DF’s Kofod Poulsen er igen et hestehoved foran

Den dyreinteresserede retsordfører Peter Kofod Poulsen lader sig ikke anfægte af afvisende svar fra Justitsministeriet, når det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: Genindførelse af politiheste
Indland
6. september 2016
Den dyreinteresserede retsordfører Peter Kofod Poulsen lader sig ikke anfægte af afvisende svar fra Justitsministeriet, når det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: Genindførelse af politiheste

Nilas Røpke Driessen/ iBureauet

Torsdag den 11. august var Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti, højt til hest. På en selvbestaltet studietur til Hannover Politi besøgte han politiets Reiterstaffel, altså rytterisektionen i den nordtyske by. Lederen af Hannovers rytterisektion, Polizeihauptkommissar Norbert Rabe, havde ifølge DF’s medlemsblad Dansk Folkeblad tilladt, at den danske politiker egenhændigt svang sig i sadlen og deltog i træningen.

»Jeg fik i al beskedenhed indblik i, hvordan hestene kunne anvendes til komplicerede opgaver. Hestene har arbejdet ved G8-og EU-topmøder, hvor de har lagt en dæmper på voldelige optrin med uroligans og autonome,« beretter Kofod Poulsen til bladet, hvorefter han tilføjer, at de beredne tyske betjente »rystede på hovedet af, at man i Danmark har fravalgt politihestene«.

På forespørgsel fra Information har Hannover Politi oplyst, at der var tale om en begivenhed af »privat karakter«, og at politiet derfor ikke udleverer de fotos, der måtte være blevet taget under Kofod Poulsens ridetræning, til offentliggørelse. I stedet henviser de til at kontakte Kofod Poulsen selv. Men trods flere anmodninger er politihestevennen ikke vendt tilbage til Information, der ellers gerne ville bringe et billede af DF’eren iført tysk rideuniform.

Kofod står op i stigbøjlerne

Mens det går godt for Kofod Poulsens kæphest i Tyskland, kan det samme ikke nødvendigvis siges at være tilfældet herhjemme. Ganske vist indgår det på DF’s foranledning som en del af politiforliget, at muligheden for genetablering af beredent politi skal undersøges.

»For Dansk Folkeparti er det helt klart, at vi selvfølgelig igen skal kunne se politiheste i gadebilledet,« skriver Kofod Poulsen i det nyeste nummer af bladet Politihesten.

Men det er ikke en tanke, som nyder støtte i Københavns Politi, hvor politihestene blev afskaffet i 2012. Heller ikke Rigspolitiet eller Justitsministeriet synes at være begejstrede for politihestepærer i Københavns gader. Begrundelserne for at afvise at genindføre politihestene i København er først og fremmest, at de firbenede tjenestedyr er for dyre og for ufleksible sammenlignet med f.eks. en jernhest på to hjul. Dertil kommer, at det danske politis indsatskoncept ifølge et notat fra Københavns Politi er »mindre konfrontatorisk« end i f.eks. nabolandet Sverige, hvor beredent politi er blevet brugt til indsats mod større folkemængder, som det skete under EU-topmødet i Gøteborg i juni 2001.

Hvis embedsmændene i justitsdepartementet efterhånden er godt trætte af DF’s hestehvisker, kan det ikke undre. Som beskrevet her i Information lagde et af hans mange spørgsmål således beslag på uanede mængder af kostbare embedsmandstimer, da han tilbage i december bad om at få de danske ambassader til at redegøre for antallet og udviklingen af politiheste i alle lande i Europa.

Siden har embedsmændene strammet gjorden, og trætheden anes tydeligt i de meget korte og afvisende svar på fem-syv linjer, hvormed den forrige byge hestespørgsmål blev besvaret.

De korte svar kan naturligvis ikke tøjle en politiker som Kofod Poulsen. I stedet har han bidt tænderne sammen om bidslet og sendt fire nye spørgsmål til justitsministeren. Han svinger med pisken og vil bl.a. vide, hvor mange borgere og betjente, der kom til skade i perioden 1998-2012 under brug af politiheste. Ligeledes kræver han en begrundelse for, at det beredne politi ikke, da det eksisterede, »direkte« blev brugt til »skarpe situationer, såsom demonstrationer, fodboldkampe, topmøder«.

Tættere kommer vi nok ikke en forklaring på Kofod Poulsens næsten maniske interesse for at få indført beredent politi. Det er hverken børnevenligheden eller den turistmæssige charme, der tæller for ham. Det er i opgøret med uro- og ballademagere, at politihestene vil vise deres sande værd.

 

Peter Kofod Poulsen og tjenestedyrene

Der synes ikke at være grænser for, hvad ressourcerne må bruges på, hvis det drejer sig om en af Dansk Folkepartis kæpheste: »Vil ministeren redegøre for antallet af politiheste i Europa gennem de sidste 10 år, med hensyn til hvilke lande der har haft politiheste de forskellige år og antallet af politiheste i de enkelte lande?« 

Sådan lød et spørgsmål midt i december til justitsminister Søren Pind (V) fra Dansk Folkepartis nye retsordfører, Peter Kofod Poulsen. Og siden er det gået slag i slag med Peter Kofod Poulsens forkærlighed for tjenestedyr.

Seneste artikler

 • Politiet fastholder kritik af DF’s kæphest

  21. december 2017
  For dyrt, for ufleksibelt og for konfrontatorisk. Selv om regeringen og DF nu har aftalt at genoprette det ridende politi i København, fastholder politiet sin skepsis
 • DF’s soloridt bringer politihestene tilbage

  11. december 2017
  Med genindførelsen af det ridende politi i København er en drøm blevet til virkelighed for DF’s Peter Kofod Poulsen. Politihestene skal sættes ind mod demonstranter og fodboldbøller, mener han. Men spørgsmålet er, om pengene rækker til meget andet end parader med dronningen
 • Elementært, min kære Kofod!

  21. april 2016
  DF’eren Peter Kofod Poulsen, fortsætter sin byge af spørgsmål, der skal kortlægge politiets brug af tjenestedyr. Efter politihestene er turen nu kommet til hundene
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Bukse-Marius!

john andy houbo Pedersen

Vorherre til hest, hvor stor en idiot kan man være.

Hvis vi nu havde en uvildig formand for Folketinget, ville hun da for længst have sat et stopper for dette idioti og spild af tid og penge.

Engang var det Inges kattehjem man sloges for i partiet, og endda fik på finansloven. Næste dyreart er vel ålekrager, hundehaler, der ikke må kuperes, eller.... hvornår kommer lille Peter til svinehunden.

Carsten Mortensen

Mus fjærter ikke som hest uden r*v revner ☺