Læsetid: 1 min.

SDU lukker uddannelser

11. maj 2016

Syddansk Universitet (SDU) må ligesom Københavns Universitet nu også lukke en række uddannelser og forskningsmiljøer som følge af regeringens besparelser på uddannelse og forskning. Rektor på SDU Henrik Dam oplyser til TV 2/Fyn, at de uddannelser, der lukker, alle har et lavt optag af studerende, hvilket gør, at de økonomisk er dårligt rustet.

»Jeg synes, det er trist først og fremmest for de pågældende medarbejdere og studerende, der ikke får de muligheder længere. Jeg synes, det er trist for SDU som samlet helhed, at vi bliver en lidt mindre organisation, får lidt mindre forskning og færre uddannelser. Og så synes jeg, det er ærgerligt for vores samfund,« siger Henrik Dam til TV 2/Fyn.

Ud over de otte uddannelser, der skal lukke inden 2019, lukker SDU for ni linjer på forskellige uddannelser, ligesom en række forskningsområder regionalt i Danmark bliver ramt af besparelserne.

»Det har selvfølgelig en konsekvens for landet som helhed, når vi laver mindre forskning. Forskning er jo kilden til det, vi skal leve af fremadrettet, så mindre forskning vil alt andet lige betyde mindre velstand,« siger Henrik Dam.

Her lukker SDU:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu