Læsetid: 9 min.

Han siger, han er fra Burma. De siger, han er fra Bangladesh. Nu sidder han fast i Jelling

Den 30-årige asylansøger Anowar siger selv, at han tilhører de forfulgte rohingyaer i Burma, men de danske udlændingemyndigheder tror ikke på hans forklaring og mener, han er fra Bangladesh. Hverken Burma eller Bangladesh vil dog tage imod Anowar, og derfor sidder han nu fast i et asylcenter i Jelling
Selv om han har været i Danmark siden 2012, bor Anowar stadig på et asylcenter i Jelling. Han har arbejdet for en lokal sportshal, mens udlændingemyndighederne har forsøgt at sende ham til både Burma og Bangladesh. Ingen af landene vil dog tage imod Anowar, der derfor fortsat sidder i Jelling og venter

Selv om han har været i Danmark siden 2012, bor Anowar stadig på et asylcenter i Jelling. Han har arbejdet for en lokal sportshal, mens udlændingemyndighederne har forsøgt at sende ham til både Burma og Bangladesh. Ingen af landene vil dog tage imod Anowar, der derfor fortsat sidder i Jelling og venter

Sigrid Nygaard

28. juni 2016

På et asylcenter i Jelling nær Vejle går 30-årige Mohammed Anowar og venter. Og det har han efterhånden gjort i mange, mange måneder.

Selv siger Anowar, at han tilhører det muslimske mindretal i Burma, der kaldes rohingyaer. Typisk får rohingyaer asyl i Danmark, fordi de er udsat for barsk forfølgelse i Burma, men de danske udlændingemyndigheder tror ikke på Anowars forklaring. De mener, han reelt stammer fra nabolandet Bangladesh, og derfor har han fået afslag på asyl.

Selv om de danske myndigheder begrunder afslaget til Anowar med, at han ikke er fra Burma, har de dog alligevel forsøgt at få ham udsendt til netop Burma. De har også forsøgt at sende ham til Bangladesh, men ingen af delene er indtil videre lykkedes.

Oplysningerne i Anowars sag er modstridende. På den ene side er der dele af Anowars forklaring, som ikke forekommer sande. På den anden side er det bemærkelsesværdigt, at oplysninger fra både de burmesiske og bangladesiske myndigheder synes at understøtte den forklaring, som er blevet afvist af de danske myndigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Gert Romme
  • Niels Duus Nielsen
Gert Romme og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Der er åbenbart intet nyt under solen for den institutionelle hukommelse, der opererer i statsadministrationen. Hr. Ne er uønsket i Danmark, fordi... - ja, hvorfor egentlig? Begrundelsen flagrer i vinden.

På den ene side må vi lægge øre til politikernes profetier om snarlig mangel på arbejdskraft, og på den anden side smider vi arbejdskraft ud af landet, fordi den er uønsket. Står der en højere logik bag, som vi almindelige dødelige ikke forstår?

"Også selvhjulpne, veluddannede og velhavende jøder blev nægtet indrejse- og opholdstilladelse i Danmark. Begrundelsen var, at man ikke ønskede et »jødeproblem« med heraf følgende antisemitisme. Spørgsmålet er, om det kan tolkes som en dansk accept af nazisternes påstande om, at jøder udgjorde et problem?"

Således skrev Lone Rünitz her i avisen i 2001. Hendes spørgsmål er stadig interessant. Hvorfor udvise hr. Ne, når vi om få år kommer til at mangle arbejdskraft? Udgør statsløse et problem? Hvilket problem?

https://www.information.dk/2001/03/foelge-mands-joediske-afstamning

Niels Møller-Larsson, Hans Larsen, Karsten Aaen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Ernst Enevoldsen

Det kunne jo være at 70.000 udfaldne fra dagpengesystemet i Danmark er svaret. Men de kan selvfølgelig smutte til Kina og søge jobs.

Mikkel Madsen

Vi kommer ikke generelt til at mange arbejdskraft, idet pensionsalderen allerede er sat op til 67 år, og sandsynligvis kommer endnu længere op. Desuden er der fri bevægelighed for arbejdskraft mellem Danmark og 26 andre lande, nogle med endog meget høj arbejdsløshed.
Så dette er i sig selv ikke et grundlag for at tildele opholdstilladelse - hvilket da heller ikke har været tilfældet i Anowars sag, idet sagen har drejet sig om retten til asyl pga. etnisk forfølgelse, og ikke en arbejdsvisum.

Der kan dog mange arbejdskraft på specifikke områder. Derfor har vi en green card ordning.

Niels Duus Nielsen

Mikkel Madsen: "Vi kommer ikke generelt til at mange arbejdskraft..."

Det lyder da godt, så kan vi måske få rullet dagpengereformen tilbage og få afskaffet det "moderne" kontanthjælpsloft, da der så ikke længere er brug for disse tiltag, som jo netop er gennemført, fordi vi efter sigende kommer til at mangle arbejdskraft.