Læsetid: 3 min.

Politiet får kritik for opdigtede eksempler på brug af internetovervågning

Politiet har ’digtet’ en række nye eksempler på, hvordan internetovervågning kan bruges. Men selv de opdigtede eksempler møder nu kritik for ikke at demonstrere, hvorfor der er behov for overvågningen
2. september 2016

Politiet var torsdag mødt talstærkt op med flere chefer til en høring i Folketinget, som handlede om internetovervågning. Siden internetovervågningen blev afskaffet for to år siden, har politiet været aktiv fortaler for at få den genindført.

Justitsminister Søren Pind (V) har lovet, at der i denne Folketingsperiode bliver fremsat et lovforslag, som skal indføre en form for internetovervågning.

Og politiet har igen og igen forsøgt at fremlægge konkrete eksempler på, hvordan internetovervågningen tidligere er blevet brugt i virkeligheden. Flere eksempler er imidlertid senere blevet kritiseret for ikke at holde.

Fredagens høring var ingen undtagelse. Her havde politiet også en række eksempler med til høringen.

»Det, vi har prøvet at gøre, er at lave nogle praktiske eksempler, som baserer sig på sager, som kunne forekomme,« sagde politidirektør Svend Larsen fra Rigspolitiet.

I dette tilfælde var der dog ikke tale om rigtige eksempler fra dengang, politiet i syv år havde mulighed for at gøre brug af internetovervågningen, inden den blev afskaffet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Espen Bøgh
  • Dorte Sørensen
Espen Bøgh og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Når man ikke kan forklare sin sag med gode eksempler (det burde være nemt hvis man har en god sag), så er det nok fordi hensigten i virkeligheden er en anden.

uffe hellum, Bjarne Andersen, Sup Aya Laya, Tue Romanow, Espen Bøgh og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Der findes ganske enkelt ikke valide argumenter for politiets hæmningsløse bestræbelser på at øge overvågningen af befolkningen i almindelighed. Selv hedengangne østtyske Stasi nåede ikke det niveau af overvågning og kontrol.

uffe hellum, Bjarne Andersen og Sup Aya Laya anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Tjaa. Ikke så overraskende jeg har eksempler fra kammerater på at politiet konfiskerer computer udstyr - for derefter selv at plante ubehagelige søgeord i programmer som f.eks. emule. Hvordan modbeviser man lige at det sker? Dernæst anvendte de fragmenter, som engang har været på harddisken, som bevis for at der har været den fil på harddisken - politiet nævnte ikke at det var fragmenter overfor dommeren og at filerne i øvrigt var lovlige at have - men de nævnte blot "klasse 3 fil" - som åbenbart betyder "med stor sandsynlighed lovlig".

Der skal nogle nye og bedre procedurer til før politiet bliver troværdigt igen. Især set i lyset af alle de grimme sager der efterhånden er blevet afsløret, hvor politiet ikke kan huske, ikke kan finde ud af og ikke vil finde ud af, hvem som gjorde og sagde hvad.

Der må uvildige personer med til undersøgelsen af sådanne maskiner i min optik. Og ikke kun een politibetjent, som måske har et personligt problem.