Læsetid: 4 min.

Regeringen vil slanke Flygtningenævnet – ud ryger Dansk Flygtningehjælp

Dansk Flygtningehjælp skal ikke længere udpege medlemmer til Flygtningenævnet, mener regeringen, der med et nyt lovforslag vil skrue tilstanden tilbage til 2002. Dansk Flygtningehjælp forstår ikke begrundelsen
Asylansøgere på motorvejen ved Rødby sidste efterår. Regeringen lægger i et lovforslag op til at slanke Flygtningenævnet.

Sigrid Nygaard

23. august 2016

Står det til regeringen, skal Dansk Flygtningehjælp fra januar næste år ikke længere have lov til at udpege medlemmer af Flygtningenævnet, der som øverste instans behandler klager over asylafslag truffet af Udlændingestyrelsen.

Regeringen mener ifølge et lovforslag, der netop er sendt i høring, at Flygtningenævnet ikke blot skal fungere uafhængigt, men også fremstå uafhængigt.

Og det er – stadig ifølge Inger Støjbergs lovforslag – ikke tilfældet, så længe Dansk Flygtningehjælp udpeger 20 ud af nævnets omkring 120 medlemmer.

Tværtimod indtager Dansk Flygtningehjælp en »dobbeltrolle«, som er »uhensigtsmæssig« og »med til at rejse tvivl om Flygtningenævnets uafhængighed«, som det hedder i lovforslagets bemærkninger.

Dansk Flygtningehjælp er nemlig en privat, humanitær organisation, der bl.a. fungerer som en »interesseorganisation, der yder bistand og rådgivning til asylansøgere«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvis Støjberg ønsker uafhængighed i Flygtningenævnet, som hun påstår at hun gør, skal hendes eget ministerium da heller ikke have mulighed for at udpege medlemmer.
I hvert fald ikke så længe ministeren hedder Støjberg og ejes med hud og hår af Dansk Folkeparti.

Einar Carstensen, Karsten Aaen, Leif Høybye, Niels Duus Nielsen, Wilhelm May og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar

Regeringen er bare ude på at formindske fltygtningens retssikkerhed endnu mere. Formentligt endnu en "udfordring" af (eller rettere sagt et brud på) konventionerne.

Finn Thøgersen

Tja, det har nu i nogen tid undret mig at anerkendelsesprocenten i Flygtningenævnet er 86%, mens de tilsvarende tal for Tyskland er 41%

Jeg er med på at der kan være nogle tekniske forskelle, men det var dog et vældigt gab...