Nyhed
Læsetid: 2 min.

Søfartsstyrelsen har kasseret dokumenter om Scandinavian Star

Fem kasser med dokumenter blandt andet om ’opklaring og kontrol’ af katastrofen på Scandinavian Star blev kasseret i forbindelse med aflevering til Rigsarkivet. Erhvervsminister Troels Lund Poulsen vil nu have sagen undersøgt
Indland
14. september 2016

To gange i 2004 og tre gange i 2014 er Søfartsstyrelsens sager om Scandinavian Star blevet kasseret i forbindelse med aflevering til Rigsarkivet.

Det fremgår af en oversigt over sager vedrørende katastrofen, som Søfartsstyrelsen har udarbejdet i april 2016, og som Information har fået aktindsigt i.

Ifølge sagsoversigten blev sag nr. 121 fra 1990 med titlen »Administrative sager i forbindelse med branden på Scandinavian star« kasseret i 2004 i forbindelse med aflevering til Rigsarkivet.

Det samme skete for sag nr. 121-1 med titlen »Nordisk Granskningsudvalg vedr. Scandinavian Star«.

Fra sagsoversigten.

Fra sagsoversigten.

Ti år senere blev sag nr. G819-7 med titlen »diverse vedr. opklaring og kontrol« og sag nr. 199906998 med samme titel kasseret. Endelig blev også sag nr. 2129-5 med titlen »Foredrag om branden på Scandinavian Star« kasseret.

Erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) skriver i et svar til Folketinget, at de pågældende fem kasser indeholdt dokumenter fra 1990-91, og at Søfartsstyrelsen ikke har »tilgængelige optegnelser om baggrunden for kassation af de i oversigten anførte sager«.

Ministeren har bedt om at få sagen undersøgt og lover at vende tilbage til Folketinget, når Søfartsstyrelsen er færdig med det.

Helt uforståeligt

Områdeleder Mette Hall-Andersen fra Rigsarkivet oplyser, at Rigsarkivet generelt ved tilsyn ude hos myndighederne afgør, hvilke dokumenter i en sag der skal bevares for eftertiden i Statens Arkiver.

»Vi har gennemgået listen og kan se, at det pågældende materiale kan kasseres i henhold til Rigsarkivets bestemmelser. Vi skal dog gøre opmærksom på, at det altid påhviler myndighederne at bevare arkivalierne, indtil opbevaringspligt efter andre bestemmelser er opfyldt, og indtil de efter myndighedernes egen vurdering i øvrigt ikke længere har retlig eller administrativ betydning,« skriver Mette Hall-Andersen i en mail til Information.

Læs også: Minister blev presset under samråd om Scandinavian Star

Søren Søndergaard (EL) siger, at med mindre der er tale om dubletter af sagsakter, er kassationen »helt uforståelig« i så vigtig en sag. Derfor er han glad for, at ministeren nu vil undersøge sagen.

»Vi har været ude for andre ting, der kunne tyde på, at Søfartsstyrelsen ikke har behandlet katastrofen med den tilstrækkelige alvor og grundighed,« siger han og henviser bl.a. til, at Søfartsstyrelsen har en »omfattende« samling af fotos fra inspektionen af det udbrændte skib. Men hverken papirbilleder eller negativer er forsynet med dato, og derfor er de stort set ubrugelige i dag.

»Det er ikke noget, der gør mig tryg ved, at katastrofen er blevet undersøgt med tilstrækkelig grundighed,« siger Søren Søndergaard og tilføjer:

»Udgangspunktet er, at det er den alvorligste forbrydelse, hvad angår i menneskeliv i Skandinavien siden Anden Verdenskrig, som ikke er fuldt ud opklaret. Alene derfor er det relevant at fortsætte med at undersøge forbrydelsen. Derfor er det også vigtigt at gemme alle papirer i sagen.«

Læs også: Kan detaljer være for små, når det drejer sig om 159 døde?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Det er meget problematisk, at der overhovedet sker kassation ved overdragelse til Rigsarkivet.

Allan Stampe Kristiansen og Torben Skov anbefalede denne kommentar
Jens Erik Starup

Problemet med de skriftlige kilder har altid været, det der af en eller anden grund ikke er beskrevet eller er blevet smidt væk.

Allan Stampe Kristiansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ja, i dag burde man digitalisere hele møjet, når det kommer ind.

Allan Stampe Kristiansen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

Beskyttelse af rederinteresser?

Connie Brask Jensen

Interessant at få at vide hvor de beslutninger kom fra ? og hvem der udførte dem? - og tjekke deres bankkonti.

Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Mads Berg, Torben Skov og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Finn Thøgersen

Arne Lund,

Eller beskyttelse af myndighed og embedsmænd som gav tilladelse til at Scandinavian Star kunne sejle med passagerer ?

Allan Stampe Kristiansen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar