Læsetid: 8 min.

Med vold skal land bygges

Volden er fremmed for de fleste af os. Nogle gange glemmer vi hvor fremmed. Sagen efter Omar El-Hussein viser, at vold i sig selv kan være både vejen og målet, ikke nødvendigvis det religiøse
Volden er fremmed for de fleste af os. Nogle gange glemmer vi hvor fremmed. Sagen efter Omar El-Hussein viser, at vold i sig selv kan være både vejen og målet, ikke nødvendigvis det religiøse

iBureauet/Mia Mottelson

18. juni 2016

Livet som bandemedlem forandrer et menneske. Helt ned til hvordan mennesket afvikler sine skridt.

IA går en rullende, overdrevent langsom gang, hans arme hænger langt ude fra kroppen, ikke ulig en gorilla. En parade for den latente brutalitet beregnet til at indgyde frygt.

Jeg er måske farvet. En far, hvis søn gik ind i organiseret kriminalitet, fortalte mig i et interview, at han forsøgte at lære at leve med sin søns rædselsfulde valg. Han ønskede at bevare kontakten til sønnen på trods af volden, afstumpetheden og egoismen. Det var sønnens liv, og han kunne ikke konstant irettesætte og belære ham uden at skubbe ham længere væk, længere ud. Faren ønskede at bygge bro, så sønnen en dag kunne gøre det rigtige og vende om. Den ene ting ved hans søn, der slog ham ud hver gang og fysisk gav ham kvalme, var dén gang, jeg ser IA gå nu.

IA har retning mod stolen i midten.

På hans fødder bærer han sorte Nike Airmax, der ser ud, som om de lige er taget ud af æsken, og i skoene hvide sokker. Han er iført baggy bukser, dobbelte T-shirts: En oversized rød T-shirt og inden under den en sort. På hovedet har han en sort kasket med en rød skygge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jette M. Abildgaard
  • Niels Duus Nielsen
Jette M. Abildgaard og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Mindretallets vold
Demokrater taler sammen om tingene og lever med alle mulige former for uenigheder. Vi brokker os over alt muligt, vi bliver rasende og frustrerede, men vi slår ikke.

Flertallets vold
Højrefløjen sparker til de socialt udsatte, fattige børn og udøvelse af disciplinering af deres forældre, via statsmagtens overvågning og kontrol?

Der skal to til en slåskamp!

Voldsparathed
Meget snart, er der et højrefløjsparti i folketinget, der vil bruge vold 'igen'!

'Fordomme og etniske minoriteter'
Fra link:
"I bogen Hvidt på sort illustrerede fordomme, (1994) henviser antropolog Jan Nederveen Pieterse til forskellige amerikanske undersøgelser om sammenhængen mellem fordomme og sociale konsekvenser. En større gruppe hvide børn fik i 30'erne i et sekund fremvist et lysbillede. De blev efterfølgende spurgt om, hvad den sorte mand på billede foretog sig. Svaret kom prompte; han gør rent! Billedet bestod imidlertid udelukkende af en gruppe hvide mænd, og ingen af dem gjorde rent!

Socialpsykolog Kenneth B. Clark foretog i 1930'erne en undersøgelse blandt sorte børn, der legede med en sort og en hvid dukke. De blev spurgt om, hvilken af de to dukker de foretrak; den hvide eller den sorte? Også denne gang kom svaret prompte; den hvide! Undersøgelsen blev gentaget i 1989 med det samme nedslående resultat. Undersøgelsen viser, at børnenes selvværd som værende sorte havde taget så stor skade, at de mere eller mindre tog afstand fra deres kulturelle identitet."

Link: http://leksikon.org/print.php?n=3576

30-01-2007
Link: http://youtu.be/MqSFqnUFOns

PS. Måtte demokrati og retsstat blive indført i Danmark tak!

Kirsten Lindemark, Jette M. Abildgaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Grunden til at IA får lov til at spille smart med kasket, gangsteruniform etc. er vel at man forventer at han vil sige mere i retten på den måde - end hvis han decideret underkues US-style?

Tue Juncker-Løndal

Morten Frich vil her forsøge at bilde os ind at volden er noget fjernt og fremmed og noget dette allestedsnærværende "vi" ikke ønsker. Han glemmer at "vores" samfund i højere og højere grad udøver vold, både mod de borgere, der konstituerer det, men så sandelig også (hvad måske vigtigere er for Omars tilfælde) mod mennesker tusindvis af kilometer væk, med fly og bomber til millioner, i krige vi aldrig skulle have været involveret i. Han glemmer at denne bastard af et progressivt, humanistisk land nu har som sin grundvold at udøve vold i verden, udøve vold mod sin egen befolkning (som Omar) og udøve vold mod de mennesker, der måtte flygte fra selvsamme verdensomspændende vold. Terroristerne er og bliver ikke andre end dem, der myrder løs i profitmageriets og demokraturets tjeneste, med den så højt besungne friheds sværd, der halshugger alle, der ikke vil indfinde sig under den nye orden. Frihed, jovist, men kun for løbet af et gevær.

Kirsten Lindemark, Carsten Mortensen, Jette M. Abildgaard, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Anne Eriksen, Henrik L Nielsen, Peter Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Det er en væsentlig artikel det her. Den viser noget om 'vores' selvforståelse. En kollektiv selvforståelse som Tue Juncker-Løndal påpeger er noget misvisende.
Det er rigtigt som skribenten påpeger at Manni Crone ganske overbevisende har argumenteret for at vold ofte har været med til at radikalisere militante terrorister når blandet med andre faktorer.
Men de tre forklaringer skribent siger var en del af Omars grund til at blive terrorist viser at han har misforstået noget. De var tre mål eller ønsker han havde for sit terroristiske virke. Volden som Crone taler om er den der medvirker til at radikalisere og gøre individer til militante terrorister. Ikke den vold de udfører som terrorister. Det er en meget væsentlig forskel i Crones artikel. Den kan læses gratis her: https://www.chathamhouse.org/sites/files/chathamhouse/publications/ia/in...

Peter Jensen

I forlængelse af Tue Juncker-Løndals perspektiv; den strukturelle og psykologiske vold råder i vor kapitalistiske verdensorden. I sig selv er ulige samfund med konkurrence, diskrimination og segregering som primære udviklingsdynamoer udtryk for en voldelig samfundsorganisering, hvis samtidige selviscenesættelse som fredelig og demokratisk skaber en tårnhøj dissonans, der nødvendiggør fortrængningsduelige diskurser som Morten Frichs hér.

Carsten Mortensen, Steffen Gliese, Jette M. Abildgaard, Anne Eriksen, Henrik L Nielsen, erik mørk thomsen og Philip B. Johnsen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Måske skulle man se på, hvordan nogle af politifolket, opføres sig overfor de "anderledes".
Når man gang på gang bliver udsat for rent chikane, nedværdig behandling, stoppe og undersøgt, fordi du ikke ligner hr og fru Danmark, så ender det med, at man vil skide på det hele.
Så vi kunne starte med, at politifolket skal bære kropkarmarar og lydudstyr, således folk ikke udvikler sig vodlig, fordi visse politi og fængselsbetjente ikke kan finde ud af, at opføre sig ordligt.

erik mørk thomsen

Måske skulle man se på, hvordan nogle af politifolket, opføres sig overfor de "anderledes".
Når man gang på gang bliver udsat for rent chikane, nedværdig behandling, stoppe og undersøgt, fordi du ikke ligner hr og fru Danmark, så ender det med, at man vil skide på det hele.
Så vi kunne starte med, at politifolket skal bære kropkarmarar og lydudstyr, således folk ikke udvikler sig vodlig, fordi visse politi og fængselsbetjente ikke kan finde ud af, at opføre sig ordligt.

Søren Johannesen

De frygtsomme lader "systemet" undertrykket og dræbe dem de er bange for eller ikke bryder sig om.
Det er uendeligt meget mere effektivt og systemet elsker det, for det er masser af penge i det.

Med frygt bliver nationalstater formet!
Hvem har haft størst glæde af Omar's terror-teater?
Ingen begivenheder af større betydning i denne verden er tilfældige

PS: at vores retssystem kan bringes op i det røde feldt af en kasket i retssalen fortæller med al ønskelig tydelighed hvor ude af balance det hele er

Vi lever et næsten udelukkende indirekte liv gennem symboler og ritualer som på sørgeligvis skal gøre det ud for et ægte liv af tanker og følelser.

De som hjalp og håndterede Omar gennem hans Tour de terror bør afsløres så hele sandheden kan komme frem. De drenge som nu er under anklage har kun gjort præcist det de er anklaget for, hvilket ikke har noget som helst med terror-forestillingen at gøre.

Kirsten Lindemark, Carsten Mortensen, Jette M. Abildgaard, Niels Duus Nielsen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Søren Johannesen

At slippe sit had og vrede løs via staten og systemet mod annonyme mennesker uden ansigt, er ikke bare forkasteligt men også ynkeligt.

At tage personligt ansvar for sit had og vrede og lade det komme tiludtryk hvad end metoden er og samtidig tage ansvar for sine handlinger, hvor ubehageligt resultatet end er. Det er et liv levet, og på vej mod balance.

Der ligger mulighed for udvikling og åbenbaring bag enhver handling, hvis man tør tage ansvaret. Personvold præsenterer gerningsmanden med denne mulighed, for det er en personlig erfaring der ligger til grund.

Vold og drab via stedfortræder i form af stat og militær, rummer blot en ynkelig flugt fra ansvar og reflektion fra os borgere ....

Torben Knudsen

Vi hopper på den gang på gang. Journalisen tager fat på et problem, der måske omfatter 3 grader og udvider problematikken til 360 grader. Og vi hopper på, i stedet for at vurdere om artiklen er for at sælge avisen, sælge journalisten med denne overskrift: Med vold skal land bygges!!!
DE omtalte 3 grader har som regel haft en elendig social opvækst, har begået ulovligheder og bliver dermed udelukket fra samfundet og må finde deres eget samfund, med mindre pæne omgangsformer.
Man vælger middelalderformen spjældet og udelukker disse fra nogen sinde at vende tilbage til en social tilværelse i samfundet.