Læsetid: 2 min.

Færre penge til psykisk syge børn trods milliardløft

År for år bliver der brugt færre penge pr. psykiatrisk patient. Især børne- og ungdomspsykiatrien er ramt, selvom psykiatrien i 2015 fik et milliardløft. ’Vildt bekymrende’, mener de pårørendes forening. Regionsformand siger, at politikerne har oversolgt hjælpepakken til psykiatrien
Birgit Elgaard, der er landsformand for Bedre Psykiatri, mener, at udviklingen risikerer at gå hårdt ud over kvaliteten af behandlingen i børne- og ungdomspsykiatrien. »Det er vildt bekymrende. Som det er nu, så producerer systemet flere syge børn, fordi børnene ikke får den rette behandling,« siger Birgit Elgaard.

Birgit Elgaard, der er landsformand for Bedre Psykiatri, mener, at udviklingen risikerer at gå hårdt ud over kvaliteten af behandlingen i børne- og ungdomspsykiatrien. »Det er vildt bekymrende. Som det er nu, så producerer systemet flere syge børn, fordi børnene ikke får den rette behandling,« siger Birgit Elgaard.

Sille Veilmark

5. oktober 2016

Kurven over antallet af patienter i psykiatrien er de seneste år kun gået én vej, og det er opad. Der er samtidig blevet tilført flere penge til psykiatrien, men pengene modsvarer langt fra stigningen i antallet af patienter, viser nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen og Danske Regioner.

I børne- og ungdomspsykiatrien er antallet af patienter steget med 33 pct. fra 2011 til 2015. Det betyder, at udgifterne pr. psykiatrisk patient under 19 år er faldet med 13 pct. over de fire år. Selv i 2015, hvor psykiatrien fik tilført en del af ekstra 2,2 mia. kroner fra satspuljen, er udgiften pr. patient faldet.

Birgit Elgaard, der er landsformand for Bedre Psykiatri, mener, at udviklingen risikerer at gå hårdt ud over kvaliteten af behandlingen i børne- og ungdomspsykiatrien.

»Det er vildt bekymrende. Som det er nu, så producerer systemet flere syge børn, fordi børnene ikke får den rette behandling,« siger Birgit Elgaard

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Igen falske løfter fra politikerne og regeringen. Og igen må Satspuljen lægge penge til, som så tages fra andre kørende projekter osv.
Hvorfor omtaler medierne ikke i lige så stor stil hvilke projekter, der må lukkes ned for at skaffe penge til de nye.

Næh, medierne har kun til opgave at omtale, hvor mange millioner/ milliarder regeringen skaffer til gode formål.
Den med hundens hale rammer helt rigtigt her...
Man effektiviserer og fyrer folk, laver "udredningsgarantier", der ender i "pakkeløsninger" som på ingen måde kan tage hensyn til personens sygdom/ problem - kun køre ham/ hende gennem et system af tests og forsøge sig frem med en pille og en pille...