Læsetid: 7 min.

I Hamborg skilter man ikke med sine penge

Hamborg har den største tæthed af rige mennesker i Tyskland, men der er ikke meget bling-bling over byens velhavere, der har det bedst bag villaernes beskyttende mure. Information har været på besøg i byen, hvor borgerskabet oser af diskret charme
I Hamborg skilter man ikke med sine penge. Her rigmandsbydelen Blankenese ved Elben.

Ulf Boettcher

8. august 2016

Ingen tysk by har så mange rige mennesker samlet på ét sted som Hamborg. 42.000 euro-millionærer er der vokset ud af handelsmetropolen ved Elben.

18 euro-milliardærer har tjent deres penge på postordrer, briller og kaffe, eller på speditionsselskaber og rederier i Europas næststørste containerhavn.

Dertil er Hamborg også Tysklands førende medieby. Nogle af de mest velhavende mænd og kvinder i byen er arvinger til de førende tyske medier som Spiegel eller Axel Springer-koncernens Bild.

I et land hvor mindst 1.635 milliarder kroner årligt går i arv til næste generation, til yderst lav beskatning, har Hamborg den største tæthed af arvinger.

I byen gør man en dyd ud af at være Weltoffen, at være åben mod verden, men har man penge, er diskretion en selvfølge. At skilte med rigdom og svælge i statussymboler er noget, de andre gør.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Weis
  • Hans Jørn Storgaard Andersen
  • Kurt Nielsen
  • Grethe Preisler
Jan Weis, Hans Jørn Storgaard Andersen, Kurt Nielsen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Jørn Storgaard Andersen

Kan godt være, at forstaden minder om Rungsted, men den har nu 2 store og nye problemer: Flyvemaskiner ikke blot fra Hamburgs internationale lufthavn, men også fra Airbus-fabrikken på den anden side af Elben.
Men husene er pænt store og velholdte :-)

Hanseaterne har altid tilhørt de nøgterne tyskere, deres omgang med søen har bibragt dem en naturlig respekt for livets farefulde tildragelser på havet – de ligner egentlig på mange måder danskerne – i hvert fald sønderjyderne … ;-)

Torben K L Jensen

Hansa-forbundet var en samling af by-stater fra middelalderen feks. Lübeck der var en stærk magtfaktor i Østersø-området (handel med sild) og en stærk flåde.Hamburg,også hansa-stadt,handlede over nordsøen,derfor de stærke forbindelser til England og engelske vaner.

Michael Kongstad Nielsen

Hansaen er nu nok lidt langt ude. Hamborg lå i udkanten af forbundet, og vi er før reformationen. Næ, Hamborg er en dødkedelig protestantisk plattysk by, hvor man selvfølgelig ikke skilter med sin virketrang eller sjusser, og som jeg slet ikke vidste havde bakker, som på billedet. Hvad er det forresten for et flag på toppen?

Næ, må vi så bede om noget højtysk, katolsk farverighed, hvor øllet flyder og Baden Baden er so nice, that you have to name it twice. Eller Køln, Frankfurt, Stuttgart, Württemberg, Hvor de rige bor, er der som regel kedeligt

Michael Kongstad Nielsen

Det danske Rige var presset af hansestæderne, men presset gik begge veje, hvilket bl. a. ses af kongetitlen, der helt op til dronning Margrethe d. II hed:
"Af Guds Nåde Konge til Danmark, de Venders og Goters, Hertug til Slesvig, Holsten, Stormarn, Ditmarsken, Lauenborg og Oldenborg"
Så skulle det hele vist også være med.
https://da.wikipedia.org/wiki/Danske_monarkers_titler

Herman Hansen

...For os sønderjyder er Hamborg en sand perle. Ikke mindst fordi den kun ligger 1,5 timers bilkørsel syd for grænsen (ca. 175 km) og rummer ALT. Smut derned om formiddagen og kør hjem igen til aften. No-problemo.

...Copenhagen-forget-it (375 km, enorm brogebyr og ærlig talt noget provinsagtig).

Jørn Andersen, Karsten Aaen og Fraus Dolus anbefalede denne kommentar

Herman Hansen! Jeg vidste ikke, at du var sønderjyde! I har absolut en af de sejeste dialekter (jeg er kun mere forelsket i bornholmsk, fordi det er fuldstændigt uforståeligt for mig).

Til artiklen er der kun at sige: "Den, der lever skjult, lever godt". Det har nogle kræmmere i den grad taget til sig...

Karsten Aaen og Michael Kongstad Nielsen anbefalede denne kommentar
Touhami Bennour

Hansaen eller Ansaen har existeret I Fønikien( det gamle Libanon) det er kent for deres interesse for handel og opdagelses rejser, måske har Tyskere arvet lysten til "export". Fønikien har kent Ansaen mellem 900 og 600 f.kt.

Jeg synes ikke at det er rimeligt, at betegne København som mere provinsiel end Hamborg. Om ikke andet betyder dette, at København er en hovedstad, at byen har en række nationale og internationale indretninger, samt seværdigheder mm., som man i langt mindre omfang finder i Hamborg. Hamborg er ganske vist lidt større, men ikke mere end, at de to byer som metropoler betragtet er nogenlunde i øjenhøjde.

Hamborg fungerer dog som et attraktivt alternativ til København, ved små rejser. Hvis man bor vest for Storebælt er turen ofte både billigere og hurtigere, og det er også billigere at opholde sig der. Desuden opnår man i tilgift charmen ved at komme lidt til udlandet.