Nyhed
Læsetid: 3 min.

’Jeg har været socialarbejder siden 1982, og jeg har aldrig nogensinde følt mig så magtesløs’

Regeringens kludetæppe af stramninger sender stadig flere arbejdsløse danskere og flygtninge ud i så dyb fattigdom, at de får svært ved at få råd til at leve. Det fortæller flere organisationer, der er fortvivlede over udviklingen
Ud over integrationsydelsen, som forventes at ramme 45.000 mennesker i 2017, har regeringen vedtaget et »moderne kontanthjælpsloft« og genindført 225-timersreglen, som betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde seks uger om året.

Ud over integrationsydelsen, som forventes at ramme 45.000 mennesker i 2017, har regeringen vedtaget et »moderne kontanthjælpsloft« og genindført 225-timersreglen, som betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde seks uger om året.

Joachim Adrian

Indland
8. juli 2016

I fredags blev tusindvis af flygtninge og danskere, der har boet i udlandet, flyttet fra kontanthjælp til den noget lavere integrationsydelse.

Integrationsydelsen er den seneste i en række stramninger, regeringen har gennemført på beskæftigelsesområdet.

Den samlede mængde af stramninger får nu flere sociale organisationer til at advare mod, at mange familier bliver kastet ud i så dyb fattigdom, at de ikke længere har råd til mad og tøj.

Dorte Olsen er korshærsleder hos Kirkens Korshærs sociale arbejde i Københavns Nordvestkvarter. Hun oplever en stigende interesse for rådgivning om økonomi og uddeling af gratis tøj blandt stedets brugere.

»Jeg har været socialarbejder siden 1982, og jeg har aldrig nogensinde følt mig så magtesløs. Lovgivningen rummer stort set ikke længere mulighed for at hjælpe de familier, som kommer ud i dyb fattigdom,« siger hun.

Læs også: Nu begynder det store puslespil for Samer

Fattigdommen voksede også, da den forrige borgerlige regering indførte den såkaldte starthjælp til flygtninge. Men denne gang bliver den samlede effekt af stramningerne værre, mener Dorte Olsen.

»Det er voldsomt nu,« siger hun.

»Jeg har aldrig i mit 34-årige arbejdsliv set, at man med åbne øjne smider så mange familier ud i fattigdom.«

Ud over integrationsydelsen, som forventes at ramme 45.000 mennesker i 2017, har regeringen vedtaget et »moderne kontanthjælpsloft« og genindført 225-timersreglen, som betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde seks uger om året.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, mener også, at stramningerne denne gang kommer til at ramme hårdere, end starthjælpen gjorde i 00’erne. Både fordi der er kommet færre billige boliger, og fordi gruppen af borgere, der har brug for en bolig, samtidig er blevet større på grund af tilstrømningen af flygtninge.

»Kampen om at finde det mindste og det billigste er gået ind, og der er simpelthen bare ikke nok boliger,« siger hun.

Parallelt med stramningerne har regeringen genindført et optjeningsprincip, som betyder, at flygtningefamilier først kan få udbetalt fuld børnecheck efter to år i landet. Stramningerne har ført til øget travlhed hos organisationer, der uddeler gratis mad. Flere af organisationerne samarbejder med Fødevarebanken, som leverer overskydende mad fra supermarkeder.

»Vi kan helt sikkert mærke, at der er et større behov, og vi regner med, at behovet bliver endnu større. Den relative fattigdom er voksende,« siger Karen Inger Thorsen, der er direktør i Fødevarebanken.

Ifølge Karen Inger Thorsen leverer Fødevarebanken nu to ton mad om dagen.

I Vordingborg arbejder Landsorganisationen for Udsatte (LOFU) på et lignende koncept, der skal bringe overskydende mad fra supermarkeder ud til familier i hele landet.

Næstformand Karsten Schiøtz forklarer, at mange af de familier, de er i kontakt med, lever på et absolut eksistensminimum.

»Et beløb mellem 1.000 og 2.000 kroner om måneden til mad for en familie på fire er ikke usædvanligt. Det er virkelig ikke meget,« siger han.

Regeringen har begrundet stramningerne med, at de skal motivere ledige til at komme i arbejde.

Store konsekvenser

Men ifølge Majbrit Berlau er det ikke motivationen, der mangler, hos de mennesker, der bliver ramt af stramningerne.

»De grupper, der bliver ramt, er enten præget af sygdom og komplekse, dybe sociale problemstillinger eller handicap og langtidsledighed. De er ikke i stand til at reagere på økonomiske incitamenter. Derfor bliver konsekvensen bare dybere fattigdom,« siger hun.

Om integrationsydelsen siger hun, at den vil have den stik modsatte effekt på integrationen af, hvad politikerne ønsker.

»Hverken børn eller forældre kommer til at have råd til at deltage i det sociale liv. Og hvis dem, der lider af angst, traumer og depression, ikke kan få råd til medicin, kan vi stille nok så mange virksomhedspraktikker op. De vil ikke være klar til det.«

Læs også: Abou aner ikke, hvordan han skal få råd til at forsørge sin familie

Både Institut for Menneskerettigheder og Dansk Flygtningehjælp har tidligere kritiseret den nye integrationsydelse for at kaste mange flygtningefamilier ud i fattigdom.

»Det gør jo, at det bliver nærmest umuligt for dem at få økonomien til at hænge sammen,« siger Lone Tinor-Centi, der er ansvarlig for Dansk Flygtningehjælps Frivillignet.

Regeringen skønner, at 650-700 mennesker vil komme i arbejde som følge af kontanthjælpsloftet, som træder i kraft til oktober.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

Er der nogen undskyldning for regeringens handlinger ift. mennesker
som ikke kan forsvare sig og ikke har nogen organisation at læne sig op ad??

David Zennaro, Thomas Christensen, June Pedersen, Calle Hansen, kjeld jensen, Mads Berg, Elisabeth Andersen, Hanne Ribens, Bodil Waldstrøm, Rolf Andersen, Jan Pedersen, Morten P. Nielsen, peter fonnesbech, Søs Dalgaard Jensen, Heidi Larsen, Bjørn Pedersen, Torben Skov, Karen Grue, Keld Albrektsen, Peter Wulff, Estermarie Mandelquist, Tue Romanow, Torben Jørgensen, Søren Andersen, Kirsten Lindemark, Jørgen Steen Andersen og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Jesper Oersted

Integrationsydelen er på samme niveau som kontanthjælp for unge under 30 år og jeg har ikke hørt at den har skabt udbredt fattigdom. En enlig mor med 2 børn kan få over 17.000 kr udbetalt om måneden indenfor kontanthjælpsloftet, det er meget generøst, også sammenlignet med hvad flygtninge får i vores nabolande.

Lise Lotte Rahbek

Hvilken del af lavere end kontanthjælpen,
krav om ordinært lønnet job 225 timer om året,
og mangel på billige boliger er det, du ikke forstår, Jesper Oersted?

David Zennaro, Thomas Christensen, June Pedersen, Calle Hansen, kjeld jensen, Torben K L Jensen, Mads Berg, Elisabeth Andersen, Carsten Mortensen, Bodil Waldstrøm, Rolf Andersen, Jan Pedersen, Karsten Aaen, Heidi Larsen, Kim Houmøller, Torben Skov, Karen Grue, Tue Romanow, Torben Jørgensen, Søren Andersen, Kirsten Lindemark, Bill Atkins, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Niels Duus Nielsen, Jesper Frimann Ljungberg og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Jamen, er der da ingen grænser for denne regerings ubegavede tiltag?

Det er ikke bare et usselt kludetæppe, men et sammenfiltret, uoverskueligt misk-mask, som kommer til at koste langt mere i sindssyg administration, kriminalitet, personlige ulykker/ vold og generere et kæmpe pres på kommuner og frivillige organisationer?

Måske der endelig er nogen i Folketinget, der sætter en regulær bremse for dette vanvid, eller?
Og skrot så virksomhedspraktik/ aktivering og det andet, der koster det dobbelte af de militære udgifter.

June Pedersen, Calle Hansen, Arne Lund, Mads Berg, Bruger 230722, Torben K L Jensen, Anne Schøtt, Carsten Mortensen, Rolf Andersen, Charlotte Svensgaard, Karsten Aaen, Peter Wulff, Torben Skov, Karen Grue, Benny Larsen, Ervin Lazar, Peter Jensen, Estermarie Mandelquist, Torben Jørgensen, Bill Atkins, Jørgen Steen Andersen, Ib Christensen, Anker Nielsen, Bjarne Andersen, Lise Lotte Rahbek og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Uanstændigt - og man må blot spørge, hvorfor vi - mange gange rige i dag end i firserne og halvfemserne - har problemer med at opretholde den velfærd, vi er enige om er det mest kendetegnende danske.
Det er lykkedes at vende tilbage til tilstande, der var gældende før Kanslergadeforliget, og det er ærlig talt svært at se, både hvorfor folk finder sig i det, OG hvad formålet synes at være.

Calle Hansen, Morten P. Nielsen, Carsten Mortensen, Rolf Andersen, Karsten Aaen, Benny Larsen, Estermarie Mandelquist og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Kurt Nielsen

Om integrationsydelsen siger hun, at den vil have den stik modsatte effekt på integrationen af, hvad politikerne ønsker.

Nej, nej og atter nej. Den vil have lige præcis den effekt på integrationen, som politikerne ønsker. SÅ FAT DET DOG!

Calle Hansen, Mads Berg, Torben K L Jensen, Tom Andreæ, Jan Pedersen, Benny Larsen, Carsten Svendsen, Tue Romanow, Søren Andersen, Kirsten Lindemark, Bill Atkins, Jørgen Steen Andersen, Olaf Tehrani, Niels Duus Nielsen, Steffen Gliese og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

@Kurt Nielsen

Du har helt ret. Den sorte fløj i folketinget, som er sådan en klump af smålighed, fornærmedhed, vrede og selviskhed, der ikke har så meget med partifarve at gøre. De ønsker netop at spinde guld på andres ulykke, det giver dem nemlig en platform.
Det er flygtningenes skyld, det er de arbejdsløses skyld, det er københavnernes skyld, det er ....

Nej, for de kloge i denne sorte masse, der ville det jo være en katastrofe hvis deres 'pisk' forslag virkelige virkede, for så ville de jo miste deres politiske platform.

// Jesper

David Zennaro, Mads Berg, Bruger 230722, peter fonnesbech, Karsten Aaen, Torben Skov, Ervin Lazar, Estermarie Mandelquist, Søren Andersen, Bill Atkins, Thomas Christensen, Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Desværre er der for det, Jesper Frimann meget rammende kalder den sorte masse, ved at ske det kedelige, at økonomisk forskel og det at tjene penge på andre arbejdskraft PÅ GRUND AF udviklingen er hastigt ved at blive anset som uacceptabelt.
Det er også nemt at tilbagevise de mere og mere søgte forsøg på at skabe paroler - f.eks. at der er flere udenfor end i arbejdsstyrken: ja, selvfølgelig er der det, eftersom der er flere på hver side af 16-65 år, det er helt normalt.
En anden er den om det uanstændige i at betale mere end 50% i skat - men det er ikke uanstændigt, når det indebærer, at man får en masse ydelser livet igennem, som man andre steder skal betale dyre forsikringer for, det gik vist op for mange, da rejsesygesikringen blev fjernet.
Sandheden er, at danskerne har haft det betydeligt bedre end de fleste andre i kraft af velfærdsstaten, og at den på papiret høje skat også har været med til at give lønmodtagerne en langt større andel af den værdi, som de er med til at skabe i virksomhederne.
Alt dette forsøges selvfølgelig manipuleret, fordi det opfattes af virksomhedslederne som i deres interesse at vinde det tilbage til snævre kapitalistkredse, hvad der i dag anses for at høre til i det offentliges kasser, hvor det kan løse de opgaver, som er hele årsagen til, at et arbejdsmarked kan være en god idé.

Calle Hansen, Mads Berg, Bruger 230722, Elisabeth Andersen, Fam. Tejsner, Karsten Aaen, Kim Houmøller, Estermarie Mandelquist, Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole Rasmussen

Jeg sidder bare og kigger på, hvormange penge folk får. Jeg får i folkepension 9.000 kr. om måneden før skat til det hele. Ingen ældre check og ingen tilskud men bundskatteprocenten stiger vist igen, mens andre scorer kassen i de offentlige kasser, som er pivåbne for svindel og tilskud til gud og hver mand. Jeg har lige fået en DR licens, regning nr. 2, for de kan heller ikke finde ud af det, og sådan er det vel bare at blve gammel. Dem er der ikke rigtig nogen som gider tage sig af.

Christian Nymark

@ole:
Det lyder som om der er ligheder mellem generation 80 - DKs lille årgang, som konsekvent er blevet demografisk pisset på siden deres fødsel og de ældre. Og dog?

Integrationsydelsen kunne passende også dække DR licensen for at leve op til den falske varebetegnelse ...

Calle Hansen, Anne Eriksen og Anett Desiree Avlastenok anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

ole rasmussen, det er en skandale, at du ikke modtager mere i folkepension. Ligesom det er en skandale, at kontanthjælpsmodtagernes rådighedsbeløb beskæres igen-igen. Så vi to har vist fælles interesser - nemlig at nogen vælter regeringen og bringer lidt anstændighed ind i det politiske "maskinrum".

Hvis politikerne ikke kan finde ud af at vælte regeringen, må der jo andre boller på suppen. Morten Bødskov har allerede mærket, hvad vrede mennesker kan finde på - ønsker den politiske "elite" virkelig at leve under politibeskyttelse?

Hans Paulin, kjeld jensen, Mads Berg, Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, Jan Pedersen, Ebbe Overbye, Anne Eriksen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar

Det står enhver frit for at hjælpe andre mennesker. De fleste synes bare at det burde være de andre.

Ebbe Wagner Smitt

Sammenhængskraften i dette lille land er ved at smuldre. Det er seriøst.

Keld Albrektsen, peter hansen, Calle Hansen, kjeld jensen, Bodil Waldstrøm, Kurt Nielsen, Rolf Andersen, Jørgen Steen Andersen, Anne Eriksen, Kim Houmøller, Heidi Larsen, Bjørn Pedersen, Ebbe Overbye, Steffen Gliese, Niels Duus Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Lars Hansen, det er sådan set ikke rigtigt, de fleste synes, det burde være en fælles opgave.

Keld Albrektsen, Bruger 230722, Bodil Waldstrøm, Kurt Nielsen, Rolf Andersen, Jan Pedersen, Jørgen Steen Andersen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Jan Andersen

Synliggør den fattigdom som politikerne skaber.

Kom og vær med i "ubehagelige laser og pjalter", spred jer ud og cirkulér i byens gågader lørdage mellem kl. 12 og 14. Organisér din egen by og udbred denne kampagne til de mest effektive sociale grupper.

Politikerne knokler 16 timer i døgnet for at skabe mere fattigdom, men fattigdom er unødvendig i Danmark. Hvorfor ikke bruge to timer om ugen på at synliggøre den fattigdom som politikerne skaber. Send et signal om at fattigdom er ubehagelig, fattigdom koster, har du og dine nærmeste råd til at lade være?

Nedskæringerne har lagt kommuner og institutioner i ruin, regionerne og specielt hospitalerne er i knæ, socialkontorerne skader psykisk bistandsklienterne, forringelserne rammer de arbejdsløse, de syge, de ældre og de handikappede.

Politikernes plan er ganske enkel; dræn bunden af samfundet for penge og før pengene op til de rigeste. Folketingsmedlemmerne har givet den reelle magt til virksomhederne.

I forrige århundrede var adskillelige grupper, organisationer, fagforeninger med til at skabe et retfærdigt velfærdssystem. Der skal nu en lige så stor indsats til for at redde velfærden. Der skal en ny form for strejke til; civile strejker, demonstrationer og blokader.

SU, hvad vil du gøre for at stoppe den nuværende ulighed og ændre den ødelæggende samfundetsretning? Oprøret kan kun komme fra bunden.

Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, Jan Pedersen, Anne Eriksen, Karsten Aaen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Så er der det med fællesskabet som man jo skal tilhøre, ellers er det synd for en.
Der er bare det, at det fælleskab - dem i arbejde mellem 16 og 67 år - er et mindretal.
Så flertal af landets indbyggere er ikke med i det højt besungne fællesskab, enten fordi de er børn, pensioneret eller ramt af sygdom, eller fordi jobbene bare ikke findes til dem der gerne vil.
Og ved at begrænse dette flertals forbrugsmuligheder bliver jobbene endnu færre.
Men det betyder heller ikke noget i det store sammenhæng, bare de velhavendes bankkonti vokser, især dem de har gemt i skattely.

Bruger 230722, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Ondskab er blevet politisk legitimt, så hvor længe går den?
Nogen ender med at blive likvideret, er min påstand. Skal vi sige inden for de næste 3 år. Vi følger jo Sverige i tykt og tyndt!
Argumenter preller jo af på gale psykopater!

Hans Paulin, Anett Desiree Avlastenok, Kurt Nielsen og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"ubehagelige laser og pjalter" - lyder som en god ide.

Burde man ikke give sig til kende på en eller anden måde? Så folk kan se, at der er tale om en manifestation? Mange fattige går jo meget op i ikke at skille se ud ved at se fattige ud, og mange ikke-fattige sympatiserer med vore lidelser. Ikke alle ligner en bums ligesom jeg gør, så vi burde have et eller andet synligt, så vi kan se, at vi er os. Jeg kan bare ikke lige på stående fod finde på noget. En eller anden blomst i knaphullet?

Kurt Nielsen, Jan Pedersen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

"Regeringen skønner, at 650-700 mennesker vil komme i arbejde som følge af kontanthjælpsloftet, som træder i kraft til oktober"

Et skøn på 650-700 mennesker, det er ikke en garanti at disse 650-700 mennesker kommer i arbejde, det er ikke noget de er sikre på. Det er ikke engang noget håndgribeligt. Alt i mens kan vi se på, at tusindvis af mennesker får smadret deres liv. For hvad? Et skøn! Det er jo et latterligt lille tal i forhold til hvor mange mennesker der bliver ramt hårdt af kontanthjælpsloftet.

Nej, det handler sgu ikke en dyt om at få folk i arbejde, det handler om at straffe og spille med magtmusklerne, og de bruger sågar flere penge på det her stunt end det ville koste at ikke indføre kontanthjælpsloftet. Det er simpelthen så uartigt, at jeg har ikke ord for det.

Hans Paulin, Christian Nymark, June Pedersen, Keld Albrektsen, Mads Berg, Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, peter fonnesbech, Jørgen Steen Andersen, Anne Eriksen, Karsten Aaen og Peter Wulff anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

@Jan Andersen

Fin intention og jeg er enig at øget synliggørelse bør være et mål, men jeg tror ikke du finder særlig mange kontanthjælpsmodtagere, især de syge af slagsen til at deltage i sådan et fremstød. Det er flovt for de fleste, det er ydmygende, ikke bare pga. samfundets krav, men netop fordi vi som samfund jo traditionelt både har gået ind for at vi alle bidrager til fællesskabet og sætter en ære i vores arbejde. Og så er der selvfølgelig også "Jamen, jeg er ikke god nok" følelsen, for alle dem med en uddannelse/håndværk, som ikke kan finde job fordi de desuden har en sygdom, der gør det svært at varetage et fuldtidsjob. De hjemløse, kontantsjælpsmodtagere, de syge, og alle dem der står til at blive trukket 1000 kr pr. måned efter d. 1.oktober fordi de ikke har har kunne finde arbejde, vil generelt ikke være interesseret i vise sig selv frem. Eller du burde, i hvertfald hvis du faktisk planlægger et sådan projekt, ikke forvente eller undre dig over de fleste helst vil være fri.

Herdis Weins, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Carsten Svendsen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ebbe Overbye

Jeg ville faktisk gerne gå med et eller andet tegn, emblem, badge, der viser modstand mod den vej tingene går. En form for bredt favnende modstand!

Britta Pedersen, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Bjørn Pedersen
Korrekt.
Når/hvis de arbejdsunyttige føler trang til ydmygelse, kan vi bare genlæse posten fra Jobcenteret eller opsøge en sagsbehandler. At sætte sig selv i gabestok til offentlig spe og spot er lige i overkanten at forvente.

June Pedersen, Flemming Berger, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Carsten Svendsen og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Johnny Christiansen

Undskyld!
1000 - 2000 kr. til mad, til 4 mennesker om md. Det minder lidt om anden artikel "aktiv-døds"hjælp".
/medlidenhedsdrab.
Måske er signalet at Danmark er et elite land, for eliten. vi ved at det er sundt selv at arbejde sig op, så er "sejren" mere værd, i stedet for at være blevet hjulpet. Så Støjberg gør det ærefulde at give fattige chansen for at skabe noget selv fra bunden !
Og kan man ikke selv, så man dø langsomt af sult, ellers er der jo altid Æresdrab tilbage at vælge!

I øvrigt er det en sjov tanke at jo flere fattige mennesker, jo mindre arbejdsløshed.
skulle det være fordi, så skal der ansættes flere i den offentlige sektor til at behandle deres sager? -Lidt i stil med x-alkoholgere der kan få job på "afvænning for alkoholmisbrugs centre".

Jørgen Steen Andersen, Niels Duus Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Jesper Frimann Ljungberg

Man skal jo se det her for, hvad det er.
Organiseret svindel.

Hele det sparecirkus der foregår er jo for at man kan tage pengene fra de områder, som vi gerne vil betale skat til og kanalisere dem derover, hvor politikerne, eller deres 'bagmænd' kan få glæde af dem.
Vi betaler for en vare. Varen hedder Det Danske Velfærdssamfund, men vi får ikke leveret varen.
Jeg kommer sådan til at tænke på Kammerat Napoleon.

Varen er velfærd.. både for mig selv og min næste.

Jeg får ikke leveret varen for mine skattepenge når Børn, det være sig vores gæster eller borgere, i Danmark må gå sultne i seng. Jeg får heller ikke varen når den folkeskole jeg troede mine børn skulle gå i er så F***** up, at jeg er nødt til at sætte dem i privat skolen i byen.

Og for at sætte tingene i perspektiv... Det sidste er til at leve med.. men det første er sku F***** EDEME ikke i orden.

Så ... lad os bruge vores skattepenge (fælleskassen) til det som den var beregnet til.
Hvis der mangler penge ? Så fyr 100 foletingsmedlemmer, man kunne jo sende dem på kursus hos Deloite....

// Jesper

Jørgen Steen Andersen, June Pedersen, Nike Forsander Lorentsen, Flemming Berger, Mads Berg, Niels Duus Nielsen, Bjørn Pedersen, Kurt Nielsen og Jan Pedersen anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Dem, der har skoen på - ved bedst hvor den klemmer (altså sko under 2.000,-kr.)

Gå i sort! - altså bogstaveligt...
Jeg kan desværre ikke huske nøjagtigt hvilken artikel, men allerede dengang tiltalte ideen mig.
Sort tøj - t-shirt eller langærmet (et badge vil selvfølgelig også hjælpe)
Brug tiden på at snakke med folk, lav en video (spørg først). Vi har et foretagende, som næsten alle betaler til - DR - og som producerer nogle tvivlsomme udsendelser om manden/ kvinden på gulvet.

Jobsøgende, syge og uheldige...
Det kan gøres bedre, nemlig af alm. mennesker - DR har sådan set pligt til at vise den virkelige verden, ikke noget manipuleret halv-underholdning afstemt politikernes sjove påfund!

Niels Duus Nielsen, Carsten Mortensen, Kurt Nielsen, Jan Pedersen og Jørgen Steen Andersen anbefalede denne kommentar
Jan Pedersen

@Anett Desiree Avlastenok.
Det ser slemt ud, hvis bare halvdelen af det man hører om Bilderberg er rigtigt.

http://www.globalresearch.ca/the-true-story-of-the-bilderberg-group-and-...

"Bilderberg Objectives

The Group’s grand design is for “a One World Government (World Company) with a single, global marketplace, policed by one world army, and financially regulated by one ‘World (Central) Bank’ using one global currency.” Their “wish list” includes:

– “one international identify (observing) one set of universal values;”

– centralized control of world populations by “mind control;” in other words, controlling world public opinion;

– a New World Order with no middle class, only “rulers and servants (serfs),” and, of course, no democracy;

– “a zero-growth society” without prosperity or progress, only greater wealth and power for the rulers;

– manufactured crises and perpetual wars;

– absolute control of education to program the public mind and train those chosen for various roles;

– “centralized control of all foreign and domestic policies;” one size fits all globally;

– using the UN as a de facto world government imposing a UN tax on “world citizens;”

– expanding NAFTA and WTO globally;

– making NATO a world military;

– imposing a universal legal system; and

– a global “welfare state where obedient slaves will be rewarded and non-conformists targeted for extermination.” ."

Hans Paulin, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Flemming Berger og Anett Desiree Avlastenok anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Ondsindet skadelig statsautoriseret mobning med katastofale følgevirkninger for mange mennesker.

Det økonomiske argument holder heller ikke , for det bliver meget dyrere pga. følgevirkninger andre steder, krisecentre , hospitaler, osv.

Med andre ord helt ubegavet .

Hans Paulin, Jørgen Steen Andersen, kjeld jensen, Mads Berg, Anne Schøtt, Carsten Mortensen, Jan Pedersen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jan Pedersen

fortsat.
Men det forklarer jo, regeringens tiltagende sadisme, TTIP, EU nedskærings politik, mørkelægnings loven, Irak krigen 1 og 2, privatisering og Globalisering af dit og dat.

Hans Paulin, Jørgen Steen Andersen, Britta Pedersen, kjeld jensen, Anett Desiree Avlastenok og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Christian Larsen

I realiteten giver Danmark en flot velfærds pakke til ny tilflyttere, som jeg vil vove at påstå ikke findes bedre mange andre steder. Men når man svinger pisken bør man også sørge for at der er reelle job muligheder til de ramte.

Når det er sagt lyder 225 timers reglen som et mærkeligt koncept.

- Jesper Oersted

Jeg ved ikke om unge-ydelsen har skabt fattigdom, men jeg ved at den har fået ungdomshjemløsheden til at eksploderer, da modtagere af unge-ydelsen ikke har råd til at betale en alm husleje. Siden unge-ydelsen blev introduceret, er antallet af hjemløse mellem 18-29 over fordoblet de seneste par år, og udgør nu en tredjedel af alle hjemløse ifølg SFI. Man ved ikke med sikkerhed hvor mange unge hjemløse der findes, men SFI-rapportens forfattere regner med ca 6000 unge hjemløse mellem 18-29. Der er sikkert mange årsager, bla.a. manglen på billige boliger osv, men næsten alle jeg har snakket med, har ganske enkelt ikke råd til at betale for et værelse.

Og før du nævner at studerende lever for samme beløb, så læg mærke til at INGEN studerende kan klare sig for SU alene, da den ikke engang betaler huslejen. Studerende må tage studielån og arbejde ved siden af studierne for at få det til at løbe rundt.

De voksne kontanthjælpsmodtagere som rammes af 225-timers-reglen og intagrations-ydelsen, har større udgifter end unge under 30. 85 % af kontanthjælpsmodtagere er syge, og har sansynligvis udgifter til medicin mm. Og mon ikke de fleste kontanthjælpsmodtagere har lån, der skal afbetales? Det har jeg ihvertfald, fra da jeg studerede, og når jeg har betalt mine månedlige afdrag på studielån og banklån, så har jeg et rådighedsbeløb på 700 kr. Og det skal dække mad, tøj, transport osv.

Hans Paulin, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, June Pedersen, Charlotte Harder, Ebbe Overbye, kjeld jensen, Karsten Aaen, Flemming Berger, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Jesper Frimann Ljungberg, Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek og Jan Pedersen anbefalede denne kommentar
lone bording

Gad vide om Kollektivbevægelsen revitaliseres ? Eller er Genbrug skraldemad selvforsyning kun for den kreative klasse af hipstere ?? Her ude på landet hjælper alle hinanden i større og større grad -

Olav Bo Hessellund

Selvom den sidste danmarkshistorie er skrevet, iflg. historikeren Søren Mørch, kan han ved en evt. ny udgave passende tilføje et kapitel med overskriften "Regeringen Lars Løkke indfører fattigdom ved lov - et led i landets tilpasning til Neueuropa".

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

@Jesper Ørsted

JEG VIL HAVE ET REALITYSHOW, HVOR VISSE POLITIKERE TVINGES TIL AT LEVE PÅ KONTANTHJÆLP ELLER INTEGRATIONSYDELSE I ET ÅR.

1. PRÆMIE ER EN DOBBELT POLITIKER-PENSION

REGLER FOR POLITIKER-REALITYSHOW:

- Have forbud mod at modtage hjælp fra venner og bekendte

- Have forbud mod at blive inviteret til middag hos venner eller familie (ifølge ny fortolkning af definitionen på at være samlevende, er det nok, man deler et måltid mad)

- Holde deres børn hjemme hele dagen, da der ikke er penge til fritidsaktiviteter

- Leve med den konstante trussel om at hele familien bliver sat på gaden, fordi det er næsten umuligt at bo i Danmark for den nuværende kh-ydelse for slet ikke at tale om integrationsydelsen

- Få halveret kontanthjælpen, hvis de deltagende politikere ikke indenfor to uger, kan dokumentere, de har opholdt sig i Danmark i de sidste 7 ud af 8 år.

- Blive omtalt nedladende dagligt og få at vide, de er dovne og nasserøve, hvis de ikke finder et arbejde, der kan dække familiens udgifter

- Få frataget kontanthjælpen, hvis det ikke lykkes at finde arbejde i mindst 225 timer - herunder

- Sætte sig ind i indviklede regler samt se bort fra et trick-brev sendt fra kommunen

- Have markant større risiko for at blive syg, da der ikke er råd til hverken sund mad eller gå til tandlæge eller anden behandling

- Skulle vælge mellem at købe medicin, hvis de fejler noget eller have råd til mad og husleje

- Tvinges til at holde på med at ryge omgående, hvis DE er så dumme at være rygere

- Tvinges at skrive fire ansøgninger om ugen

- Gå til månedlige møder med kommunen

- Have forbud mod at holde ferie, skal spørge om lov for at rejse udenfor Danmark, og så kun maks fire dage

- Opgive at have internet og telefon (forslag fra Marlene Harpsøe, DF)

Og så i pølseenden: Gentage alle disse bekymringer, mens de tænker på, hvad der vil ske med deres børn.

SIDST MEN IKKE MINDST SLUTTER SHOWET MED, AT POLITIKERNE SKAL HAVE "NOGET KÆP" (citat: Marlene Harpsøe, DF)

MEN DA DELTAGERNE FORMODES AT VÆRE RASKE, SLIPPER DE DOG FOR:

- At få deres liv gennemrodet, blive mistænkeliggjort og flået rundt i talløse ressource-forløb og sengepraktik

- Blive udsat for fejlvurderinger en masse (kommunerne laver fejl og/eller bryder loven i over 25% af alle sager)

- Rutinemæssigt få underkendt speciallægeerklæringer, der bekræfter, de er for syge til at arbejde.

For alt det ville alligevel være for ondt - og de ville jo risikere at dø i løbet af showet...

Det ville jo være absurd at udsætte nogen for det....selv borgelige politikere.

Det er kun noget, vi kan finde på at udsætte vores rigtig syge medborgere for..

Nå ja, så udsætter vi ganske vist krigsflygtninge og deres børn for hele pakken, men de er jo heller ikke sådan rigtige mennesker...

Hans Paulin, Niels Duus Nielsen, Christian Nymark, Hans Larsen, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Charlotte Harder, Britta Pedersen, Lise Lotte Rahbek, Liliane Murray, Flemming Berger og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
odd bjertnes

Gældende situaytion er et resultat af noget vi ikke nødvendigvis skal have det dårligt over eller 'bekæmpe' : nemlig at dette samfunds sociale systemer er tunet ikke til klaner, familier, patri- og matri-kadrer af enhver art, - vi har dog foreningsloven :) - men til mennesket an sich : enkelt-personen.
Nej så er det ikke nemt at være en børnerig tilflytter. Det skal det heller ikke være.
Men når det er sagt, så er der noget galt når kontanthjælpen i den ene ende af pølsen bliver gjort til en forsikrings-ydelse med betingelser, der går udover statsborgerskab. Og at kontanthjælpsmodtagere i den anden ende udfører arbejde mod 'ydelser'. Så er pølsen vist knækket.

"Intelligent life on other planets ? I'm not even sure there is on Earth! Maybe earth is the insane asylum of the universe?"

Verdens magthavere synes at tage hr. Einstein's udmærkede bemærkning bogstaveligt. De gør i hvert fald alt hvad de kan for at leve op til den..

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Nike Forsander Lorentsen og Mads Berg anbefalede denne kommentar
jasper bertrand

@Steffen Gliese
Det kan godt være de fleste synes det bør være en fælles opgave at uddele velfærd, men det forhindrer jo sådan set ikke den enkelte i at gøre noget mere. Og her er det jo interessant, at til trods for en masse udtalelser om at vi sagtens kan betale noget mere, så er bidragene til frivillige organisationer ikke steget de gange skatten er faldet, fx da 6% skatten faldt væk. Så motiverne for at ønske mere skat, skal måske også findes i nogle mere kedelige side af den menneskelige personlighed.

Jesper Frimann Ljungberg

https://www.youtube.com/watch?v=cX8szNPgrEs
If you tolerate this then your children will be NeXT.......

// Jesper

Liliane Murray

At politikerne ikke selv kan se det, det råber ellers til himmelen, af ligegyldighed, hensynsløshed, kynisme og foragt, tag blot tallene, man sender 45.000 mennesker ud i fattigdom, med en forventet effekt på 650 - 700 flere i arbejde. Har de smidt babyen ud med badevandet, er de fuldstændig rablende? Og hvad kommer den spøg til at koste skatteborgerne, for selvom der spares på ydelserne, så tro ikke at de 650-700 arbejdspladser kommer gratis, næh der skal rundbordsdebateres, og borgeren skal gennemgås på interne møder, der skal coaches og kontrolleres, og intet af alt det, dette vil kræve, kommer gratis.

Niels Duus Nielsen, odd bjertnes, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, June Pedersen, Anne Eriksen, Arne Lund, Mads Berg og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Anett Desiree Avlastenok

Liliane Murray !

Hvis jeg nu fortæller dig, at det kan DE rent faktisk godt, selv, både se og forstå OG at de er fuldt ud vidende om, h v a d hvert tiltag, hver reform gør mod og skaber af lidelser på og overfor alle disse uskyldige menneskerne - hvad tænker du så ?

Hvad tænker du, hvis jeg fortæller dig, at DE er vidende om det hele, det alt sammen - hvad tænker du ?

DE har en PLAN en AGENDA - og det er dén (agendaen) du skal finde frem til, hvad den handler om, for at forstå det hele og ikke mindst, deres meningsløs vold og div. daglige overgreb...

Læs og hør de link jeg har lagt i tråden - de vil fører dig længe hen mod svaret

Og når du har fundet "ledetråden" - så vil du sande, at den al den kynisme, hensynsløshed + du fremhæver, her - er dobbelt op - fordi det hele er så nøje gennemtænkt, planlagt og udspekuleret !

Begå ikke den fejl, at tro de er "døve, blinde eller uvidende" - det er så meget mere uhyggeligt, end som så og hvad øjet og fantasien, umiddelbart, rækker til....

Et hint, - vid at eliten hele tiden er 7 skridt foran befolkningen, selv de vågne af os...

Hans Paulin, Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Britta Pedersen, Peter Wulff og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Liliane Murray

@ Anett,

Det ved jeg allerede, mit spørgsmål var retorisk ;)

Jesper Oersted _ Er det en pressemeddelelse fra kuglestøderen du her citerer?

Men ellers: Ridefogedregeringens overbølle, Lars Uløkke, afgav under valgkampen et løfte: "Med mig som statsminister, kommer der ikke flere fattige børn i Danmark".

Besynderligt, at der ikke er nogle medier, der griber fat i dette svegne valgløfte - de var ellers hurtige nok til at korsfæste Helle Thorning, hver gang hun havde brudte et af sine valgløfter.
Men Lars Uløkke får lov til at være i fred - hvorfor?

Kurt Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Peter Wulff, Anne Eriksen og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Anne Eriksen

Ulykken har gode forbindelser til medierne?

Hans Paulin, Kurt Nielsen og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

225-timers reglen er til for at tvinge Jobcenteret til finde ud af om potentielle kontantshjælpsmodtagere overhovedet er i stand til at arbejde. Hvis ikke de kan det, er det jo en anden og mere varig form for ydelse der er brug for.

Lise Lotte Rahbek

Søren Kristensen
Nej. 225timersreglen er til for at trykke lønnen for hårdt fysisk arbejde,
forgylde vikarbureauerne og gøre mennesker desparate.

Niels Duus Nielsen, odd bjertnes, Kurt Nielsen, Ebbe Overbye og Liliane Murray anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Søren Kristensen
Nej. 225timersreglen er til for at trykke lønnen for hårdt fysisk arbejde,
forgylde vikarbureauerne og gøre mennesker desparate.

Utroligt men sandt......de offentlige jobcentre påtager sig arbejdsopgaver for det private arbejdsmarked i deres såkaldte aktivcentre: pakning af småkager, fremstilling af bus læ-skure, pakning af forskellige varer. De tvinger kontanthjælpsmodtagere til disse job, så de kan overholde 225 timers reglen.
Egentlig er det jo utroligt.....ledigheden var det dobbelte i 1980 erne........og alligevel bliver vi forfulgt af systemet/politikerne. Dengang var det "samfundets/systemets skuld". NU er det ens egen skuld!

Christian Nymark

Måske man kan nægte at anerkende det? At alt er en konsekvens af ens egen gøre og laden..?

Det tror jeg andre har haft succes med i tidligere tider.

Bjørn Pedersen

@Jes Thomsen
Aktiveringsarbejde hjælper ikke imod 225-timers reglen. Selv hvis du har 225 timers løntilskud eller erhvervspraktik, træder 225 timers reglen i kraft efter et års ledighed. Selv hvis du har puklet over 225 timer i haveservice, eller ved samle legetøj i et aktiveringsværksted tæller det ifølge reglerne ikke som reelle arbejdstimer, da det skal være ustøttet arbejde.

Sagt på en anden måde. Du skal ikke dokumentere at du har arbejdet x antal timer, du skal dokumentere at du ikke har været på understøttelse i x antal timer. Eller sagt på en tredje måde: Du skal være i arbejde for at være ledig, hvis du ikke vil være hjemløs.

Christian Nymark, Niels Duus Nielsen, Kurt Nielsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Så ventre fløjen er stendød, Danmark Anno 2016.

og jeg siger det igen, der er råd til militær isenkram til 64 milliarder ...12 milliarder ... til humbug på skat.... og så den sammen sang om der ikke er penge nok til samfundets dårligst stillet/svageste.

for mig er der kun en ord der klassificer det her " landsforræder med STORT V "