Læsetid: 8 min.

Dokumentation: Opråb fra børne- og ungdomspsykiatrien

Brev fra 50 ansatte i børne- og ungdomspsykiatrien. ’Effektiviseringsskruen er nu strammet så hårdt, at gevindet er gået i stykker’
14. september 2016

Vi er 50 yngre læger og specialpsykologkandidater ansat i uddannelsesstillinger i børne- og ungdomspsykiatrien, som oplever, at børnene og deres familier ikke længere bliver mødt på en meningsfuld måde under de betingelser og den styringsform, vi er underlagt – hverken fagligt eller menneskeligt. Børnene får, efter vores mening, ikke den hjælp, de skal have.

Kære politikere og alle jer, der træffer beslutninger i sundhedsvæsenet: Dette er ikke det pæne billede, vi præsenterer, men derimod oplevelsen fra os, som møder børnene, de unge og deres familier i hverdagen.

Vi udtaler os på egne vegne og således ikke som repræsentanter for vores arbejdspladser. Vi skriver til jer med et håb om forandring og forbedring.

Patienter i fokus

Sundhedsvæsenet oplever i disse år et tiltagende fokus på at sætte patienterne i centrum. Patienter og pårørende skal høres og have indflydelse på deres forløb. Det er vejen til større tilfredshed, bedre behandling og måske også en bedre fordeling af knappe ressourcer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Colin Bradley
  • Poul Solrart Sørensen
  • ingemaje lange
  • Niels Nielsen
Colin Bradley, Poul Solrart Sørensen, ingemaje lange og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Solrart Sørensen

Man kan ikke forestille sig at et barn med en brækket arm ikke får en forsvarlig behandling.... hvorfor i alverden er det så sådan at barn med et brækket sind ikke skal have en forsvarlig behandling....

Tak for opråbet. Jeg tror desværre ikke, at I kan råbe politikerne og sundhedsdirektørerne op. Ser I, de går ikke op i virkeligheden og om tiltag virker eller ikke virker. De går op i ideologi – den neoliberalistiske new management gud.

Engang var det god tone at lytte til lødige argumenter og evidens, men disse dage er ovre. Når I forsøger at kritisere tiltag, hvor I selv benytter jeg af disse logiske og videnskabelige kommunikationsformer, taler I for døve ører. Vi er gået ind i en postfaktuel tidsalder, hvor virkeligheden kun er interessant, hvis den understøtter en bestemt ideologi.

Hvad vi så skal gøre? Jamen, vi skal da se at få væltet den nuværende regering så hurtigt som muligt og få indsat en anden, der sætter mennesket over staten.

Else Marie Olsen

TAK for et lødigt og helt nødvendigt opråb som jeg fuldt ud kan tilslutte mig.

Børne- og Ungdomspsykiater & tidligere afdelingslæge i Region Hovedstaden.
Else Marie Olsen