Læsetid: 3 min.

SF: Stop medicinske eksperimenter med psykisk syge børn

Patienter i børne- og ungdomspsykiatrien får i stigende grad medicin, der ikke er særskilt godkendt til børn, fordi der ikke er ressourcer til terapi. 'Vi er nødt til at kortlægge pilleforbruget og tilbyde alternativer', siger socialordfører i SF
15. september 2016

Det sker alt for ofte, at psykisk syge børn ordineres medicin i børne- og ungdomspsykiatrien, fordi der ikke er ressourcer til egentlige terapiforløb. Derfor foreslår SF nu et opgør med medicineringen af børn og unge.

»På grund af tidspresset i psykiatrien sker det ofte, at medicinsk behandling bliver førstevalget for hurtigt at påbegynde en behandling af børnene. Men meget af medicinen er ikke særskilt godkendt til børn, og vi ved ikke, hvilken påvirkning det har på deres krop og hjerne, at de får psykofarmaka i så tidlig en alder,« siger SF's psykiatriordfører Trine Torp.

SF's udmelding kommer, efter at 50 læger og psykologer i Information tirsdag advarede om et usundt tidspres i børne- og ungdomspsykiatrien. I et åbent brev til politikerne skriver fagfolkene, at kravet om hurtige udredninger i nogle tilfælde betyder, at »de kliniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen ikke bliver fulgt«.

Læs også: Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Solrart Sørensen

Medicinfri behandling er den eneste vej frem og man kan selvfølgelig kombinere det med en diætist og kosttilskud der også beviseligt har en god indvirkning.

Jens Erik Starup

Jeg synes, man bør se på, hvorfor børn i stigende antal slæbes til diagnosticering.
Er de rammer, der tilbydes børnene i dag, ringere end de før har været?