Læsetid: 2 min.

Søren Pind skal i samråd om fødested i pas

Alternativet har kaldt justitsminister Søren Pind i samråd om reglerne for, hvad der skal stå som fødested i danske pas. Hidtil har ministeren svaret udenom, mener Rasmus Nordqvist, der heller ikke forstår, hvorfor reglerne åbenbart ikke er ens for alle
25. maj 2016

Kan det passe, at der er forskellige regler for dansk-palæstinensere og andre, der er født i udlandet, om, hvad der kan stå i deres pas om fødested?

Alternativets udenrigsordfører Rasmus Nordqvist vil have justitsminister Søren Pind i samråd i Folketinget for at få større klarhed over reglerne.

Rasmus Nordqvist er nemlig ikke tilfreds med de svar, som justitsministeren tidligere er kommet med på baggrund af Informations omtale af dansk-palæstinenseren Hamed El-Beltagi, der ikke længere må have ’Gaza’ som fødested i sit pas eller kørekort.

På samrådet skal justitsministeren redegøre for, at samtidig med at den officielle danske udenrigspolitiske holdning er, at både Gaza, Vestbredden og Østjerusalem er palæstinensisk territorium, så har statsborgere af palæstinensisk oprindelse, der er født der, siden 2012 kun kunnet vælge mellem enten ’Israel’ eller ’Mellemøsten’ som fødested.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Maj-Britt Kent Hansen
Dorte Sørensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu