Læsetid: 7 min.

Kan en advokat forsvare udlændinge og samtidig være med i Pegida?

Rasmus Paludan har været forsvarsadvokat for frihedsberøvede udlændinge. Samtidig er han stærkt udlændingekritisk og har i år deltaget i alle demonstrationer for ’For Frihed’ – det, der før hed Pegida. Det møder kritik, men Paludan selv kan ikke se problemet
Uwe Max Jensen har malet to malerier til Rasmus Paludan. Det ene forestiller Lars Hedegaard og hænger på Paludans kontor. Det andet, som her er ved at blive indrammet, forestiller Paludan selv, der beskytter en skræmt politimand mod en terrorist.

Uwe Max Jensen har malet to malerier til Rasmus Paludan. Det ene forestiller Lars Hedegaard og hænger på Paludans kontor. Det andet, som her er ved at blive indrammet, forestiller Paludan selv, der beskytter en skræmt politimand mod en terrorist.

Sille Veilmark

22. oktober 2016

Jeg har knap fået overtøjet af, da forsvarsadvokat Rasmus Paludan udsætter mig for sin danskertest.

»Hvem har øjne så store som Rundetårn?« spørger han.

Jeg bliver lidt overrasket over at blive testet i mit kendskab til eventyr og kan ikke huske, om det er den anden eller tredje hund i H. C. Andersens Fyrtøjet, der har så store øjne, så jeg svarer bare »hunden«.

Det svar er tilstrækkeligt, synes Rasmus Paludan. Ikke at han ville have smidt mig ud af sit kontor i den københavnske sydhavn, hvis ikke jeg kunne svare rigtig, forsikrer han mig. Men han har tænkt over, at det er en god måde at teste på, hvorvidt nogen kender til dansk kultur eller ej.

Rasmus Paludan er forsvarsadvokat, og flere af hans sager handler om udlændinge. Samtidig er han med i den højreradikale forening For Frihed, som nok bedst er kendt ved sit gamle navn, Pegida.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Min rygmarvsreaktion vil umiddelbart sige nej. Men efter at have tænkt over det vil svaret være ja.

Ellers ville det vel kræve, at samtlige forsvarsadvokater selv skulle være dybt kriminelle og selskabstømmere. Ved nærmere eftertanke: Det ér de sgu´nok også.

I den mere seriøse ende. En gennemgang af de sager, hvor han har repræsenteret udlændinge/flygtninge vil vel hurtigt afsløre, om han er god nok.

Henrik Brøndum

Heldigvis har advokater ligesom dommere og parkeringsvagter deres fulde trosfrihed, ytringsfrihed og stemmeret. At forlange bestemte politiske overbevisninger i bestemte jobs er jo det rene berufsverbot.

Anne Eriksen, Thomas Petersen, Hans Aagaard og Bent Jensen anbefalede denne kommentar

Om jeg husker rigtigt? Forsvarede Carl Madsen ikke af og til folk, han var rygende uenig med, og som han dybest set, ønskede hen hvor peberet gror? Alligevel var han loyal overfor opgaven, og det er vel sådan, det skal være.

Anne Eriksen, Hans Larsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar