Læsetid: 1 min.

Kan ikke få flygtninge-penge til at række

12. august 2016

Den portion penge, som kommunerne har fået tilført af staten, så de kan integrere flygtninge i lokalsamfundet, rækker ikke.

Det siger Fanøs borgmester, Erik Nørreby (V), som i forbindelse med budgetplanlægningen for 2017 kan se et stort økonomisk hul forude, hvis kommunerne ikke får flere penge til at løfte integrationsopgaven.

»Omkostningerne er simpelthen for høje i forhold til det tilskud, vi får. Vi kan ikke løse opgaverne inden for det rammebeløb, vi har fået fra regeringen. Der skal langt flere penge til, før at det bare kan løbe nogenlunde rundt,« siger Erik Nørreby.

Fanø Kommune er den næstmindste kommune i Danmark og dermed også en af de kommuner, der er blevet pålagt at modtage det færreste antal flygtninge.

I første halvår af 2016 har øen vest for Esbjerg modtaget 22 flygtninge. Men udgiften til at integrere disse flygtninge er stadig langt højere, end hvad borgmesteren kan få til at passe ind i budgettet.

Særligt boligposten har voldt Erik Nørreby problemer:

»Selv om vi bor langt ude vestpå, er det ekstremt dyrt at bo til leje på Fanø. Vi har stor mangel på boliger, og vi har simpelthen ikke boliger, vi kan placere de her flygtninge i.

Derfor bliver det dyre løsninger. Nogen må vi have på Bed and Breakfast eller leje et sommerhus til. Det er jo selvfølgelig kun midlertidige løsninger og nogle ekstremt dyre af slagsen,« siger Erik Nørreby.

I forbindelse med topartsaftalen, der faldt på plads i foråret, blev der afsat 640 millioner kroner i år til et fast tilskud til nye almene boliger.

Derudover blev der afsat en pulje på 150 millioner kroner til statslig medfinansiering af etablering af midlertidige boliger og ombygning af egnede tomme bygninger til flygtninge.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu