Læsetid: 4 min.

Professor: Støjberg spiller ’falsk melodi’ om Flygtningenævnet

Det er et skinargument, når regeringen begrunder et lovforslag om, at Dansk Flygtningehjælp ikke længere skal udpege medlemmer af Flygtningenævnet, med, at det skaber tvivl om nævnets uafhængighed. I virkeligheden er der tale om en udrensningsøvelse, mener professor Jens Vedsted-Hansen, der selv er medlem af nævnets øverste organ
En gruppe flygtninge synger den iranske nationalsang i Thisted Teltlejr.

En gruppe flygtninge synger den iranske nationalsang i Thisted Teltlejr.

Casper Holmenlund Christensen

6. september 2016

»Det er absurd at påstå, at vi skulle være marionetter for Dansk Flygtningehjælp!«

Juraprofessor på Aarhus Universitet Jens Vedsted-Hansen kritiserer nu regeringens planer om at sætte en stopper for, at Dansk Flygtningehjælp indstiller medlemmer til Flygtningenævnet. Han er selv udpeget til nævnet af flygtningehjælpen og har plads i dets øverste organ, Koordinationsudvalget.

Efter regeringens mening indtager flygtningehjælpen en dobbeltrolle, bl.a. fordi organisationen yder bistand og rådgivning til asylansøgere. Ifølge lovforslaget, der skal fjerne Dansk Flygtningehjælps ret til at udpege medlemmer i nævnet, kan denne dobbeltrolle være med til at rejse tvivl om nævnets uafhængighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Dorte Sørensen
  • Niels Duus Nielsen
Dorte Sørensen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jesper Frimann Ljungberg

Jup, blå-sorte regeringer har gang på gang de sidste 25 år først en indædt kamp mod fagligheden.
Vi kan jo ikke ha' alle de her mennesker, der faktisk ved hvad de snakker om som står i vejen for at vi kan lave 'branding' på bekostning af udsatte grupper.

// Jesper

Carsten Wienholtz og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar

Det handler om habilitet.
Man sætter jo heller ikke en HA rocker ind som dommer i landsretten, selv om han sikkert ved mere om kriminalitet end de fleste.

Finn Thøgersen og Jesper Frimann Ljungberg anbefalede denne kommentar

@Jesper. Artiklen handler vist om Dansk Flygtningehjælps rolle, men det kan jo godt være ubekvemt at tage stilling til. Så er det jo godt du har det frie valg.

Jesper Frimann Ljungberg

@Kaj Jensen.
Til forskel fra embedsmændene i flygtninge nævnet, så er de 'eksperter' som DanskeFlygtningehjælp udpeger ikke bundet af 'DF's (foreningen) luner.

Igen hvis DF (partiet) virkelig ville have gjort noget ved det danske flygtninge problem.. så havde man holdt sig fra at deltage i destabiliseringen af Mellemøsten. For lad os være ærlige.. det er jo den eneste grund til at venstre opfører sig så tåbeligt som de gør..

// Jesper

Søren Kristensen

Justitia symboliseres af en kvinde med en vægt. Skal der i flygtningenævnet slet ikke være nogen modvægt til regeringens til enhver tid værende agenda - og hvis ikke, hvorfor så et nævn?