Læsetid: 2 min.

Professorer: Landbrugsformand overtrådte forvaltningsloven

Formanden for Bæredygtigt Landbrug var klart inhabil, da han i 2014 selv var med til at behandle sin egen ansøgning om penge fra Promilleafgiftsfonden for Landbrug, vurderer to professorer i forvaltningsret
27. september 2016

»Man skulle ikke tro det muligt.«

Det er professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet, Carsten Henrichsens, kommentar til Informations artikel mandag om formanden for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, der i 2014 bragte sig selv i en uheldig dobbeltrolle.

Uden at erklære sig inhabil var han som medlem af bestyrelsen for Promilleafgiftsfonden for Landbrug med til at godkende en ansøgning på halvanden million kroner, som Bæredygtigt Landbrug med ham som underskriver havde indsendt en måned tidligere.

Trods alt var pengene ikke til Flemming Fuglede Jørgensens egen gård eller til Bæredygtigt Landbrug, men derimod til et forskningsprojekt på CBS om ’Dansk landbrugs rammevilkår og konkurrenceevne’, som blev offentliggjort for godt en måned siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Ole Vedel Villumsen
  • Kurt Nielsen
Niels Duus Nielsen, Ole Vedel Villumsen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Branchen er gennemsyret af disse oplevelser.
Store jordbesiddere bestemmer alt for alle andre: tolvmandsforeningen og foreningen for store jordbesiddere nægter at dele blot en smule af de store landbrugsstøtte midler med de mindre landbrug, selvom EU har givet denne mulighed for omfordeling. Jagtintetreseer hvad må skydes og hvor meget er også underlagt disse store jordbesiddere.

Jesper Graugaard

Det belyses ikke hvorvidt denne påstand om Landbrugsformand overtrådte forvaltningsloven overhovedet får nogle konsekvenser, såfremt påstanden er korrekt. Er dette en artikel, som er en fortolking, der videregives af Information eller er det fakta. Hvis det er en fortolking har det ingen betydning, og bidrager ikke med noget, andet end at landbruget kan bruge denne artikel som en venstreorienteret propaganda påstand, der skal miskreditere landbruget. Såfremt artiklen er faktuelt korrekt, får det så nogen juridisk konsekvens for de implicerede og fonden ?

...Godt vi i dag har en effektiv kontrol med enlige mødre og folkepensionister. For dét er der da virkelig mener svindler regeringen :-(

...Alt i mens de har travlt med at dække over deres venner og bekendte inkl. Den-Lille-Svindler selv på første klasse.