Læsetid: 2 min.

Institut for Menneskerettigheder: Træk Støjbergs embedsmænd ud af Flygtningenævnet

Både Institut for Menneskerettigheder og Retspolitisk Forening vurderer, at embedsmænd fra Støjbergs ministerium fremstår mindre uafhængige end de medlemmer af Flygtningenævnet, som udpeges af Dansk Flygtningehjælp
Hvis der er et politisk ønske om at ændre sammensætningen af Flygtningenævnet, så Dansk Flygtningehjælp ikke længere kan indstille medlemmer, så bør også Inger Støjbergs embedsmænd udgå af nævnet, foreslår Retspolitisk Forening.

Hvis der er et politisk ønske om at ændre sammensætningen af Flygtningenævnet, så Dansk Flygtningehjælp ikke længere kan indstille medlemmer, så bør også Inger Støjbergs embedsmænd udgå af nævnet, foreslår Retspolitisk Forening.

Casper Holmenlund Christensen

15. september 2016

Hvis der er nogen, som har et problem med dobbeltroller i Flygtningenævnet, er det i højere grad Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet end Dansk Flygtningehjælp. Sådan lyder det i nye høringssvar fra Institut for Menneskerettigheder (IMR) og Retspolitisk Forening (RF) til Inger Støjbergs lovforslag om at fjerne de repræsentater fra nævner, som er udpeget af flygtningehjælpen. 

Ifølge lovforslaget indtager de medlemmer, der er udpeget af Dansk Flygtningehjælp, en »dobbeltrolle«, som er »uhensigtsmæssig og med til at rejse tvivl om Flygtningenævnets uafhængighed«, idet flygtningehjælpen yder »bistand og rådgivning til asylansøgere«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Det virker ærligt talt ret oplagt at fjerne embedsmænd fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet fra Flygtningenævnet.
De pågældende embedsmænd har allerede vurderet sagen én gang allerede.
Det er elastik i metermål at bede dem se på sagen en gang til med friske øjne.

Steffen Gliese, Allan Stampe Kristiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niels Duus Nielsen

Kan man overhovedet være upartisk, hvis man interesserer sig blot det mindste for en eller anden sag? Kan man vurdere et afslag uden at have et eller andet "ståsted" at vurdere det ud fra?

"Upartiskhed" er ligesom "objektivitet" noget, der kan tilstræbes, aldrig noget, der findes i ren form. Man må formode, at Dansk Flygtningehjælp udnævner medlemmer, som i sidste ende interesserer sig særligt for flygtningenes ve og vel, mens ministeriet udnævner medlemmer, der i sidste ende forsøger at sikre ministeriets ve og vel. På denne måde forsøges skabt en balance mellem modstridende interesser. Findes der andre metoder?

Allan Stampe Kristiansen, Jan Kauffmann og Peter Bækgaard anbefalede denne kommentar

Embedsmændene har et ansvar overfor regeringen og i sidste ende for vælgerne. Dansk flygtningehjælp er en ren interesseorganisation, som ikke står til ansvar.

Når det i forvejen er fastslået politisk, at det er bedre, at folk får afslag, end at de ikke får afslag, sidder embedsmændene jo med en forskrift.

Allan Stampe Kristiansen, Niels Duus Nielsen, Carsten Wienholtz og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar