Læsetid: 7 min.

’Man ender med at miste gnisten’

Michael Stage fik medhold i klage over Næstved Kommune, der fejlagtigt havde stoppet hans sygedagpenge. Alligevel er han endt med selv at skulle betale over 10.000 kroner, og nu ved han ikke, hvad han skal gøre
Michael Stage fik medhold i klage over Næstved Kommune, der fejlagtigt havde stoppet hans sygedagpenge. Alligevel er han endt med selv at skulle betale over 10.000 kroner, og nu ved han ikke, hvad han skal gøre

iBureauet/Mia Mottelson

10. august 2016

Hvordan kan man ende med selv at skulle betale, når man får ret i en klage over en kommunes fejltagelse?

Det spekulerer 43-årige Michael Stage fra Næstved over. Han er i den uventede situation, at Ankestyrelsen i februar i år har givet ham ret i, at Næstved Kommune et år tidligere uretmæssigt havde stoppet hans sygedagpenge tre måneder for tidligt for i stedet at sætte ham på den noget lavere ressourceydelse.

Michael Stage klagede i august 2015 til Ankestyrelsen, der syv måneder senere besluttede, at han var berettiget til at modtage forskellen mellem sygedagpenge og ressourceydelse for godt tre måneder. En uge efter modtog Michael Stage et brev fra kommunen med besked om, at »pengene vil snarest muligt blive overført til din NemKonto«. Men sådan skulle det ikke gå.

Efter flere rykkere fra Michael Stage fik han nemlig i begyndelsen af juni endnu et brev. Nu meddelte kommunen, at det i virkeligheden var ham, der skyldte kommunen penge og ikke omvendt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Carsten Mortensen
  • Ebbe Overbye
  • Estermarie Mandelquist
  • Kurt Nielsen
Carsten Mortensen, Ebbe Overbye, Estermarie Mandelquist og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kæmpe systemfejl, ret årsopgørelsen og udbetal difference, hvor svært kan det være, tror det er fjender af velfærdsstaten der regerer, ved at opbygge et system så velfærdsstaten bliver udstillet som ubrugelig.

Kurt Nielsen, Einar Carstensen, Vivi Rindom, Karsten Aaen, Leif Høybye, Niels Duus Nielsen, Christel Gruner-Olesen, Gert Romme og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

...Det er et skatte teknisk problem, som kommunen umiddelbar ikke kan gøre noget ved. Men kommunen kunne give henstand på tilbage betaling af de ca. 10.000 kr. indtil restskatten udbetales af SKAT.

Kurt Nielsen, Einar Carstensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

"Nogle gange hidser jeg mig op, selv om jeg godt ved, at det ikke nytter."

Det gør jeg sgu også tit. Michael Stage har min fulde sympati.

I gamle dage kunne myndighederne gøre brug af et kulanceprincip, der tillod, at man bøjede reglerne, når sund fornuft dikterede, at reglerne havde absurde konsekvenser. Desværre er sund fornuft ikke en objektiv størrelse, så i visse regnearksentusiasters og borgerlige politikeres (inkl. socialdemokraters) bevidsthed er denne sag jo nok udtryk for sund fornuft.

Machiavelli har ikke levet forgæves, realpolitisk dobbeltmoral er ikke længere noget, kun politikere tillader sig at have, det er nu blevet en del af hele det administrative system. "Ja, vi kan godt se, at det er uretfærdigt, men af hensyn til de hellige regler agter vi ikke at gøre noget ved det".

Kurt Nielsen, Carsten Mortensen, Jørn Andersen og Eddie Pier anbefalede denne kommentar

Jeg husker at adskillige politikere "havde glemt" at betale for diverse ting, men det er selvfølgelig en helt anden ting...
Spørgsmålet er om vi kan blive ved med at kalde det "velfærdssamfundet"?

Steffen Gliese

Stop nu alle de mærkelige gradueringer, der er brug for:
1) Bistandshjælp til voksen ca. 9.000. Tilskud til boligudgift, tilskud til børn.
2) Førtidspension svarende til 15.000. Tilskud til hjælpemidler og særlig bolig, tilskud til børn.
3) Sygedagpenge, svarende til løn - i det offentlige sygdom med løn. Man kan ikke fyres under sygdom, man kan ikke meldes rask, før man selv eller ved længere forløb behandlende læge godkender det. Det understreges, at sygdom alene er en sag mellem arbejdsplads og ansat med gensidige rettigheder iflg. overenskomst.
4) Dagpenge, svarende til 90% af lønnen, dog max. 21.000 før skat. Efter en nærmere fastsat periode skal man for at bevare dagpengeretten udover 3 år tage imod en kvalifikationsbevarende ansættelse på overenskomstmæssige vilkår, denne skal kunne forhandles med A-Kassen.

Kurt Nielsen, Einar Carstensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Flemming Leer Jakobsen

Michael Stage skal klage over den afgørelse fra Næstved kommune.

Det er en Djøf-regel & i strid med Aktivlovens §33, stk. 1:
"8) Efterbetaling af offentlige forsørgelsesydelser og øvrige offentlige sociale ydelser som følge af afgørelse eller dom. Det beløb, der ses bort fra, udgør differencen mellem den ydelse, der er udbetalt for perioden, og den retmæssige ydelse for perioden. Der ses bort fra efterbetalingen i 2 år efter udbetalingstidspunktet."

Aktivloven taler om at der skal tages udgangspunkt i den udbetalte ydelse. Dermed begår Næstved kommune lovbrud med deres kreative Djøf-regel.

Læs mere her:
http://sindvejle.dk/node/338