Læsetid: 8 min.

’Vi mødte ingen uvenlige mennesker i børnepsykiatrien. De havde bare ikke tid til at se Emma’

Efter seks uger med forkerte tests og stressede psykologer afbrød familien til 9-årige Emma hendes forløb i børne- og ungdomspsykiatrien. Kort efter diagnosticerede en privatpraktiserende psykiater hendes autisme. ’Vi er bekymrede for de familier, der ikke er så ressourcestærke som vores,’ siger familien
Familien håber, at politikerne vil tage et opgør med udredningsgarantien og tilføre flere ressourcer til børne- og ungdomspsykiatrien. Samtidig håber de på et øget samarbejde imellem offentlige og private psykologer og psykiatere

Familien håber, at politikerne vil tage et opgør med udredningsgarantien og tilføre flere ressourcer til børne- og ungdomspsykiatrien. Samtidig håber de på et øget samarbejde imellem offentlige og private psykologer og psykiatere

Ulrik Hasemann

15. september 2016

Emma var seks år gammel, da hun første gang blev undersøgt på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Hillerød.

Hun havde tydelige tegn på angst og depression, lød vurderingen fra det offentlige, ifølge forældrene Hanne og Poul. Men det var ikke nok til at stille en diagnose.

»De ville gerne se hende igen, når hun var blevet ældre,« fortæller forældrene, hvis efternavne er redaktionen bekendt.

Det var også første gang, forældrene Hanne og Poul stiftede bekendtskab med det psykiatriske system. Sådan helt konkret og fysisk i form af en gigantisk sagsmappe om Emma.

Symptomer, teorier og beskrivelser af den svære overgang fra børnehaven til skolen. En kvik lille pige, der pludselig blev trist, græd meget og blev udadreagerende, når hun følte sig presset. En pige, der ikke længere var i trivsel.

»Vi husker det egentlig som et godt forløb. Psykologer, læger og sygeplejersker tog sig tid til Emma, og selv om hun ikke fik en diagnose, gik vi derfra med en bedre fornemmelse af, hvorfor hun ikke var som de andre i klassen,« fortæller Hanne, der er sygeplejerske.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Nielsen
  • ingemaje lange
  • Anne Schøtt
  • Herman Hansen
  • Peter Møllgaard
  • Erik Pørtner Jensen
  • Niels Nielsen
Anker Nielsen, ingemaje lange, Anne Schøtt, Herman Hansen, Peter Møllgaard, Erik Pørtner Jensen og Niels Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det kan gøres endnu billigere. Lav et lykkehjuls katalog med diagnoser som "fag ekspertisen" tilfældigt kan vælge fra. Det tager kun 5 sekunder. Eller spørg doktor Google, som jo ved alt. Ik' - Også om dig.

...Fra faglighed, integritet og troværdighed til digital plattenslageri på få år. En ny disciplin Danmark er verdens bedste til.

...Det må virkelig være svært som ansat i sådan et system at holde på arbejdslysten og -moralen, samt pligtfølelsen til at yde en faglig indsats. Efter få år i sådan et system må lyst og moral være gået fløjten. Med mindre man er ualmindelig "moderne" og "robust" og kan nøjes med når-bare-papierne-stemmer så skidt med partienten er død.

Endnu et eksempel på at svindler regeringen, siden Anders Fogh Rasmussen tiltrådte i 2003, har til hensigt at undergrave det offentlige økonomisk for ad den vej at overbevise vælgerne om at privatisering er nødvendig og godt.

...Et ultra blåt ideologisk korstog med det mål at afvikle velfærdsamfundet. Et ultra blåt korstog som Socialdemokraterne er helt mundlamme overfor, eller endnu være, stiltiende accepterer.

Vi har netop været igennem et udredningsforløb på Hillerød børne psyk. med vores søn, og havde en helt anden oplevelse. Vi fik indtrykket af at de var meget grundige og I høj grad havde tid og så vores søn. Udredningen var meget intens med mange møder og test, og fin tilbage melding og overlevering til PPR, skole og kommunen.

I disse tider hvor der hele tiden kommer spydige bemærkninger om at "alle" børn har en eller anden bogstav kombinations diagnose, og det i virkeligheden er forældrenes "ønske" at gøre sit barn helt "særlig", synes jeg det er uheldigt at der bliver gravet historier frem hele tiden der understøtter at der er tale om fejl diagnostik o.lign.

Jeg underkender ikke familiens oplevelser, og er sikker på der bliver sparet alt for meget i den offentlige sektor, ville bare fortælle om de kompetente mennesker vi var i kontakt med.