere klimaforandringerne afledt af neoliberal 'såkalt' økonomisk vækst?

Klimaforandringerne 'uden filter'.
Link: https://m.youtube.com/watch?v=-T22A7mvJoc

"Skattely' brugt i DONG salget til Goldman Sachs, er den virkelighed vi i Danmark må leve med, sådan fungere det internationale marked, hvis handlen ikke gennemføres vil EU give bøder, for uretmæssig forhaling af handelen"
Forklare tidligere finansminister Bjarne Corydon på DR2.

Mafia.
Fra link:
"Mafia, form for kriminel organisation, der foruden gangsterens almindelige virkemidler, korruption, trusler og vold, benytter sig af forbindelser i finansverdenen, i den politiske verden og i den offentlige forvaltning. Disse medskyldige beskytter mafiaen mod retsforfølgelse, sørger for, at virksomheder, der er knyttet til mafiaen, får offentlige entrepriser samt vasker sorte penge hvide."
Link: http://denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Italien_og_Malta/Italien_1...

Hvor tåbelige tror, vores folkevalgte politikkere egentligt borgerne er?

Kom til folket og tal for jeres børn, det er der fremtid i!

Det kan godt være, at de mange ekstreme højrefløjspartier medfører stemmespild, så de ikke kommer ind i Folketinget. Det håber jeg.

Det der bekymrer mig, er uanset om de kommer i Folketinget eller ej, så har de nogle budskaber, som fleres og flere abonnerer på.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad baggrunden er, dog vil jeg gætte på, at det som politikerne på Christiansborg leverer ikke er tilfredsstillende. Og det er bekymrende.

Esben Harding

Jeg er principielt tilhænger af, at det skal være nemmere at blive opstillingsberettiget. Det bør også gælde for nationanister.

Poul Sørensen

Det er de samme mennesker der tager til Rusland og træner i guerillakrig, så det skal tages alvorligt.

Mikkel Lambert

Nej, nazister er halvvejs på vej til stemmesedlen.

Jeg har kke sympati for tanlerne helt derude til hoejre, men jeg proever at forstaa.

Kunne det taenkes, at disse mennesker simpelthen har gennemskuet DF ? Hvad har DF egentlig gennemfoert de seneste 15 aar ? Ser jeg bort fra dets evendelige "raaberi" i pressen, ser jeg et parti, der har faaet gennemfoert Venstres politik ... og sikret levebroedet for topfolkene i DF.

Tag et kig paa disse menneskers karriere. Bortset fra den tidligere formands tidlige arbejde, er der ikke mange af dem, der har udrettet ret meget for samfundet.

Maaske er disse hoejreradikale traette af DF-taagehornene ... og Venstres politik ?

Det er en utrolig uheldig tendens hvordan flere og flere partier gør krav på nationalbetegnelser i deres bestræbelser på at vinde land i det politiske landskab. Et landskab hvori de praktiserer politik, der så vidt jeg er bekendt afviger fra danske værdier som åbenhed, hjælpsomhed og respekt. Dansk Folkeparti, Nationalpartiet, Danskernes Parti...

Nedenstående er uddrag fra en kronik skrevet efter en episode i foråret 2016, da Kenneth Kristensen Berth, DFs EU-ordfører, sørgede for at alle CNNs seere kunne/kan få et kig ind i højrefløjens generaliserende dagligstue. Det skete under et interview, hvor han ”belærte” intervieweren om, at hun skulle åbne øjnene og erkende, at muslimske asylansøgere per automatik genererer islamiske problemer. Ud over det egentlige interview, hvori EU-ordføreren også idoliserer Australiens flygtningepolitik, hæftede jeg mig også ved to andre detaljer. Det er reelt set disse som udløste min trang til at ofre et par forpinte hænder. Men jeg har simpelthen fået nok. Uden at kende til politikerens fødselsdag finder jeg placeringen af Dannebrog i baggrunden uheldig. Dertil, og primær generator til denne teksts agenda, Berths partinavn, som blev blæst op på skærmen: Danish People’s Party… lad den stå i 5 sekunder. Danish People’s Party. Dansk Folkeparti. DANSK… Hvordan kan de, partiet, have lov til at fremdyrke generalisering i et politisk mangfoldigt billede? Der er intet dansk i det som de praktiserer! Lars Løkke Rasmussen har selv været ude og advare imod generaliseringer – godt nok i en anden sammenhæng, men dog relevant i denne kontekst.

Jeg finder ikke generalisering flatterende. Der er dog et par undtagelser. Den ene og mest markante er, at jeg gerne vil sættes i bås som dansker. Jeg vil være stolt af det. Derfor kan, og vil, jeg ikke lade et højreorienterede partier som eksempelvis Dansk Folkeparti og Danskernes Parti ødelægge denne fair generalisering. Partierne markedsfører Danmark på en absolut uønskelig måde med deres partinavne og gør det danske folk til repræsentanter for det partierne står for. Jeg applauderer bestemt ikke den politik som praktiseres ud fra disse kontorer – og ifølge meningsmålingerne er jeg langt fra den eneste.

Et markant organ bør træde ind i denne 'sag'. Det er vigtigt for Danmark og landets globale omdømme. Det bør påkræves, at partier skal erstatte/fjerne nationalbetegnelser fra deres partinavn, og ikoner (som fx. Dannebrog) fra deres partilogo, da det kan have skadelig effekt på majoriteten af den danske befolkning. En samlet befolkning som DF, Danskernes Parti, etc. ikke er fuldgyldige repræsentanter for. Jeg mener ikke at der kan sættes spørgsmålstegn ved dette. Al partipolitisk aktivitet bør ikke kunne bære en nationalt dækkende betegnelse. I det hele taget er jeg forundret over, at der ikke findes en hjemmel herfor.

Lad mig pointere; jeg ikke er blåøjet - faktisk er de ganske grønne. Tilmed ser de nogenlunde klart og jeg aner endda positive indspark i denne ellers triste debat. Jeg er udmærket klar over, at man ønsker at bevare det velfærdsniveau som i årtier har været en selvfølge i Danmark, og at man må agere indenfor rimelighedens usynlige grænser. Men de grænser skal ikke lukkes for folk, der er uddrevet af deres land på grund af krig og ødelæggelse. En krig som Danmark tilmed har aktier i. Disse folk, der har lidt under undertrykkende forhold, blev først modtaget af spyt, ukvemsord og had. Sidenhen af grænsekontrollanter med Dannebrog blafrende stolt bag dem og med bizarre ønsker om at tage flygtningenes værdiggenstande. Jeg har ikke lyst til at Dannebrog skal sættes i vanære af kold kynisme eller højrefløjspolitiske programmer. I mit pas og mine vener vejer Dannebrog stolt på skrift og i farve og jeg ønsker ikke, at skulle lide under dette ved fremtidige gøremål i udenlandske sammenhæng. Frihed opnås ikke ved at inddrage andres og pådutte den en skræmt og misledt befolkning bag tilnærmelsesvis lukkede grænser. Det er på tide at gøre op med den nationalistiske propaganda ført af Dansk Folkeparti og Danskernes Parti, og skabe det retvisende billede af Danmark som en visionær og gæstfri nation.

Jeg tror at vi, danskerne, er lidt forvirrede for tiden… og der er vitterlig også mange ting der rører på sig i andedammen. Lad os holde forvirringen internt i Danmark og få fjernet det nationalbetegnelserne fra partipolitik, så udlandet i forvirringen ikke tror, at vi alle er repræsentanter for den politik som føres af landets højrefløjspartier. Sæt i gang!

Keld Sandkvist, Philip B. Johnsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Allan Hansen
Det var godt skrevet tak.

Danmark har demokrati og det et af slagsen, hvor de folkevalgte Ikke repræsentere befolkningen men systemet, hvilket giver plads til lidt af vært i Folketinget.

Radikaliseret nationalisme er for mig ikke en overraskende udvikling, det har Folketinget ved at spille landets skæbne ud på økonomisk plat og svindel, med stigende ulighed til følge, selv skabt grobund for, men nu er grænsen for økonomisk vækst så nået, det slutter spillet for Folketinget's, vel bedst betegnet, som udemokratiske ikke bæredygtige finans eskapader, muligvis ikke i det offentlige lys for tiden, politikken kan holdes gående på lånt tid lidt endu, men finanscirkuset er reelt afsluttet og regnskabet sendt til revision.

Nu venter vi på resultatet, tiden kunne med fordel bruges på reformer, men der rystes på hånden i stedet, Folketinget fortsætter fejltagelserne, kriminelt afhænder borgernes DONG og spændingerne i samfundet stiger.

Det er den bedste muld at plante nationalistisk radikalisering, men Folketinget vælger det selv, gad vide, er det bevist?

Anders Jensen

@Allan
Godt skrevet ja, men du taber bolden til sidst.
Vi kan ikke kontrollere hvem der bruger Dannebrog og til hvad de bruger det. Om de så brænder det af, tørre sig bagi eller svajer det hen over deres nationalsocialistiske hoveder, det har vi ingen kontrol over, og vi kan ikke lovgive os ud af det. (Det er en glidebane, fordi hvem har patent på danskheden?)
Jeg er også fundamentalt uenig med jer i når i siger at vi kan modtage krigs-flygtninge i danmark. Men det er en anden diskussion i en anden tråd.
Udlandet kan tro hvad de vil, jeg er træt af at vi skal føje, neje og danse efter udlandets pibe.

@ Anders Jensen
Det er jeg med på; en kontrol af brugen af Dannebrog alment set skal der naturligvisikke laves om på. Det jeg beskriver i ovenstående er udelukkende i et partipolitisk øjemed. Jeg tror de fleste er enige om, at hvis et parti først figurerer på stemmesedlen, så er det utvivlsomt dansk... der behøves ikke en nationbetegnelse - det er udelukkende propaganda og et forsøg på at hverve 'svage' sjæle, der er blevet gjort bange for 'dommedagsprofetierne fra det mellemste østen'...
Ift til at modtage krigsflygtninge. Naturligvis har vi et ansvar - vi er del af et internationalt samfund, der er i krig. Vi bomber, vi dræber, vi skal også hjælpe dem det går ud over. Men ja - det er en anden diskussion.

Anders Jensen

@Allan
Jeg deler din antipati når jeg ser at vores land og flag bliver misbrugt i et åbenlyst forfejlet forsøg på at repræsentere vores land. Jeg mener bare ikke at det giver mening at lovgive sig ud af problemet. Jeg har også svært ved at se hvordan nogen kan tage retten på sig til at dømme hvad der er og ikke er dansk. (Selvom jeg normalt ikke er bleg for at gøre lige præcis dette. Så gør jeg det som privatperson, og ikke som repræsentant for en organisation.)

Tanken om et forbud mod stats-navne og henvisninger i registrerede partinavne er ganske interessant. 'Gidseltagnings'-problematikken findes..

Det, forbudet mod statsnavne i et partipolitisk øjemed, er i den grad et relevant emne at bringe på banen! Jeg deltager gerne i videreførelsen af debatten, men medierne (også dette) virker til at negligere vigtigheden af emnet. Den kronik jeg skrev blev forkortet markant - det skal retfærdigvis nævnes, at den var en kende lang - og kun bragt i den trykte udgave...

Anders Jensen

Så vi gennemfører forbudet mod dannebrog og danmark/dansk i partinavne. Hvad så med ordet social? liberal? konservativ? (såfremt at partierne ikke lever op til kernedefinitionen af disse.) Må de kalde sig et folkeparti hvis de er topstyret? (Ignorer venligst argumentet til ekstremer.)

Jens Johansen

@Allan Hansen Først og fremmest hvad er det for en omgang klassisk ævl om øjenfarve. kinesiske nationalistleder Chiang Kai Sheks søn, Chiang Wei Guo, fik sin militære uddannelse i Nazi-Tyskland. Interessant er det også, at Nazitysklands bedste venner og allierede var Italien, Japan, Ungarn, Rumænien, Slovakiet og Finland, som alle på nær Japan sendte betydelige hærstyrker til østfronten for at kæmpe på tysk side. Hvis felttoget mod Sovjetunionen virkelig som hovedformål skulle have haft tysk ekspansion (Lebensraum), er det svært at forstå, hvilken interesse disse lande skulle have haft i at deltage på tysk side. I Waffen-SS var iøvrigt op mod halvdelen af soldaterne ved slutningen af krigen udlændinge. Der var f.eks. SS-division Galicien, der bestod af ukrainere samt SS-division Handschar, der bestod af bosniske muslimer. Waffen-SS var således Tysklands første multikulturelle hærstyrke og til dato den mest kosmopolitiske. Derudover var der i den regulære tyske hær en indisk legion, der bestod af 4000 frivillige indere samt et arabisk korps kaldet Freies Arabien. Spanien sendte til Østfronten Azul-divisionen, som blandt andet bestod af General Francos marrokanske elitetropper, som havde været med til at hjælpe eller hvad med Indische Freiwilligen Legion der Waffen-SS
Infanterie-Regiment 950 (indische) (Legion Freies Indien) - Deutsche-Arabische Bataillon Nr 845
Deutsche-Arabische Lehr Abteilung..

Gå Nu væk med Dansk folkeparti de hænger jo halvvejs ovre på venstrefløjen de er pro-EU og ønsker ikke at standse indvandringen, spilde tiden på at opstramme ting og sager og opføre sig som diktator.. derfor er danskernes parti kommet frem. de mener at alle har ret til frihed og retten til at værne om deres .de mosætter sig enhver for for kolonisme, globalpolitisk magt(slaveriet var Amerikas første skridt til multikultur men spørgsmålet er ? var det NATIONALISTER SOM IMPORTERDE SLAVER ? Er det virkelig de nationalister som idag er imod indvandringen ? i lider af vrangforstillinger ude på den venstrefløj Medierne prøver konstrant at udstille danskernes parti som voldelige og holder konstant fast i daniel carlsens fortid.. ,, . jeg har erfaret ud fra egne øjne at folk er glade for at angribe højrefløjen og stjæle deres flag istedet for bare at lade dem ytre sig og hejse deres national flag og respektere at de har en anden holdning.. Nationalisme er ikke had, Nationalisme indebærer Ligestilling og lige rettigheder for alle mennesker Respekt for verdens forskellige kulture Den første naturlov er selvbevarelse. Denne naturlov gælder også for nationer og etniske grupper. . .. Multikultur Er diktatur det, Du kan ikke have mulighed for at have en nationalistisk holdning i en multikurelt samfund uden at blive stemplet som et dårligt menneske. Du kan ikke omvende en nationalistisk samfund til et multikulturelt samfund bare sådan lige ? hvordan blev USA multikulturel? de startede med at importere slaver ? idag bruger venstrefløjen slaveriet som et våben til at lukke munden på folk der vil have lukket grænserne En nationalist ville aldrig importere slaver fra afrika til sit land ? for dette ville være total modsat af hans holdninger omkring at indvandring skulle stoppes ? så hvordan kan venstrefløjen så give højrefløjen skylden for slaveri mm ? ...Så længe der opholder sig fremmede fra den tredje verden i Danmark, der kun er her, fordi de ikke er i stand til at skabe sig den samme levestandard i deres hjemlande, vil der være grobund for følelse af overlegenhed og måske endda forhånelse og fornedring. Racismen er således kun symptomet på problemet og ikke dets årsag. Årsagen er det multietniske samfund. Så snart den etniske homogenitet er genskabt, vil disse negative fænomener forsvinde som dug for solen. Derfor hvis man seriøst ønsker at komme racismen til livs, må man nødvendigvis have alle fremmede hjemsendt. .

odd bjertnes

Jens Johansen's overslag over sandheder som formentlig overlades til Danskernes Parti at leve af er værd at checke - hvis man ikke senere vil anklages for at 'overtage synspunkter fra Danskernes Parti'
Problemet med fløj-partier er ikke at de går fakta-fejl nødvendigvis, og ; det er derimod deres 'aktivistiske' utålmodighed med historiens fart, der ikke ligefrem er lysets.