Læsetid: 7 min.

Hvad skal vi med Blockchain?

Blockchain – teknologien bag Bitcoin – er en af de digitale teknologier, der er størst forventninger til. Den kan bruges til at forløse et af internettets største potentialer for reel decentralisering, men der er stadig et godt stykke vej til, at alle kan være med
Blockchain – teknologien bag Bitcoin – er en af de digitale teknologier, der er størst forventninger til. Den kan bruges til at forløse et af internettets største potentialer for reel decentralisering, men der er stadig et godt stykke vej til, at alle kan være med

Jürgen Ziewe

1. juli 2016

»Jeg er forvirret på et højere plan,« siger Ida Auken, der er it-ordfører for De Radikale og kigger rundt på forsamlingen i Folketingets Fællessal.

Ordene opsummerer de sidste tre timers oplæg om tekniske principper, introduktion til foreløbige implementeringer og diskussion om tidens største teknologihype – blockchain.

Teknologien, der ifølge dens fortalere kan revolutionere finanssektoren, gøre globale bankforretninger meget mere effektive, forny demokratiet, muliggøre helt nye decentrale forretningsmodeller og fundamentalt forandre den måde, vi interagerer og handler med hinanden på internettet.

Alverdens centralbanker, private banker, konsulenthuse, revisionsfirmaer og advokatfirmaer har allerede holdt konferencer og investeret millioner for at forstå den nye teknologi. Og i sidste uge var hypen så nået til Folketinget, hvor 50 deltagere var samlet for at blive klogere på teknologiens muligheder og få praktiske eksempler på de første forsøg på implementeringer og konkrete brug af teknologien.

Simon Ousager, en skaldet og velklædt konsulent for Paradigm Consult, var tidligt med på bølgen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Erik Maaløe
  • Kurt Nielsen
  • Jeppe Lykke Møller
Erik Maaløe, Kurt Nielsen og Jeppe Lykke Møller anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Brøndum

En døgnkiosk har kun brug for en lille smule regering - en finansiel institution har brug for en del mere. Mange specielt her på siden - vil jo nyde det trefold hvis de finansielle institutioner skulle tabe magt. Det bliver spændende at se hvem vinderen bliver.

Martin Sørensen

Bitcoins og blok chain er fremtiden og fremtiden er her nu,

og sige at det ikke er for normale mennesker er noget vrøvl det er hamrende nemt og bruge bitcoints, sende og modtage bitcoins er faktisk nemmere end de fleste bank tranaktioner, på linje med at bruge mobipay og swipp så nemt er det.

fordelen er enkel. vi har i danmark med dankortet lavet noget unikt. der har gjort. kreditkort. fri for gebyre. forsøg på at ligge gebyr på dankortet er også mislykket. flere gange. og senest ser vi et angreb fra ja hvor ellers en eu, som der nu kræver at man skal ha "fritvalg". i sin brug af kredit kort. og ikke pr automatik vælge og bruge den billigste løsning dankortet ( things that make me hmmm)

Bit coints gør det umuligt for en central enhed og pålægge afgifter, pålægge. udgifter af nogen art på en tranaktion. overhoved. ja vælger den du køber fra og gøre det så kan du jo tydeligt se at vedkommende har taget et unfair gebyr. som du jo kan klage over eller væge et andet sted og handle.

Bitcoins er mere end penge. det er kloge penge, og gode penge i modsætning til de ret dumme og dårlige penge vi har nu. hvilket stiller spørgsmålet hvad er penge, dette vil jeg her lade foreningen gode penge der har taget denne fine youtube fra, positiv mony og oversat den til dansk.
https://www.youtube.com/watch?v=7RBmjln1vd0

hvor gode penge og positiv mony vil lave en centralistisk ny model. men med penge skabt uden gæld. er bitcoins smarte penge der decentralt fungere via den matematik som der skabte pengene,

jeg er stærk tilhænger af et økonomisk system med et fast antal penge. men hvor vi har flere valuta systemer som der sideløbende kan fungere ved siden af hinanden, derfor kan vi både bruge bitcoints en lokal valuta. og. ja skabe en dansk version af bitcoints, som vi kunne kalde bit kroner.

ved og ha flere komplentære valuttaere sideløbende har vi en stærk økonomi. hvor bankerne skam godt stadigt kan lave deres konto penge som gæld. uden at det nu vil betyde så meget. og med computere og. smartphones så er den rolle som penge bytter ikke længere det store problem som det udgjorde i fortiden. ja kursen på de penge du skal ha byttet vil være klar og tydelig for alle. og kun en google søgning væk. med mulighed for at flere penge bytte firmare nu faktisk er i fri konkurance overfor hinanden,

En bit krone kunne opstå på følgende måde, man lavede. en penge reform. alt gæld blev betalt. pr dekret. ( grundlovens paragraf 26 giver kongen " staten" ret til at lave alle de penge den vil. efter gældende lov) ergo allle banker og kreditselskaber fortæller hvad kunderne skylder og staten skriver en kæmpe chek og gælden er nu væk pist væk. borte. samtidigt laver man den nye valutta bit kroner. som der for en vis vekselkurs nu kan købes og de kroner man nu har de forsvinder væk fra ekistens, når man har vekset om til den nye bit krone. ingen har nu tjent på at., bytte pengene om og de mange penge der er i eksistens, ja de skal nu bruges til at. være. grundlag for. den fulde solvens. som der skal være bag alle fremtidige udlån i den valutta. skal man lave konto penge så må bankerne selv lave deres komplimentære valutta med dem i fri konkurrence til bit kronen,

Der vil ikke være en rente da der er et fast antal bit kroner og aldrig bliver flere. eller færre. du vil ha pengene decentralt på dig. i din smartphone eller på en wallet som du kan hente fra firmaere der tilbyder denne service. og sikkerhed. for dine penge. du kan ha dem printet ud på et stykke papir, i form af en lang række tal eller en QR kode. som har samme information. sende dem som en sms en email eller overføre dem via din wallet til en anden wallet mm

Fordelen ved og både ha bitcoints og en bitkrone er enkel. bitkronen kunne som vi idag har en fastkurs politik ha en fast kurs overfor bitcoints, vi vil nu både kunne bruge bitcoints og kroner. og de fleste vil modtage begge som en lige så god valutta. da bit kroner fortrinsvis vil blive i danmark og blive brugt i danmark vil vi som land ikke blive tømt for valutta. ved og ha vores egen bit krone. dette vil styrke den danske økonomi mens vi stadigt vil være åben for omverden.

Det faste antal bitkroner. som der er lavet i samme princip bare på engang til erstatning for. vores nuværende kroner. betyder
Ved at der bliver flere bitvalutaere overfor hinanden hvor de forhenværende nasionale valutatere nu omdannes til bit frank i frankring fra euro, bit dmark fra euro mm og bit pund fra pund i uk bit dollars i usa mm. så vil dem der har invisteret i bitcoints nu ikke blive så styrdende rige, mens bitcointen stadigt vil være den internasioanle valutta som den er genial som. som en fælles valutta alle andre valuttaere er bundet op til men til en nu meget lavere kurs end den ville ha været. hvis det blev en ren bitcoints løsning.

med de smarte valutatere så har vi en unik chance, som verdens samfund. vi kan skære dybt i vores administration. ja helt ind til benet. for. man kan programere de penge her til kun og blive brugt til det som det var politisk meningen at de blev brugt til meget smart. og følge at det sker rigtigt via denne marker ( man kalder det at farve coints) via block chain.

Dette umuliggør svindel og korruption.

Ved og tage penge reformen fuldt ud, og slette alt gæld kan vi flytte skatten væk fra arbejde og moms. over til et resursebaseret skattesystem hvor hovedskatten nu ligger på jorden og jordværdien. hvilket som samfund betyder at vi behøver mindre låne financing på alt

Bitcoints vil være en genial verdens valutta. med mange små lokale valutatere under sig. efter samme princip som bitcoints men lavet med en penge reform hvor vi bytter vores penge ud efter en fast kurs..