Baggrund
Læsetid: 7 min.

Den splittede lejr

Det har skabt splittelse i asyllejren i Næstved, at den tidligere lejrchef er blevet fritaget fra tjeneste. En side ønsker lederen tilbage, andre er glade for, at han er væk
Royeen Afefi har boet i teltlejren i Næstved i fire måneder og 12 dage. Han er en af de asylansøgere, som synes godt om den tidligere lejrchef og har skrevet under på gerne at ville have ham tilbage. Her pakker han sine ting, da han skal tilbage til Tyskland, hvor han blev registreret først.

Ulrik Hasemann

Indland
20. maj 2016

»Vi er en række asylansøgere i asylcenter Næstved, som gerne vil udtrykke vores utilfredshed og bekymring i forbindelse med fyringen af vores leder. Vi er glade for ham, og han har altid behandlet os med respekt og hjulpet os, når vi har bedt om det.«

Sådan indledes et dokument, som en række asylansøgere fra Næstved Asylcenter har skrevet under på.

Samtidig har en anden gruppe af centerets asylansøgere startet en underskriftsindsamling, hvor de siger »nej tak« til at få den leder tilbage, som indtil i fredags styrede lejren.

Dagen efter han blev fritstillet, kunne Information afsløre, at lederen tidligere er dømt for vold mod børn, og at han ifølge flere beboere skabte frygt og benyttede sig af trusler og kollektiv afstraffelse. Herudover kunne Information offentliggøre videoer, der viser lederen og to af hans medarbejdere, som lægger en syrisk asylansøger i benlås. Manden har ifølge eget udsagn kæmpet med psykiske eftervirkninger af borgerkrigen i Syrien.

 

Over for Information forklarede lederen, at den pågældende asylansøger ved flere lejligheder havde været »udadreagerende« og havde en voldsom og uhensigtsmæssig adfærd, samt at han havde »en voldssag mod personalet hos politiet«.

Siden har videoen af magtanvendelsen vakt stor debat. Ifølge Radio24syv har lejrens leder og ansatte tidligere indberettet, at den syriske asylansøger har truet lejrlederen på livet. Og tirsdag i denne uge blev asylansøgeren så varetægtsfængslet for en episode dagen forinden, hvor han ifølge politiets anklager skulle have brugt vold og trusler mod personalet og andre asylansøgere.

I den lejr, det hele handler om, hersker der i dag forskellige syn på sagen. Det har ikke været muligt for Information at be- eller afkræfte de forskellige oplysninger, der florerer, men de kilder, som Information i går mødte, efterlader et indtryk af en splittet lejr.

Truede med Sandholm

I en tv-stue i lejrens hovedhus, som også rummer en sovesal til ca. 120 personer, sidder en gruppe mænd, som alle er glade for, at lejrlederen er blevet fritstillet.

19-årige Ahmed Hassan fra Syrien fortæller til Information, at han »100 procent« ikke ønsker lejrlederen tilbage. Mens CNN beretter om det EgyptAir-fly, der samme morgen er styrtet ned i Middelhavet, strømmer ca. 10 asylansøgere, primært fra Syrien og Irak, ind i lokalet.

De ønsker alle at stå frem og fortælle deres oplevelser med den tidligere leder. Ifølge dem gjorde lederen dem »bange«, fordi han ofte fortalte, at han ville sende dem til Sandholm eller skade deres asylsag, hvis ikke de gjorde, som han sagde.

En af dem, der har sat sig i rummet, er 30-årige Fahed Zayed fra Kuwait. Han fortæller, at lederen engang truede ham med at sende ham til Sandholm, fordi han røg en cigaret uden for de særlige rygeskure, der er blevet sat op i lejren. 24-årige Ahmed Halil fra Syrien fortæller ligesom Fahed Zayed, at man hele tiden skulle være på vagt for ikke at risikere at blive sendt til Sandholm.

»Bare det mindste, så truede han med at sende os tilbage til Sandholm, f.eks. hvis vi ikke overholdt vores praktik eller skoleskema,« siger Ahmed Halil.

Ifølge reglerne fra Udlændingestyrelsen må asylansøgere ikke opholde sig uden for centrene i mere end tre dage. For at de ansatte i asyllejren i Næstved kan holde øje med, om beboerne er på centret, skal asylansøgerne hver dag hente deres post eller melde sig på kontoret, når de skal sendes i praktik.

Har beboerne ikke hentet deres post i tre dage, svarer det til, at de er udeblevet, og personalet kan melde dem ud af deres system. Herefter risikerer de at blive sendt tilbage til Sandholm, hvor deres asylsag ifølge reglerne kan begynde forfra.

Ifølge flere beboere, som Information har talt med, benyttede lejrens leder sig også af advarslen om at sende dem til Sandholm, hvis de ikke overholdt reglerne på centret, eller hvis de klagede over forholdene.

21-årige Amgad Mhmad fra Syrien nævner en aften for ca. to en halv måned siden, hvor en gruppe mænd sad i deres telt klokken omkring kl. 22.30, da sikkerhedsvagterne kom og beskyldte dem for at have røget cigaretter.

»De blev ved med at insistere på at få vores id-kort. Til sidst gav jeg mit id til dem. Den næste dag kaldte lederen mig ind på sit kontor og truede mig med at sende mig til en anden asyllejr. Da vi skulle give hånd til sidst, trykkede han den meget hårdt og rev min arm til sig og sagde: ’Det gør du ikke igen,’« fortæller den 21-årige syrer.

Forskel på asylansøgerne

En af grundene til, at mændene i tv-stuen ikke ønsker lederen tilbage, er, at han ifølge dem gjorde forskel på grupper i lejren.

»Han har sine ’tropper’, som får de nemme opgaver og slipper for at rense toiletter osv., og derfor kan de godt lide ham,« siger Ahmed Hassan.

Fahed Zayed deler den opfattelse:

»Da jeg spurgte dem, der skriver under, hvordan de kan gøre det, sagde de, at han er retfærdig og flink. ’Ja’, sagde jeg. ’Han er retfærdig over for jer, men ikke over for os.’« siger Fahed Zayed, som oplever, at der er en gruppe, som »samler oplysninger for ham og er hans små fugle«.

Dette bekræfter 30-årige Qayssar Salimi fra Irak, der fortæller, at der altid var én blandt asylansøgerne, der sladrede til lederen:

»Hvis man fortalte en historie, så kendte lederen til den næste dag. Det gjorde, at vi tvivlede på hinanden, og at vi ikke kunne stole på hinanden. Det skabte en masse spændinger mellem os,« siger Qayssar Salimi og fortæller om en aften, hvor en gruppe af syrere sad og talte om lejrens leder.

»Vi snakkede om de problemer, vi hver især havde med ham. Dagen efter kaldte han os ind på sit kontor. Han sagde: ’Jeg ved, hvad I har diskuteret. Jeg ved alt, hvad der sker i min lejr. Nu er I advaret. Lad være med at snakke om mig bag min ryg,’« fortæller Qayssar Salimi. Denne episode bekræftes af 23-årige Omar Alshamre, der også kommer fra Irak.

Fahed Zayed fortæller, at han selv blevet bedt om at rapportere oplysninger fra lejren til den tidligere leder: »For ca. to måneder siden kom en medarbejder og sagde til mig, at lederen havde sendt ham for at finde personer til en særlig opgave. Jeg spurgte, hvad det var. Han sagde, at jeg skulle gå rundt mellem flygtninge og lægge mærke til, hvem det er, der skaber uro mod lederen,« siger han.

»Jeg spurgte medarbejderen, hvordan han kunne bede mig om at udlevere sådanne oplysninger, sagde han, at jeg skulle glemme, at vi havde talt om det.«

En ’lyttende’ og ’god’ mand

Den opfattelse af den fritstillede lejrleder, som hersker inde i tv-stuen, deles ikke ude ved det bord-bænkesæt, som er placeret mellem lejrens telte. Her sidder en gruppe mænd, primært afghanere.

Mohammad Ali på 26 år fra Afghanistan har ikke underskrevet dokumentet om at få lederen tilbage, men har ikke noget at udsætte på den fritstillede lejrleder.

»Jeg vil ikke sige, at han er hverken dårlig eller god. Han følger bare reglerne,« siger Mohammad Ali, som sidder i lejrens ’byråd’.

»Jeg gør aldrig toiletter rent, for mit praktikjob er at oversætte. Da jeg ankom, hørte han, at jeg talte godt engelsk og spurgte mig, om jeg ville være i byrådet. På byrådsmøderne er han meget lyttende,« siger Mohammad Ali, som eksempelvis påpeger, at det er takket være den tidligere lejrleder, at asylansøgerne nu kan tage i svømmehallen.

Mohammad Ali forstår ikke, at en del af lejren er utilfreds med den ledelsesstil, der har været praktiseret.

»Nogle folk siger, at de føler, at det er ligesom at være i militæret at være her, men det gør jeg ikke, for jeg ved, at vi bliver nødt til at følge reglerne i Danmark, hvis vi skal være her. Sådan er immigrationsreglerne. Det er ikke lederen, der laver dem,« siger han og tilføjer, at han aldrig har set lederen være voldelig.

21-årige Tahit Qader fra Afghanistan har været i Næstved i to måneder. Han kan godt lide at være der og synes, at den tidligere leder er »en god mand«.

»Han siger, at vi skal tage i skole og udføre vores praktikjob, fordi det er godt for os,« siger Tahit Qader, som mener, at det er »nødvendigt« at true med at sende asylansøgerne til Sandholm.

»Ja, han truer med at sende folk til Sandholm, hvis de ikke udfører deres praktikjob, pjækker fra skole eller har været involveret i en slåskamp. Men det, synes jeg, er godt, for ellers ville der ikke være nogen, der udførte deres praktikjob.«

Afghanske Ghulam Viza siger, at den tidligere leder »lyttede til vores ønsker«.

»Og hvis det, vi ønskede, ikke kunne lade os sig gøre, hjalp han os med, hvordan man på anden vis kunne gøre tingene bedre,« siger han og tilføjer, at lederen var meget »streng over for dem, der havde problemer, men sød og venlig over for dem, der fulgte reglerne«.

Under den grå teltdug i telt nummer tre sidder tre afghanere på deres boksmadrassenge. Royeen Afefi i hvid undertrøje læner sig hen over en bunke tøj, som han skal til at pakke, fordi han skal sendes til Tyskland, hvor han blev registreret, inden han rejste videre til Danmark. Han var glad for den tidligere lejrleder, som han kalder »reglernes mand«.

»Ifølge ham var det aldrig regler, han fandt på, men regler, som asylsystemet satte. Nogle folk her kan ikke lide de regler. Det er derfor, de ikke er venner med ham,« siger Royeen Afefi og understreger, at »det ikke var hver gang, at nogen havde røget eller spist på værelserne, at han tog deres id-kort eller sendte dem til Sandholm«.

»Han gav folk en chance og sagde, at de ikke skulle gøre det igen.«

Royeen Afefi kan ikke forstå, hvorfor nogen er bange for den tidligere leder.

»Jeg så ham flere gange råbe ad folk, men det gjorde han kun, hvis de selv havde råbt ad en af hans ansatte.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anne Eriksen

3 kvindelige skribenter fra Information, som på Facebook bliver lykønsket " Fordi l er så glade og har lavet en fucking fed historie" (13.05.2016)
Alle med interesse på beboernes side - ja, det er kønt - er det!

Hans Aagaard, erik mørk thomsen og Anders Jensen anbefalede denne kommentar

Man kan ikke tro, at disse lejre er oprettet af hensyn til asylansøgerne, og i dette tilælde med en lejrkommandant, der åbenlyst gør forskel på beboerne - herhjemme har vi da noget vi kalder menneskerettigheder og forskelsbehandlingsloven - eller er disse lejre retsfrie enklaver, hvor disse demokratiske goder er sat helt ud af kraft bortset fra politivedtægten og først bliver tildelt og gældende med et eventuelt asyl? ...

Benny Larsen, Jette M. Abildgaard og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Det var jo en lidt anden vinkel på historien end den vi tidligere har kunnet læse.

Ole Brockdorff

Av, Av … vær nu ikke for hårde, Anne Eriksen og Henrik Brøndum. Ret skal være ret. De tre journalister fra Information har med denne reportage udført et stykke fremragende journalistisk arbejde. De har på fornem vis sammenfattet og sammenskrevet en række modsatrettede synspunkter blandt de mange asylsøgere. Her får vi et mere nuanceret billede af begivenhederne i asyllejren. Her får vi som læsere et meget større grundlag for hver især at kunne dømme og bedømme, hvad det egentlig var, der skete af fortrædeligheder mellem lejrlederen og asylsøgeren.

Reportagens dybde og bredde dækker alt det som landets avislæsere, inklusive os bloggere her på Information, ikke har kunnet læse i de første dages mange artikler i landets skrivende og elektroniske medier, dog undtaget Radio24syv, der også har gjort et godt stykke journalistisk arbejde.

På det skrivende felt er det imidlertid dagbladet Information, der med denne reportage for alvor kommer til bunds i de forskellige menneskelige reaktioner blandt asylsøgerne gennem de mange interviews. Nu kan vi læsere selv drage os nogle konklusioner på et oplyst grundlag. Netop dèt faktum skal dagbladet Information have en stor tak for. Især når man tænker på den hidtidige redaktionelle linje i de sidste par dage med artiklerne fra Næstved og debatten på internetavisen.

Men som frihedselskende etnisk dansker håber jeg inderligt, at denne sag trods alt har givet os alle sammen en menneskelig lærestreg. Nemlig at der altid er to sider af en sag. Næste gang der måtte komme nogle folk med en tilsvarende begivenhed til for eksempel Information, ja, så håber jeg af hensyn til anstændigheden og retfærdigheden, at man altid tjekker og dobbelttjekker hårde beskyldninger, inden de kommer ud i offentligheden, så mennesker som lejrlederen fra Næstved ikke bliver urimeligt dehumaniseret i medierne og på de sociale netværk.

Tak for et godt opfølgende arbejde, Information, og godnat for i dag.

Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Anne Eriksen, Louise Sørensen, Hans Aagaard, Steffen Gliese og odd bjertnes anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Ikke-ryger-fnidder .... ?
Det er sandelig væsentlige sager der gemmer sig på bunden af bøtten :-D
Asylret.: Jeg formoder, at OBS'et om at ikke-overholdelse af lejrens regler kan medføre overførsel til Sandholm, ikke er vildledende ?
Lejrchef : Rigid 'arbejden efter regler' kører al smidig funktionalitet i sænk.

Jens Erik Starup

Det bliver interessant at erfare, om resultatet af underskriftsindsamlingen får Langeland Kommune til at genansætte lejrchefen.

Steffen Gliese

Jeg synes også, det er interessant. Jeg er også ret sikker på, at artiklen er retvisende og måske mest af alt afspejler forskellige nationale kulturer i Mellemøsten - og det formodentlig hinsides det arabiske. Måske bør man gøre sig større overvejelser vedr. folks etniske tilhørsforhold indenfor de mere eller mindre vilkårlige grænser efter 1. Verdenskrig: hvem er shiiter, hvem er sunni, hem er noget helt tredje eller fjerde? Shia er jo tit folk med persisk baggrund, om de så kommer fra Afghanistan, Iran eller Syrien f.eks., og deres Islam er måske nok mere forbundet med Zoroaster-kulten, samt en selvfølelse baseret på nogle tusinde års civilisatorisk historie.

Jens Lerdorf

Hvor mange gange kan et forhold og kærligheden klare, at man slår på hinanden! For jeg er da kommet seriøst i tvivl om, det nu også kun er den fremmede flygtning, der trænger til at få en helbreds hjælpende grundig tilstands undersøgelse, hos en læge !!!
Der er ingen forsoning, med den form for benlås adfærd overfor en civil flygtning. Det er jo ikke en fjenden soldat der er blevet taget til fange vel, der skal pines og forhøres. Et lejr ophold handler om en flygtning der har valgt asyl og vores integrations opgave til et frit dansk samfund, som i sagens natur, på absolut ingen måder, er i harmoni med en militær kommando lejr styring.

Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Benny Larsen, Steffen Gliese og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Jørn Stjerneklar

I kan også læse et interview med den tidligere lejrchef i BT, f.eks.

http://www.bt.dk/danmark/nu-taler-den-bortviste-lejrchef-ud-det-var-som-...

Det er altid godt at få begge parters historie..

Hans Aagaard, Anne Eriksen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Jeg har også set den tidligere lejrchefs forklaring i BT og EB.
Den anden part i sagen har jeg ikke kunnet finde udtalelser fra.
Jeg går ud fra, at Jørn Stjerneklar vil hjælpe mig med et link - eller måske er han hun interesseret i at høre den ene part.

Jørn Stjerneklar

@ Jens Erik Starup
Me don't get you...

Anne Eriksen

Det med kun at interessere sig for den ene part er en rigtig dårlig vinkling!
Enten er det "flygtninge" alle sammen, der hvis nogen kritik forekommer, er ofre for PTSD og bliver urimeligt behandlet.
Eller også - er det "migranter" der søger lykken ganske som i halvfjerdserne med masser af muligheder og blonde kvinder.
Har man venskaber eller samarbejde med nogen, så tager man gerne deres sag som eneste brugbare synspunkt.
At interviewe flere forskellige betyder bare flere meninger ud fra deres opfattelser. Så efter min mening, så er der ingen mening i denne "folkedomstol".
Ganske som ved ægteskaber, så er der en grad af sandhed et eller andet sted og måske kommer den ikke for dagen, fordi hvad er rigtigt?
Så at udlevere nogen er ikke særlig smart - altså, hvis det ikke er vores elendige regering!

@Anne Eriksen,
det kan undre, at du øjensynlig har spændt dig selv for en let genkendelig DF-kærre med mindre stuerene metoder fra det betændte militære menneskesyn som også praktiseret nede i Irak og Afghanistan ...

@Anne Eriksen,
med andre ord - det er ikke alle krigsveteraner, der er lige omstillingsparat ...

Anne Eriksen

Jan Weis,
Det mener jeg ikke, jeg udtrykker - jeg stemmer ikke på DF - faktisk synes jeg ikke, at der er partier, jeg kan gå rent ind for.
Det overrasker mig, at du kun kan se "krigsveteranen med PTSD" - ikke kan se det som mennesker på godt og ondt.
Det vigtigste er at handle ud fra sin egen overbevisning, kunne korrigere den - ikke at tage alt det for givet, man hører. "Omstillingsparat" er vel nærmere "tag ja-hatten på" i dag.

Karsten Aaen

Radio 24/7 har aldeles ikke lavet et godt stykke journalistisk arbejde. Lige fra starten, da det he rkom frem, har de mere eller mindre direkte eller indirekte taget den nu fritstillede leders (af asyllejren i Næstved) parti. Hvorfor? Aner det ikke....

Benny Larsen, Hans Larsen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Anders Hede

Jeg kan ikke lade være at tænke at den halvdel der har underskrevet et ønske om at få ham tilbage bliver den andel, der bliver en gevinst på samfundet. Og den anden halvdel, ja, vi må håbe det bedste, men det er ikke et godt tegn at der så tidligt i fasen skal være problemer med opførsel.

Jeg bliver lidt træt af det her ultranaive verdensbillede, hvor man tror man kan behandle en gruppe forskellige asylansøgere ligesom man ville agere overfor en pæredansk forsamling. Der SKAL være en helvedes masse mere diciplin, selvom det er noget som Informations læsere typisk afskyr. Men det er den samme forsamling der ikke forstår at militær intervention nogensinde kan komme på tale.

Jens Erik Starup

Jeg må meddele, at jeg desværre ikke kan gøre noget for de mennesker, der har svært ved at kapere, at mine meninger ikke er deres.

Steffen Gliese, Jørn Stjerneklar og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Anne Eriksen har helt ret i, at diskussioner tenderer mod at blive sort/hvide. Sikkert fordi overdrivelser fremmer forståelsen. Og i denne sag er der som sædvanlig sket det, at diskussionen af det egentlige problem så er blevet fortrængt til fordel for en diskussion af problemets symptomer. Så hendes kritik er berettiget, og ole brockdorffs ros til journalisterne er helt på sin plads, hvis det kan medvirke til at få fokus tilbage på det væsentlige.

Så for at vende tilbage til ondets rod: Lejrsystemet har vist sig at skille fårene fra bukkene, nogle asylansøgere er får, andre bukke, hvem der er hvad er nu til diskussion.

Ifølge Anders Hede er de asylansøgere, der nu støtter op om lejrchefen, de ansøgere som "nok" vil blive en gevinst for Danmark. Sjovt nok har jeg den modsatte opfattelse: I min optik har vi ikke brug for flere autoritetstro ja-sigere her i landet, især ikke mennesker, der bifalder voldsanvendelse mod anderledes tænkende, så længe det er i ja-sigernes favør,

Men at diskutere denne uenighed er futil. Vi har en forpligtelse over for disse mennesker, hvad enten de er en gevinst for landet eller ej. Ligesom vi har en forpligtelse over vore egne fysisk og psykisk handicappede, hvad enten de bidrager økonomisk til samfundet eller ej.

Enten har ethvert menneske en værdi, og så bidrager alle til samfundet ved deres blotte eksistens, eller også er nogle mere værd end andre, og så kan vi jo ligeså godt genindføre eutanasien - jeg er sikker på at en selektiv udryddelse af de sociale tabere vil betyde store besparelser på det sociale budget.

Men det er nemmere at lukke grænserne, så er det nemlig kun mennesker, vi ikke kender og som vi ikke hører om, der må friste en kummerlig tilværelse som stats- og hjemløse i et fremmed land. Og hvad man ikke ser, har man ikke ondt af, som højrefløjen synes at tænke.

Jan Pedersen, Flemming Berger, Benny Larsen, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Nanna Wulff M., Karsten Aaen, Hans Larsen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Ole Brockdorff

Det kunne være rigtig godt for den samlede forståelse af begivenhederne i Asylcenter Næstved, hvis også dagbladet Information på linje med flere andre medier, vil følge deres egen fremragende journalistiske reportage fra asylcentret op med et dybdeborende interview af den suspenderede lejrchef Kent Nielsen, så alle vi læsere får et optimalt grundlag for selv at dømme og bedømme graden af de omtalte begivenheder.

Men under alle omstændigheder må alle pragmatiske mennesker kunne være enige om, at diskussionen om lejrchefens fortsatte virke som leder af asylcentret, ikke bør træffes alene på grund af følelser eller ideologisk tankegang, hverken hos den ene eller den anden gruppe asylsøgere, men udelukkende af de ansvarlige chefer i Langelands Kommune.

- Vi er ved at undersøge, hvad der er gået forud for den episode, som blev filmet på video og offentliggjort af dagbladet Information. Ulovlig magtanvendelse er uacceptabel, og som udgangspunkt er det ikke lovligt for personalet, at bruge magt over for beboerne. Det kan kun ske, hvis der er tale om nødværge, siger asyldirektør Sisi Eibye fra Langelands Kommune i dag til en af morgenaviserne.

Og, nej, Karsten Aaen, Radio24syv har aldeles ikke bare taget den fritstillede asylleders parti, men har blot som dagbladet Information gør det i denne reportage, valgt at gå i dybden med de nærmere omstændigheder, herunder radiostationens interview med lejrchefen Kent Nielsen, så vi alle får et oplyst og nuanceret billede af det faktiske begivenhedsforløb.

Sådan laver man god og hæderlig journalistik.

ingemaje lange

@anne eriksen, hvilken betydning har journalisternes køn, siden du nævner det i din første kommentar?

Anne Eriksen

inge lauridsen,
Da jeg ikke kendte navnene/ baggrunden for artiklen - måtte jeg prøve finde ud af det. Muligvis burde det være selvfølgeligt. Kikker også på Facebook.
Hovsa - nu er de slettet for læsning!
Bortset fra at alle foretagender har 2 sider - her Avis kontra læsere - så er det nødvendigt med etik/ moral og "kendskab". Nævner kvinder, fordi det træder frem - selvom jeg ikke anerkender de gængse "generelle forskelle".
Tråden er imidlertid oplysende i nogle tilfælde.

Grethe Preisler

Jeg skal da lige love for, at 'vi' er blevet klogere på, hvad der er op og ned i kioskbaskerne fra repræsentanterne for den fjerde statsmagt på hhv. dagbladet Information, Radio 24/7 og Ekstrabladets Nationen. Om slagsmålet mellem 'lejrledelsen'' og 'fastliggerne' i udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjbergs kombinerede flygtningelandsby og interneringslejr i militærtelte i Næstved for grænseoverløbere af 'anden etnisk oprindelse end dansk' i skønsom blanding med krigsflygtninge af ligeledes 'anden etnisk oprindelse end dansk' fra stater, hvor 'vi' også efter fattig evne gør, hvad vi kan, for at holde gryden i kog og de væbnede opgør mellem sunni- og shiamuslimer i gang.

Som om det ikke kunne være nok, kan man nu også forvisse sig om det samarbejdende danske folkestyres lyksaligheder ved at gense Clement Kjersgaards Råbe- og Galehus fra i går aftes på public-service kanalen DRtv-2. Hvor 'ytringsfriheds-eksperterne' Trine Bramsen fra Socialdemokraterne og Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti var rørende enige om, at 'Vi politikere' må lovgive om, hvad 'vi danskere' kan tillade os at mene, tro og tænke om den visdom, hvormed vi regeres af 'vores politikere', hvis det ikke skal ende med, at 'vores politikere' må finde et andet folk end danskerne at lade deres lys skinne for hos dem, der sidder i mørkelygtens skær med deres kaffekopper.

Anne Eriksen, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Jan Weis, Herdis Weins og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S. Tillykke med kioskbaskeren på forsiden af weekend-udgaven:
Det illuminerede virtuelle samleje mellem bladets udsendte og en avatar i cyberspace :-)

Herdis Weins

Jeg ser konsekvent ikke Clemens "debatudsendelser". Det kan mit blodtryk ikke holde til.

Jan Pedersen, Kristian Rikard, ingemaje lange, Hans Aagaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Det splittede folk.
Clements Skrig- og Skrålunderholdning var da undtagelsesvis ret fredsommeligt denne gang – den pæne og velopdragne (og søde!) Markus Knuth, gammel familie, svarede da godt og civiliseret for sig ved siden af S-papegøjen med reelle hensigter, medens de to brune ’flankører’ til den ungdommeligt naive LA-ist til en afveksling fyrede af, at det hele var deres, altså vores, egen skyld – mens manden fra Kødbyen blev mere og mere lyserød i bærret og så ud til at være i færd med at springe i luften …

Karsten Aaen

Jyllands-Posten har denne her artikel om historien her i dag, den 20.maj:

Simn Andersen fra Radio 24/7 følger trop:

https://www.facebook.com/simonandand?fref=nf

Ifølge JP har den nu fritstillede leder selv indført nogle regler, som han sikkert selv har syntes var rimelige, men som ingen gang har jord ift. de retningslinjer, love og regler som Folketinget har vedtaget, se her:

"Asylansøgere, der bliver væk fra 75 pct. af skoletilbuddet, får to ugers praktik som sanktion. Hvis man ikke møder op i praktik, mister man sine lommepenge, og hvis man efterfølgende ikke skriver under på en tilstedeværelses-kontrol, bliver man sendt til Sandholmlejren."
JP den 20.maj 1.sektion side 18, 3. spalte)

Så vidt jeg er der ingen love eller andet i dette land, der giver en leder i asyllejr ret til at indføre de her regler. Lederen i lejr for asylansøgere SKAL altså overholde landets love - han kan ikke bare selv finde på sanktioner som ikke står nogen steder i loven!

Og den der med at man ikke kan have en iransk eller irakisk mand til at sove ved siden af hinanden, fordi så vil krigen der engang var (fra 1980-1988) blusse op igen, må han altså længere ud på historiens overdrev med; kurdere er de sandsynligvis begge to. Og hvorfor en krig der har været ovre siden 1988, altså i 18 år, skulle blusse op her i DK, aner jeg ikke. Lige så den her holdning om at man ikke spille fodbold, hvor der er folk fra Syrien og Iran på samme hold, for så er der "ballade i madkøen bagefter". De fleste flygtninge fra Iran og Syrien er sikkert kurdere....eller ateister...eller kristne. Hvorfor der skulle være ballade i madkøen bagefter kan jeg ikke forstå? Igen: ingen argumentation her - kun påstande og halve vinde!

Herdis Weins, Flemming Berger, Steffen Gliese, ingemaje lange, Niels Duus Nielsen og Benny Larsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Linket til Jyllands-Postens historie i dag den 20.maj 2016

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Indland/ECE86760...

Jens Erik Starup

Det er sikkert en mand efter Inger Støjbergs hoved.

Grethe Preisler

I sidste ende er det vel asylchef Ulrik Pihl fra Langelands Kommune, der har ansvaret for undersøgelsen af den tidligere - og nu fritstillede - lejrchefs egnethed til at leve op til kravene i den stillingsbeskrivelse, der fremgår af hans ansættelseskontrakt.

Så vidt jeg kan skønne, er det Beredskabstyrelsen, der ejer og står for indretningen og vedligeholdelsen af de fysiske rammer i 'feriekoloniens' telte og bygninger samt for levering af de varme retter, 'campisterne' må stille sig i kø ved skranken for at få udleveret af lejrchefens underordnede på dertil fastsatte tidspunkter.

Jens Erik Starup

Det er åbenbart et større menageri, Langelands Kommune har gang i på asylområdet.
Den 1. apr. tiltrådte en såkaldt asyldirektør, Sisi Eibye.
Men direktører kan vel ikke tænkes at have ansvar for noget som helst.

Interesserede kan læse mere på:
http://www.asylcenterholmegaard.dk/ny-asyldirektoer-har-fokus-paa-kvalitet/