Læsetid: 7 min.

Det, Abai savner mest, er at kunne fortælle ærligt, hvem han er

Abai er flygtet fra Etiopien, men har fået afslag på asyl i Danmark. Nu lever han under jorden og får hjælp af et netværk, som skaffer bl.a. skaffer overnatning, mad og tøj
Abai er flygtet fra Etiopien, men har fået afslag på asyl i Danmark. Nu lever han under jorden og får hjælp af et netværk, som skaffer bl.a. skaffer overnatning, mad og tøj.

Abai er flygtet fra Etiopien, men har fået afslag på asyl i Danmark. Nu lever han under jorden og får hjælp af et netværk, som skaffer bl.a. skaffer overnatning, mad og tøj.

Sigrid Nygaard

13. juni 2016

Hvis man gik forbi Abai på gaden, ville man ikke ane, at han lever et liv under jorden i Danmark. Han ligner en hvilken som helst fyr fra Nørrebro med T-shirt og sneakers.

Men hans liv er anderledes end de flestes. Han hopper fra sofa til sofa eller sover udendørs, men sjældent mere end to-tre timer ad gangen, for han er »altid på vagt, altid nervøs«.

I denne uge har han været heldig og har sovet indendørs alle ugens dage. Først i Næstved, så en nat i Roskilde, så videre til Allerød. Han kan ikke huske, at han har boet et sted i længere tid end en uge ad gangen. I nat skal han sove i København, og Information mødes med ham på Nørrebro.

Som så mange andre dage har han netop hentet en nøgle hos sin vært for i nat. Det går meget af Abais tid med. Hente nøgler, cykle frem og tilbage, tage toget fra by til by på Sjælland og sige tak for hjælpen til alle de mennesker, der hjælper ham.

»Det er evig udfordring, for jeg skal hele tiden tænke over, hvor jeg kan spise og sove næste gang,« fortæller han, mens han igen og igen snor den samme krølle omkring sin pegefinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Illegale flygtninge i Danmark!
Politisk ikke at handle løsningsorienteret, er også et politisk valg med konsekvenser.
250 millioner klimaflygtninge i verden de kommende 35 år, anslår United Nations.

Når nu vores politikere her hjemme og i EU er blevet så nationalistiske og kyniske, så er det fordi, at de ikke stilles til ansvar for de underliggende årsager til vores medmennesker på flugt, hvorefter de folkevalgte begynder at sparker nedad, som en stor flok opdragne børn i en sandkasse, med en bil og en dukke.

"EU-landene skal have sendt flere afviste migranter tilbage til Afrika, og hvis de afrikanske lande ikke vil tage imod deres egne statsborgere, skal der skæres ned i udviklingshjælpen til dem.

Det siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fredag ved ankomsten til et indenrigsministermøde i Luxembourg med flygtninge- og migrationskrisen på toppen af dagsordenen."

Man kan ikke smide uønskede personer ud og har en klemme 'på nogle 'andre' fattige mennesker, der får udviklingsbistand'.
Nå men de andre fattige råber 'AV', når man sparker dem hårdt, så det er godt nok for EU, regeringen og støttepartier.

Integrationsminister Inger Støjberg mf. ønsker udviklingen skal stoppes, hvor f.eks. unge ghanesere rejser til EU for at arbejde, for så efterfølgende, at sender penge hjem fra EU til f.eks. Ghana, at denne hjemsendelse af penge, tjent af unge mennesker i Europa, udgør op til en tredjedel af afrikanske landes økonomi, er et godt biled på Danmark's og EU's problem, med ikke retfærdige afrikansk samhandel og deraf følgende migration til EU.

Integrationsminister Inger Støjberg mf. møder ingen forståelse for det danske ønske, det kan tænkes, at hvis f.eks. rimelig samhandel var etableret, hvor Danmark købte langt flere vare i afrikanske lande og hvor EU bl.a. forlangte virksomheder betalte skat i de afrikanske lande, virksomheder er aktive, så ville det formodentlig fremme forståelsen for Danmarks og EU's problemer, men afrikanske ledere vil med stor sikkerhed i dag mene, det var mere rimeligt EU åbnede for flere får mulighed for at komme til EU, at universitetssamarbejde mm. bliver etableret med forstærket samarbejde i fremtiden for øje.

Link:
"3.489.000.000.000 kroner - mindst - blev flyttet til skattely på et enkelt år.
Ny undersøgelse viser, at f.eks USA's multinationale virksomheder lod en fjerdedel af deres overskud forsvinde i skattely."
Link: http://politiken.dk/oekonomi/ECE2922000/3489000000000-kroner---mindst---...

DEFINITION of 'Foreign remittance'
A transfer of money from a migrant worker to their families or other individuals in their home countries. In many countries, remittance constitutes a significant portion of the GDP (up to a third in some cases). The United States is the leading source of foreign remittances, followed by Russia and Saudi Arabia. The top recipients are India, China and the Philippines. So much money is being remitted, the G8 and the World Bank are attempting to monitor and regulate remittance costs.
Read more: Foreign remittance Definition | Investopedia http://www.investopedia.com/terms/f/foreign-remittance.asp#ixzz407uj6t5D

Fra link: Remittances and Poverty in Ghana.
"International migrant remittances to the developing world has been increasing in importance rel- ative to other transfers. It has eclipsed ODA in importance in the developing world as whole. International remittances to Ghana increased from $31 million in 1999 to $1.4 billion on 2002. Be- tween 1990-1999 and 2000-2006, the share of international remittances in GDP increased by about 216% while foreign direct investment FDI/GDP and external aid (Aid) Aid/GDP ratios increased by only 8% and 16% respectively (World Development Indicators: 2007). The Bank of Ghana reports that in 2006, inward remittances to Ghanawqs $4.25 billion, by far the largest source of foreign exchange for Ghana (eclipsing cocoa nd gold exports). [check with Elizabeth]. These sug- gest that immigrant remittances are an important part of the Ghanaian economy and Ghanaian households in particular; international remittances are important to the well being of citizens of the developing world generally. While there has been a growing body of research on the effects of such flows on aggregate economic performance and balance of payments, it is only recently that a few studies have to conducted to investigate the effects of international remittances on the welfare of households in developing countries."
Link: http://www.afdb.org/fileadmin/uploads/afdb/Documents/Knowledge/2009%20AE...