Læsetid: 4 min.

Nyt netværk vil demokratisere erhvervslivet

Et kæmpe potentiale for indflydelse går til spilde, fordi folk ikke engagerer sig i det demokratiske erhvervsliv. I dag stiftes et nyt netværk, der skal koordinere indsatsen for at alt fra energi til pension og realkredit i langt højere grad skal tilgodese medlemmernes interesser
12. april 2016

Energisektoren, pensionssektoren, forsikringssektoren, realkreditten og dagligvaresektoren. Områder, der har kæmpe betydning for organiseringen af samfundet, og hvor det rent faktisk er muligt for almindelige mennesker at få indflydelse. Men meget få engagerer sig, og dermed spildes en stor mulighed for, at almindelige mennesker kan gøre deres indflydelse gældende på samfundets udvikling.

»Folk har ikke set det som et sted, hvor man har kunnet diskutere, hvilken retning vores fællesskaber skal gå i,« siger Magnus Skovrind Pedersen, der er talsmand for Demokratisk Erhvervsnetværk – et nyt netværk der stiftes i dag.

I de seneste måneder har et stor drama udspillet sig omkring stigende bidragssatser og en eventuelt kommende børsnotering af Nykredit, hvor mange kunder på bl.a. Facebook har forsøgt at koordinere opstilling til de demokratiske organer og højlydt kritiseret selskabets politik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jørgen Steen Andersen
  • Kurt Nielsen
  • Randi Christiansen
Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen og Randi Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Ved at investere i danske virksomheder laver man et decideret kredsløb, der sikrer danske arbejdspladser og dansk produktion - og som også vil kunne leve videre i en fremtid med nul- eller negativ vækst, fordi det vil sikre opgavernes løsning og værdiernes fordeling uanset hvad.

Jeg vil anbefale på det kraftigste, at COOP i højere grad tager udgangspunkt i kundernes ønske om kvalitetsvarer til en tæt på non-profitpris. Det vil være en god måde at finansiere en større grad af omlægning i primærsektoren.

Lise Lotte Rahbek, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Tak for den udmelding og for fremtidsvisionen. Der må ske et skifte væk fra en snæver forståelse af afkast i retning af en mere rummelig og bæredygtig forståelse af, hvad kapital er, fx livskvalitet - som jo ikke kan købes for penge. Føde, klæder, bolig efter omstændighederne - mere kan og bør vi ikke forlange, sålænge så mange lider nød. Når moralen er på plads, vil overfloden vise sig og kunne nydes, fordi den er miljø-og socioøkonomisk bæredygtig.

Og penge lugter nemlig - det er ikke lige meget, hvordan de er tjent.

Jørgen Steen Andersen, Tom Andreæ, Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar