Læsetid: 4 min.

Hvis du skal lære om dansk krig, skal du læse norsk

Den norske evaluering af indsatsen i Afghanistan er færdig. Når det kommer til terrorbekæmpelse og genopbygning, var krigen ingen succes. Og Danmark kan lære af Norge, når vi nu ikke selv konkluderer, siger forfatterne
8. juni 2016

Norges udredning af indsatsen i Afghanistan inddeler krigen i tre: Lykkedes, delvist lykkedes og forfejlet. Projektet med at knytte tættere bånd til USA og andre NATO-lande lykkedes. I bekæmpelsen af terror, som var krigens oprindelige objektiv, lykkedes man delvist. Mens opgaven med at genopbygge Afghanistan konkluderes forfejlet i udredningen. Undersøgelsen har været halvandet år undervejs og har fået overskriften ’En god allieret’.

»Vi valgte den overskrift, fordi støtte til NATO og USA blev vores opgave og hovedmål i løbet af krigen,« siger Mats Berdal, professor ved King’s Colleges Center for Krigsstudier i London og medforfatter til udredningen. At USA blev strategisk arkitekt har både været til Norges fordel og anke i Afghanistan-krigen.

Læs også: Politikerne ønsker ingen dom efter Afghanistan

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Erik Nielsen
Niels Erik Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu