Læsetid: 4 min.

Københavns Politi vil ikke have politiheste

For dyrt, for ufleksibelt og for konfrontatorisk. På trods af Dansk Folkepartis ønske om at genindføre beredent politi afviser Københavns Politi ud fra et operativt hensyn forslaget
Københavns Politi ønsker ikke at genindføre politihestene, men DF, der gerne ser det ske, giver ikke så let op. ’Dansk Folkeparti mener stadigvæk fuldstændig det samme, som vi også sagde inden valget, nemlig at politiheste er gode at have, fordi det skaber et meget synligt politi,’ siger partiets retsordfører efter politiets afvisning. Foto (fra 2012): Marius Nyheim/Polfoto
15. august 2016

Selv om politiheste flere steder i udlandet – bl.a. i Skåne i Sydsverige – anvendes til at splitte opløb og menneskemængder, er det ikke et ønske, som indgår i Københavns Politis såkaldte mobiltaktiske indsatskoncept.

Tværtimod er »det danske koncept mindre konfrontatorisk«, lyder en af konklusionerne i et notat om ’Eventuel genindførelse af politiheste i Københavns Politi’ fra juni, som Information nu har fået aktindsigt i. Notatet fortsætter:

»Anvendelse af hest til blokade og optisk føring medfører også større risiko for konfrontation end f.eks. ved anvendelse af køretøj.«

Notatet, som er udarbejdet af Administrationssøjlen i politiets økonomiafdeling, er en følge af, at regeringen, S, DF, LA og Konservative i politiforliget fra november 2015 aftalte at drøfte mulighederne for genindførelse af politiheste i Københavns Politi. Ikke mindst Dansk Folkeparti og retsordfører Peter Kofod Poulsen har gang på gang understreget partiets stærke ønske om at få genindført beredent politi, som tilbage i 2012 blev afskaffet bl.a. af sparehensyn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kristian Jensen

Ja ja DF man kan jo altid tvinge krikken til truget, men held og lykke med at få den til at drikke.

DF's våde drømme om ridende politi handler ikke om sikkerhed, overblik og konfrontationsindsats.
Det, de ser for sig, er et par smilende panserbasser, der gør honnør for de vinkende menneskemasser med passende mellemrum.
Og hvis de ser en cyklist køre over for rødt, nøjes de med at løfte en truende knytnæve - "Fy, det må du ikke" -.

Kort og godt: Drømmen om de gode, gamle dage - romantisk nostalgi efter en Morten Korch-verden, der aldrig nogen sinde har eksisteret.
Hvor er betjenten, der hjælper andemor og hendes ællinger over vejen?

Vi regeres sandelig af den ypperligste intelligentsia.

Niels Duus Nielsen

"...en egentlig rytterisektion, som kan bruges mod demonstrationer..."

Selv om jeg på ingen måde er fan af politiet, må jeg her sige, at de faktisk har forstået deres rolle som beskyttere af civilsamfundet. Danske betjente er generelt gode til at tale med folk - i hvert fald sammenlignet med mange andre lande - og politiet ønsker ikke konfrontation, hvis det kan undgås.

DF derimod vil se blod og brækkede arme og ben. Det kan godt være ideen sælges som en Morten Korch-idyl, men den dybere mening med galskaben er at folk, der ikke er enige med DF, skal afstraffes fysisk, ligesom i de gode gamle dage.

Sjovt, som nationalisterne i DF selekterer i Danmarkshistorien. Har de helt glemt Slaget på Fælleden?

"En stor mængde arbejdere mødte op på Fælleden på trods af politiets forbud. De blev mødt af husarer og politi, som med trukne sabler slog løs på folkemængden. Masseslagsmålet, ’slaget på Fælleden’, resulterede i tilskadekomne på begge sider. Det blev efterfølgende indberettet, at 74 husarer og 23 politibetjente var kommet til skade ved stenkast. Ingen blev dræbt."

http://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/slaget-paa-...

Lars Bo Jensen

Det har de allerede Jan Kønig.
"På trods af attraktionsværdien hæmmes den operative effekt af hestepatruljering i turistområder af den manglende fleksibilitet og mobilitet. I dag løser politiet samme opgave mere fleksibelt og frem for alt langt billigere med cyklende betjente."