Læsetid: 5 min.

Et forventet kursskifte i uddannelsespolitikken

00’ernes store investering i universiteterne blev kvalt i sin egen succes, fordi det udelukkende handlede om at uddanne så mange som muligt, siger eksperter, der ikke undrer sig over de aktuelle nedskæringer. De påpeger dog, at Venstres kursskifte kan føre til en forfladigelse af uddannelserne ud fra en forældet forståelse af, hvad uddannelse er
23. maj 2016

Der er sket et kursskifte i uddannelsespolitikken, efter et årti hvor der især under de tidligere VK-regeringen er blevet satset stort på videregående uddannelse og forskning. Med den nye V-regering er tonen en anden: De kommende år skal der spares godt ti milliarder på uddannelse og forskning, optaget på uddannelser med ledighed skæres ned, og der er planer om at give uddannelserne bevillinger, ud fra om kandidaterne kommer i arbejde.

Spørger man eksperterne, så var satsningen på forskning og højere uddannelse rigtig, for videnssamfundet er kommet for at blive. Om regeringens kursskifte derimod er udtryk for økonomisk nødvendighed eller et forældet forsøg på at styre uddannelserne, er der derimod delte meninger om.

»Satsningen på videnssamfundet i 00’erne er blevet kvalt i sin egen succes, fordi man har skelnet mindre til, hvad de unge valgte, men set mest på, at antallet steg. Universiteterne har derfor optaget flere og flere, uden at man har kunnet overskue konsekvenserne,« siger Anders Holm, der er professor i sociologi på Københavns Universitet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu