Læsetid: 6 min.

’Det med seksuelle grænser er meget vigtigt i vores alder’

Der tales meget om de unges seksuelle kultur. De deler nøgenbilleder af hinanden, de drikker sig fulde og mister kontrollen, og de respekterer ikke hinandens grænser. Men hvad siger de unge selv? Information har været til seksualundervisning i 1.L
Elever på Niels Brocks Handels- gymnasium diskuterer samtykke og seksuelle grænser.

Elever på Niels Brocks Handels- gymnasium diskuterer samtykke og seksuelle grænser.

Lærke Posselt

12. september 2016

»I dag skal vi snakke om seksuel sundhed, prævention og seksuelle grænser,« siger Johanne Tvergaard. I en cirkel rundt om hende sidder 1.L på Niels Brocks Handelsgymnasium og småfniser på deres kontorstole. Klassen består af 14 drenge og fire piger i 16-årsalderen.

Johanne Tvergaard begynder med at fortælle lidt om sig selv. Hun er 25 år, har læst folkesundhedsvidenskab, og så tager hun rundt på landets ungdomsuddannelser og giver seksualundervisning for Sex & Samfund.

Det er derfor, hun er her i dag. I den kommende halvanden time skal det småkedelige klasseværelse omdannes til et trygt rum, hvor man kan sige, lige hvad man har på hjerte.

Hun beder derfor eleverne om at bruge to minutter på at tale med sidemanden om, hvilke regler der skal gælde, når vi nu skal til at tale om sex.

Klassen når i fællesskab frem til, at man ikke må grine af hinanden. Man skal respektere hinanden, og det er heller ikke fedt at udstille hinanden.

For to uger siden foreslog Socialdemokraterne, SF og Radikale Venstre, at seksuelle handlinger uden samtykke skulle straffes efter voldtægtsparagraffen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Alle unge mænd og kvinder bør allerede i folkeskolen lære, at sex først og fremmest er noget af det smukkeste vi mennesker kan tilbyde hinanden i gensidig respekt for hverandre, fordi vi modsat andre pattedyr på kloden er udstyret med et følelsesmæssigt intellekt, og ikke bare lever i en fast livscyklus med vilde og primitive instinkter som for eksempel hanløver, der i flok overfalder enhver hunløve på den afrikanske savanne for at få seksuel udløsning.

Langt de fleste mænd har lært at styre deres vilde og primitive instinkter.

Hanløverne på den afrikanske savanne ved derimod, at når hunløverne ikke længere har fire unger at passe, så kommer hun i brunst, og sammen med andre hunløver lægger hun sig derfor fladt ned på savannen, gør sig lækker, sexet, viser sine feminine sider frem, og lader alverdens liderlige hanløver slås med hinanden til døden om deres gunst.

I samme øjeblik hunløverne er befrugtet med hanløvernes sæd rejser hun sig op på savannen, lunter væk, og er reelt hamrende ligeglad med deres fortsatte tilstedeværelse, fordi det jo alligevel er hende, der skaffer føden hjem til familien gennem jagt. Hanløven ligger bare inaktiv dagen lang og afmærker løvefamiliens territorium, han gider ikke engang deltage i kampen for daglig føde til konen og børnene.

Hunløverne ved også, at der er stor risiko for, at hanløverne omkring dem pludselig bliver liderlige igen, alt imens hun passer sine unger, og derfor er parat til at slå dem ihjel for at bringe hende i brunst. Hun kæmper derfor en daglig kamp for at beskytte sit kuld. Hun er oven i købet parat til at slå hanløven ihjel, hvis den prøver at dræbe hendes børn, og sådan er livscyklus for de vilde pattedyr som løver og tigre etc.

Jeg takker min Gud for, at jeg blev sat på denne jord som et menneskeligt pattedyr, ikke som et vildt pattedyr på den afrikanske savanne. Jeg takker Gud for at have udstyret min hjerne med et følelsesmæssigt intellekt, hvor jeg har lært at elske og respektere kvinden som livets salt på denne jord. Uden hende vil menneskeheden aldrig kunne leve videre – uden hende er livet på jorden for os mænd ingenting.

Kvinderne på denne jord tager det hårde slæb med at bære graviditeten, føde vores børn, amme vores børn, passe vores hjem, mens det altid har ligget i menneskets natur, at manden er ”skaffedyret”. Ham der arbejder og tjener lønnen hjem. Ham der tager overordnet ansvar for sin families sociale og økonomiske samt menneskelige rammer, så hverken konen eller børnene savner noget som helst i dagligdagen, og generelt sørger for at være en god rollemodel for sine børn.

Som andre normale menneskesjæle elsker jeg sex, fordi det er mentalt sundt for en hvilken som helst sjæl, at dyrke jævnligt kærligt og intimt samvær med en vidunderlig partner. Sex er mænd og kvinders belønning til hinanden for loyalt og tillidsfuldt samvær med hverandre i dagligdagen. Hvorfor det er så vigtigt, at unge mænd forstår vigtigheden af ufravigelig kærlig respekt for kvinden som en ligeværdig partner.

Intet føles mere befriende og afslappende end det at have en skøn, varm, kærlig, fræk, sexet kvinde i sine arme, der som hunløven på den afrikanske savanne lægger sig fladt ned for mig, og med sit kropssprog fortæller mig, at jeg bare gerne må tage hende lige så vildt det passer mig. Udelukkende fordi det passer hende, at det lige netop skal være mig, der tager hende vildt og dejligt og primitivt for en stund – for kvinder elsker som mænd at optræde seksuelt primitivt med en partner – når det passer hende.

Men inden jeg lander i favnen på en skøn kvinde skal der altid være et forspil, et åndeligt og intellektuelt samvær, en romantisk stund, en opbygget følelse af fællesskab og samhørighed, en varm fornemmelse af lyst til kærlighed og intimitet i kroppen. Hvilket udelukkende kan skabes, hvis jeg som mand udviser respekt og ligeværdighed over for en hvilken som helst kvinde, og ikke bare ser på hende som et seksuelt objekt.

Ja, kvinden bliver våd mellem benene, når hun kommer i stemning eller tiltrækkes af en bestemt person, men det er jo ganske rigtigt ikke ensbetydende med, at hun absolut vil kneppe og have penis ind i skeden. Hun kan bare være almindelig seksuelt opstemt. Nøjagtig som vi mænd kan have erektion i bukserne. Men det vigtigste må og skal altid være en ufravigelig regel blandt alle oplyste og civiliserede mænd om, at hun – kvinden – alene bestemmer, hvem der skal have lov til at røre ved hende.

Ingen mænd bør have ret til at tage kvinder for givet.

Derfor skal nutidens ungdom have banket ind i hovedet med syvtommersøm, at sex grundlæggende altid bør opfattes som noget smukt, noget varmt, noget vidunderligt, noget skønt, noget meget intimt mellem to mennesker, hvor man sammen lader det fysiske og psykiske gå op i en højere enhed, og hvor man for en stund lader hver en nerve i kroppen gennemstrømme af en vidunderlig følelse af fællesskab og samhørighed.

Alle unge mennesker bør derfor implementeres grundigt i den lærdom, at sex er den bedste gave vi mænd og kvinder kan give hinanden i livet. Her kan vi give os hen til hinanden. Her kan vi for en stund føle os lykkelige. Hvorfor alle mænd skal forstå, at voldtægt af kvinder gør dem til intet andet end primitive vilde dyr, og dèt er uforeneligt i et land som vores, der gennem de sidste 100 år har givet stemmeret og personlige frihedsrettigheder til kvinderne på linje med os mænd.

Men sidst og ikke mindst bør alle unge mennesker anno 2016 lære i seksualundervisningen, at uanset hvor meget vi fester og drikker os ”i hegnet”, uanset hvor meget kvinder eller mænd ryger ud af kontrol til en god fest, ja, så er det hamrende uetisk og umoralsk, at tage nøgenbilleder af hinanden, og efterfølgende udlevere hverandres nøgenhed og seksuelle eskapader, så hele verden kan se på Facebook og Instagram, hvad man har lavet en lørdag aften.

Sex bør altid være noget helt privat imellem os mennesker.