Nyhed
Læsetid: 2 min.

Løkke: Kom nu til forhandlingsbordet

Løkke opfordrer til forhandling om 2025-plan i sin åbningstale i Folketinget
I talen fastslog statsministeren, at Danmark har et »et stærkt grundlag at bygge på«

I talen fastslog statsministeren, at Danmark har et »et stærkt grundlag at bygge på«

Rune Aarestrup Pedersen

Indland
4. oktober 2016

Kom nu til forhandlingsbordet. Og vær med til at træffe beslutninger til gavn for de kommende generationer af danskere.

Sådan lyder opfordringen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der tirsdag holdt åbningstale i Folketinget.

Dermed fastslår statsministeren samtidig, at han ikke vil udskrive valg. Nu skal der forhandles i Finansministeriet trods de skarpe meldinger om topskat og valg fra Liberal Alliance og Dansk Folkeparti:

»Vi kan være uenige om, hvad der helt konkret skal til undervejs. Selvfølgelig kan vi det. Det er derfor, vi er medlemmer af forskellige partier. Og hvis nogen har bedre forslag end regeringen, så lytter jeg,« siger Løkke.

»Men ikke at sætte sig nye mål. At sige nej til fremgang og udvikling. Her står jeg af. Det bryder med en lang tradition i vores folkestyre.«

»En tradition, hvor vi plejer at være enige om de store, langsigtede udfordringer,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: Trods meldinger om at vælte Løkke tror Samuelsen på aftale

I talen fastslår statsministeren, at Danmark har et »et stærkt grundlag at bygge på«.

»Det forpligter. Det er nu, vi rettidigt kan gennemføre små forandringer. Og opnå store forbedringer,« siger Løkke og tilføjer:

»Vi skal aflevere et Danmark til næste generation, der er stærkere, end det vi selv overtog. Det er kernen i regeringens helhedsplan,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: S og R melder sig klar til bredt samarbejde

Han advarer danskerne – og politikerne – mod at tro, at det er en naturlov, at Danmark er blandt verdens rigeste lande.

»Det er det desværre ikke,« siger Løkke med henvisning til den internationale finanskrise, som ifølge statsministeren har betydet, at Danmark ikke er blevet rigere i ti år.

»Hvis Danmark er i slæbesporet, mens landene omkring os træder på speederen, så går fremtidige generationer glip af nye muligheder. Det må ikke ske.«

»Derfor har jeg sat et ambitiøst mål: Danmark skal blive 65 milliarder kroner rigere i 2025. 65 milliarder kroner. Er det bare et tal? Nej, det er muligheden for, at vi kan følge med nabolandene,« siger Løkke.

Han slår på, at pengene vil få meget konkret betydning for danskere i alle aldre:

»Det er muligheden for, at danske unge ikke bare får en gratis uddannelse, men at de får en uddannelse, som er mindst lige så god, som deres kammerater fra resten af Europa.

At en dansk familie har råd til en ferierejse af samme standard som en tilsvarende tysk familie.

At der er effektiv kræftbehandling på Rigshospitalet i København ligesom på Karolinska Universitetssygehuset i Stockholm.

De ting, der betyder noget i hverdagen og i livet. Det er derfor, vi skal have fremgang. Jeg vil opfordre til, at vi her i Folketinget løfter det fælles ansvar,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: Løkke vil fortsætte stramninger for asylansøgere

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Det var dog en underlig Åbningstale. Det meste tid gik med historier om Løkke Rasmussens mor og at han selv var den første med en videregående uddannelse i sin familie samt at han havde hele tiden ment "det" og nu mente de fleste i EU også "det". osv.....
Hans boligplan kom først i morgen - osv.....

Jeppe Bundgaard

Det er nu, vi rettidigt kan gennemføre små forandringer. Og opnå store forbedringer,« siger Løkke og tilføjer:

»Vi skal aflevere et Danmark til næste generation, der er stærkere, end det vi selv overtog. Det er kernen i regeringens helhedsplan,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Små forandringer!!? Det synes kontanthjælpsmodtageren, der mister livsgrundlaget sikkert ikke, at det er.
Store forbedringer!!?? For hvem? Eliten?

Anne Eriksen, Steffen Gliese, Carsten Mortensen, Erik Jensen , Flemming Berger, Hanne Ribens og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ingenting - ingenting...
Hvilket ikke er nyt - rundt i manegen.

Carsten Mortensen, Flemming Berger og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Ingen skal forlade sin bolig ufrivilligt. Kontanthjælpsmodtagerne tæller åbenbart slet ikke med. De må tilhøre gruppen af usynlige!

Carsten Mortensen, Erik Jensen , Heidi Larsen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Jens Erik Starup og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvad Løkke virkelig sagde var : Min mor var klogere end mig selv om hun ikke fik en uddannelse og min far døde fordi jeg ikke nåede at privatisere sygehussektoren-ellers ikke før jeg skal var det bla,bla,-jeg vil ikke gå af-bla,bla-ikke før jeg dør-bla,bla-forhandlinger i foråret-bla,bla,-hmm-bla,bla.

Steffen Gliese

Han skulle have udskrevet det valg, det havde været det mest barmhjertige.

Som Løkke plejer, taler han kun til sine egne vælgere og hvis de stemmer på ham holder ham ved magten, så skide være med de 2.5 millioner borgere der ikke stemmer borgerligt og som synes danmark er for alle og som synes det ikke er i orden at føre en politik som konsekvens ekskluderer hovedparten af borgerne.

Daniel Fruelund

Dette er anden gang siden sidste valg, at Venstre hænger med bagdelen i vandskorpen og alle spekulerer i nyt valg. Men kommer det? Nej, Løkke klamrer sig desperat til taburetten. Han savner modet og viljen til at indse hvad alle andre kan se med stor tydelighed: at det nuværende regeringsprojekt har været dødsdømt siden sin fødsel.

Anne Eriksen, Carsten Mortensen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Jens Kofoed og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det må handle om at skabe et robust samfund, der ikke behøver vækst for udvikle sig - for heldigvis er udvikling jo tit det modsatte: at man skal bruge mindre energi, at der bliver mere national selvforsyning, at der skal bruges færre hænder pga. automatisering, at en masse funktion udfases, fordi de er unødvendige, når det ikke handler om at spare penge, men om at give folk lejlighed til at yde deres ypperste og dermed opnå en langt større tilfredshed.

I flg. Grundloven skal statsministeren redegøre for "rigets almindelige stilling og de af regeringen påtænkte foranstaltninger".
Det gjorde Løkke kun i meget ringe grad, faktisk slet ikke. Han brugte taletiden til at takke sin gamle mor, tale om sin døde far - er det Løkkes opskrift på, at virke mere menneskelig, og bag-politikerens-facade-banker-der-et-hengivent-hjerte? I så fald slap han dårligt fra det, for det blev bare til en gang klister.

Men bet' Anders logrede da godt bagefter, og mente, at nu fik han sine topskattelettelser. Og Søren Pape, der forleden tabte med et brag til Karsten Lauridsen i Singe Moldes quizz - så er niveauet lagt - , spandt som en kat, da Løkke nævnte boligskatterne. Så fik Pape også noget med hjem til kredsen.
Løkke fedtede som vanligt for kernevælgerne. Først lokker Venstre folk til at tage afdragsfrie lån i deres huse. Og når de letsindige mennesker ikke kan betale, hvad de skylder, så kommer Venstre og redder dem fra at gå fra hus og hjem.
Samtidig har Venstre - selvfølgelig med støtte fra Dansk Folkebedrag - indført et benhårdt kontanthjælpsloft, det vil betyde, at endnu flere mennesker vil blive sat på gaden fordi de ikke kan betale huslejen. Bekymrede Løkke sig om dem? Overhovedet ikke, heller ikke selv om han sidste år under vagkampen bedyrede, at med ham som statsminister kom der ikke flere fattige børn i Danmark.
Og Tulle? Han fik vist et halvt løfte om at kommende asylansøgere vil blive afvist ved grænsen. Men det bliver de jo allerede i dag, så hvad er det nye?
Det, der skulle have været en åbningstale, blev i stedet til en fesen valgtale, med et par lunser til "vennerne".
PS: Atter i år stemte Sosserne for at Pia Kjærsgård skulle være forkvinde for Folketinget. Hvad er det for en lokumsaftale SD har indgået med regeringen, om ikke at stille med egen kandidat?

Jeg føler mig mere og mere fremmedgjort i det danske samfund. Jeg kan ikke se politikerne, om de er til højre eller venstre, anviser nogen retning. De sørger for selv, ja nærmest spejler samfundet i dem selv, mens vi andre kun kan se på. Hvad skal vi med en 2025 plan, når problemerne er her i 2016. Det er som at høre på en socialdemokratisk fremskrivning af væksten tilbage i 2009, som aldrig har vist sig, og som førte til socialdemokratisk fiasko. Ligegyldige planer er nu igen på tapetet i en tid hvor samfundet krakelerer pga. manglende styring. Det går sandelig godt i lille Danmark, men med Pia Kjærsgaard i Folketingets formandsstol kan man vel næppe forvente andet.

Steffen Gliese, Carsten Mortensen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar

At Lars Løkke Rasmussen skulle vise sig som en gemen nasserøv på det velfærdssamfund andre har skabt burde næppe komme som nogen overraskelse for de fleste - måske lige bortset fra Konen med Splitflaget - dagens vittighed ... ;-)

Anne Eriksen, Steffen Gliese og Erik Jensen anbefalede denne kommentar