Læsetid: 5 min.

’Tre ud af fire vil høre om medicinsk cannabis’

Interessen for medicinsk cannabis er stigende. Det mærker Berit Wheler, leder af Informationscenter for Alternativ Kræftbehandling, som Region Midtjylland står bag. Hun er nu begyndt at gøre patienter opmærksomme på, at deres egen læge kan udskrive recept på cannabismedicin
På det seneste har langt de fleste, der har kontaktet Informationscenter for Alternativ Kræftbehandling, været interesseret i at høre om cannabis i forhold til kræftsygdomme.

Sigrid Nygaard

3. juni 2016

Når kræftsyge patienter opsøger Informationscenter for Alternativ Kræftbehandling (ICAK) på Nørre Boulevard i Aarhus, står mange ofte lidt betuttede og ved ikke rigtigt, hvordan de skal få det sagt. Men lidt efter lidt kommer det frem: Er det rigtigt, at cannabis kan hjælpe mod kræft? Og hvor kan man i givet fald få det fra?

»De fleste er ældre mennesker, og de kommer ikke bare ind ad døren og spørger, hvor de kan få noget olie med det euforiserende stof i cannabis, THC. Mange af dem har i forvejen rodet lidt rundt ude på nettet, hvor der er meget snak fra patienter og pårørende om, at cannabis kan slå kræftceller ihjel,« siger Berit Wheler, der er leder af informationscentret, som økonomisk drives af Region Midtjylland.

Her kan kræftsyge møde op og få en samtale om alle de problemer, som deres sygdom forårsager. Selv er Berit Wheler tidligere sygeplejerske på kræftafdelingen for børn på Odense Universitetshospital.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu