Læsetid: 3 min.

Forstå skandalen i SKAT

Svimlende 12,3 milliarder kr. har udenlandske svindlere franarret SKAT. Det oplyste Skatteministeriet i denne uge. Her er, hvad sagen drejer sig om
26. august 2016

Hvad gik galt?

I perioden januar 2012 til august 2015 blev de danske skattemyndigheder taget grundigt ved næsen af udenlandske svindlere.

Svindlerne indsendte ansøgninger til SKAT om at få refunderet penge, som de hævdede at have betalt i såkaldt udbytteskat til den danske stat. Udbytteskat er en skat på 27 procent, som aktionærer betaler til de danske skattemyndigheder, når de får udbetalt udbytte af selskaber, som de ejer aktier i.

Aktionærer fra lande, der har en såkaldt dobbeltbeskatningsaftale med Danmark, kan få hele udbytteskatten eller en del af den refunderet fra de danske skattemyndigheder.

Men svindlerne havde ikke aktier i danske selskaber. De indsendte bare forfalsket dokumentation, og SKAT udbetalte, hvad Skatteministeriet nu opgør til i alt 12,3 milliarder kr. til dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Aksel Gasbjerg

Udbetaling af 12 mia uden kontrol og trods advarsler fra udenlandsk skattemyndigheder.
Indførelse af ubrugeligt IT-system, hvor ledende chefer oven i købet har fået bonus for implementering.

Jf. ministeransvarlighedsloven bær dette være grundlag for rigsretssag mod de seneste skatteministre. Det er en ufattelig skandale.

john andy houbo Pedersen, Per Jongberg, Anne Eriksen, Ivan Breinholt Leth, Ebbe Overbye, Tue Romanow og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Paul

Og så taler man hele tiden om byrden af mennesker på overførselsindkomst. For at sige det på den gammeldags måde: De burde skamme sig allesammen

Estermarie Mandelquist, Per Jongberg, Anne Eriksen, Ivan Breinholt Leth, Tue Romanow, Carsten Svendsen og H.C. (Hans Christian) Ebbe anbefalede denne kommentar
Lars Hazelton

Sagen skal også ses i relation til den populistiske udflytning af Skat.
Man bør erindre sig at der også er en stor restance internet i Danmark - man erstattede Pantefogeden med et it-system som ikke virkede.
Og så er der boligskat ogvurferingerne...
Det kan næsten se ud som man med vilje vil afskaffe grundlaget for velfærds samfundet. Måsk i en retning hvor alle som kan køber de ydelser de har råd til på er privat økonomiske marked?

..ehm.. et ord.... Venstres "effektivisering" min bare røv.

og tænkte hvor landet vil være i dag, hvis penge var brugt ordenligt... Kan vi også "effektiviser" militæret? og skær ½ need på det nye køb, og få de sammen masseødelæggelser til samme pris på 56,4 milliarder kroner. i mellemøsten?... (sarkasme kan opstår)

56,4+ 12,3 milliarder ...= 68,7 milliarder til krig og humbug. Fuck de syg og svage... Længe leve Danmark!.

Ivan Breinholt Leth og Carsten Svendsen anbefalede denne kommentar
charlie white

12 milliarder forsvinder ikke bare, det stensikkert en plan som har fået betydelig hjælp af både politikkere og skattefolk, haha hvem hopper på at så mange penge forsvinder uden nogen har hjulpet til i systemet.

Tyve hele bundtet.

Uanset hvad og politiske holdninger, kan den skandale her ikke kun hænges op på den nuværende regering. Vores tidlige "lyserøde" regering og dets skiftende skatteministre er mindst lige så ansvarlige.
Det er virkelig pinligt at den slags svindel kan lade sig gøre samtidig med at man jagter små social snydere. IT system og hjælp og retfærdighed? uha uha.

Ivan Breinholt Leth

New Public Management med dets omfattende kontrol- og evalueringssystem anvendes måske kun på offentlige hospitaler, skoler og børnehaver? Det private erhvervsliv skal man jo helst ikke genere for meget. Jo flere penge de snyder det offentlige for, jo flere penge de anbringer i skattely og jo mere de spekulerer og lader astronomiske pengebeløb unddrage sig realøkonomien

Ivan Breinholt Leth

New Public Management med dets omfattende kontrol- og evalueringssystem anvendes måske kun på offentlige hospitaler, skoler og børnehaver? Det private erhvervsliv skal man jo helst ikke genere for meget. Jo flere penge de snyder det offentlige for, jo flere penge de anbringer i skattely og jo mere de spekulerer og lader astronomiske pengebeløb unddrage sig realøkonomien
jo bedre for os allesammen. Er det ikke det man kalder neoliberalisme?

Lotte Torgersen

Det er 2000 pr dansker, sådan ca. Mange penge for de allerfleste. Men regningen slutter jo ikke der, der er jo også de ekstra ansatte til at behandle snyd, en nu helt ny afdeling og de sikkert rygende dyre og tilsyneladende ubrugelige it systemer. Det allerværste er nok at der må have siddet nogen og undret sig og ikke sagt noget, tænkt sit og ikke gjort noget. Det vidner om et aldeles forfærdeligt arbejdsmiljø.

Gad vide om der er et mønster i den type gæld der nu skal eftergives? Der nævnes biblioteks bøder, men kan det tænkes at det er specifikke erhvervsgrupper eller løntrin der vil få eftergivet deres gæld? F.eks. regeringens venner i Bærerdygtigt Landbrug ...
Hørte i radioen at et af problemerne med EFI ( SKATs it-system der aldrig fungerede) var at det selv slettede visse oplysninger, bl.a. så man ikke kunne se om fristen for at kræve tilbagebetaling var forældet. Er der nogen der har undersøgt sammenhænge i de slettede oplysninger?

Kommer til at tænke på, at jeg ikke har registreret andet end offentlige IT-systemer, der ikke virkede?
De er da ikke billige, så det er ikke derfor, vel?