Læsetid: 6 min.

Mafiaen kan også erobre Danmark

3F har anmeldt to italienske virksomheder med underentrepriser på offentlige anlægsarbejder for narkotikasmugling. Men problemet stikker formentlig dybere
I sidste uge politianmeldte fagforbundet 3F to italienske virksomheder, der er underleverandører på metrobyggeriet i København, letbanen i Aarhus og angiveligt også udvidelsen af jernbaneforbindelsen mellem København og Ringsted, for kokainsmugling

I sidste uge politianmeldte fagforbundet 3F to italienske virksomheder, der er underleverandører på metrobyggeriet i København, letbanen i Aarhus og angiveligt også udvidelsen af jernbaneforbindelsen mellem København og Ringsted, for kokainsmugling

Linda Johansen

4. oktober 2016

Beklagelse

I denne artikel refererer Information Weekendavisen og Fagbladet 3F for, at fagforbundet 3F har politianmeldt to italienske virksomheder, der er underleverandører til metrobyggeriet i København, for kokainsmugling. Hovedentreprenøren på det københavnske metrobyggeri, Copenhagen Metro Team (CMT), der overvejende er ejet af den italienske virksomhed Salini Impregilo, har imidlertid protesteret over indholdet af artiklen og har anmodet om en beklagelse og en afklaring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Randi Christiansen
  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Oluf Husted
  • Bill Atkins
Britta Hansen, Randi Christiansen, David Zennaro, Dorte Sørensen, Oluf Husted og Bill Atkins anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mafiaen kan også erobre Danmark?
Og jeg troede det var allerede for længst et faktum.

Men så ser jeg at det faktisk er en anden mafia I skriver om...

Anne Eriksen, Flemming Berger, Jens Falkenberg, Helene Kristensen, Hans Paulin og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Henrik L Nielsen

Det er et problem der kommer til at gøre mere ondt i længden end indvandring, flygtninge eller terrorister gør. Og alligevel er det et problem vi ikke rigtigt hører om, selvom - eller måske fordi - vores myndigheder stort set er magtesløse overfor det.

Claus Nielsen, Britta Hansen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

"I Danmark mangler vi stort set alle de juridiske redskaber til at forebygge mafiakriminalitet og er efterforskningsmæssigt nærmest forsvarsløse uden for det europæiske politisamarbejde som følge af folkeafstemningen om retsforbeholdet i december 2015."

Mao så hviler der et tungt ansvar på nej-partierne for deres medvirken til, at DK nu ryger ud af Europol. VI kunne sagtens få en parallel-aftale, lød det gang på gang, og en sådan ville ikke være ringere, end hvad vi havde indtil da. Også det viste sig at være bluff og tomme løfter. Men det holder nej-partierne kæft med.
Kun Tulle ristes for åben skærm, mens EL slipper for at blive stillet til regnskab for deres ansvarsløshed mht. retsforbeholdet. Underligt,

@Arne Lund
Nu kræver det jo heldigvis ikke mere end en enkelt folkeafstemning, og så har vi sagt ja til Europol.

Forudsat det kun er Europol vi bliver spurgt om, og at vi ikke samtidig bliver forsøgt narret til at afskaffe retsforbeholdet uden grundig forudgående offentlig diskussion, naturligvis.

Flemming Berger, Henrik Hesselholdt, Hans Larsen, Helene Kristensen, Randi Christiansen, Arne Lund, Janus Agerbo, Bill Atkins og curt jensen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

Det er klart, at hvis New World Constructions og Nicofer ser byggeriet af den københavnske Metro og den aarhusianske letbane som en distributionskanal for kokain, så kan de 2 firmaer afgive underleverandørtilbud, som ingen entreprenør kan konkurrere med.

Hvis hovedentreprenøren desuden bibringes en forståelse af, at det er et tilbud, han ikke kan sige Nej til, så har vi kun set begyndelsen.

Det er svært at se, hvordan man skulle kunne stoppe mafiaens fremtrængen, hvis den ellers skulle have interesse i det danske marked.

Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Og hvordan er det lige, at Europol ville hjælpe os her? Hvad har den udrettet mod mafiaen i Italien?
Det her drejer sig ikke om, at det danske politi mangler personoplysninger, eller informationer om narkotikaens vej. Vi er for resten heller ikke udelukkede endnu ...
Det drejer sig om, at de store offentlige byggerier bliver udført af meget anløbne firmaer - at de er anløbne, viser sig på mange punkter: Lønningerne, arbejdernes sikkerhed, manglende overholdelse af overenskomster. Det ville bedst bekæmpes med et velordnet samfund, hvor vores - måske lidt sløve, men hæderlige - fagforeninger fik den magt tilbage, de er blevet frataget.
Et samfund, hvor man holdt op med at udlicitere til det billigste firma - tænk, hvis vi havde valgt anderledes, der der sidst blev købt nye tog ...
Denne sag skulle behandles i Danmark, ved danske politikeres vilje til at se på realiteterne i firmaers arbejde - ved at indføre kædeansvar, fx. Så de brådne kar kunne stoppes. Hvis EU skulle blandes ind i det, skulle det være i form af ændrede licitationsregler og bedre beskyttelse af arbejdstagere - så de ikke blev fristede til at se gennem fingre med ulovligheder.
Hvis retsforbeholdet var blevet vedtaget, havde de danske politikere formentlig kunnet tilmelde os CETA uden ny folkeafstemning - prøv at undersøge, hvad det ville betyde ...
Og lad så være med at blande Europol ind i sager, det aldeles ikke har indflydelse på - og prøv at undersøge, hvad de danske politikere har gjort for at få en aftale af en slags ... måske er der ikke så stort et ønske om en aftale fra dansk side? Måske ser man hellere, at man desværre er nødt til at tage en ny afstemning?

Anne Eriksen, Dennis Iversen, Flemming Berger, peter fonnesbech, Hans Larsen, Helene Kristensen, Hans Kvisgaard, Randi Christiansen, Flemming S. Andersen, Torben Bruhn Andersen, Per Meinertsen, Janus Agerbo, Anne Schøtt og curt jensen anbefalede denne kommentar

Thora H.R.
Det her drejer sig ikke om, at det danske politi mangler personoplysninger, eller informationer om narkotikaens vej.
Jeg undrer mig lidt over hvordan du så stråsikker kan påstå dette, men er ellers meget enig i det du skriver.

Mafiaen ligesom de store religioner, står altid stærkest der hvor elendigheden er højest.
Hvis den nu truer med at brede sig i Danmark, så siger det mere om tilstanden af velfærdsstaten end om politi, Europol eller retsforbehold.

Det er en af de mange mørke sider af den neoliberalistiske illusion som neoliberalismens spydspidser slet ikke er intelligente nok til at kunne fatte. De jo ikke i stand til at se længere frem end deres næste selvangivelse.

Helene Kristensen, Jens Kofoed, Randi Christiansen, Arne Lund og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar

@Torben Lindegaard
Du har helt ret. De hænger sammen, så vi skal selvfølgelig spørges om de to i en sammenhæng. Hovedsagen er, at man ikke forsøger at snige større ændringer ind ved siden af - såsom en afskaffelse af retsforbeholdet.

Jeg tror stadig det vil blive et temmelig komfortabelt "ja" til Europol og Schengen. Og selv, hvis man ikke er sikker på et ja, så bør man da høre befolkningen ad alligevel? Vi er trods alt endnu ikke blevet spurgt om dette.

Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Curt Jensen: Tjah, det kan da gerne være, at det danske politi mangler oplysninger - der udtrykte jeg mig upræcist - men det er i så fald ikke, fordi vi er udelukkede fra Europol - for det er vi ikke endnu.

Mafiaen har i Syditalien haft sin udbredelse, fordi der har været en alarmerende mangel på stat. Det bliver interessant at se, hvor meget de kan klare sig her, hvor der er en helt anden styrke i staten.

Jens Erik Starup

Ja, David Zennaro. Udbredelsen skyldes vist også, at nogle politikere ikke er de helt store modstandere af mafiaen.

Først det lidt formelle. Weekendavisen skriver, at de to italienske firmaer ikke har websites. Det er ikke korrekt: http://www.nicofer.it/azienda/ og http://infobel.com/it/italy/new_world_construction_srl/crotone/IT1047074...'

Jeg tror ikke, at hvis - hvis - de to firmaer fungerer som skalkeskjul for distribution af dope, at de så kun virker her i landet, mon de så ikke også vil være aktive i andre EU-lande? Andet ville være underligt.

Philip B. Johnsen

Mafia.
Privatisering af vital infrastruktur er et typisk mafia selskabstømmer tricks, i det kriminelle økonomiske miljø, kaldes det for beskyttelses penge forretning.

Hvis de private ejere truer med, at skader infrastrukturens kvalitet, udbredelse eller pris, hvis der ikke ydes statsligt tilskud til ejerne, typisk til ikke overskudsgivende yderområder, må folketinget alvorligt overveje kravet og konsekvenserne fordi, hvis ikke staten bøjer sig, kan de private ejere ty til misligholdelse af infrastrukturen og samtidig forsøge, at få trukket penge ud af selskabet, for på sigt bevist at vælger, at går fallit.

Afpresningen virker ved at, skal staten uanset om de betaler penge til de private som forlangt, eller undlader at betale, med trussel om de private vil ty til misligholdelse og muligvis prisstigninger, underforstået at de private vil kunne gå fallit, så vil staten blive tvunget til, at overtage forretningen og udbedre alle skaderne og det for skatteydernes regning, hvis de private ejere går fallit.

Det er derfor, det kaldes vital infrastruktur.

Flemming S. Andersen

Der er ikke plads til den Italienske mafia kommer her.

Ikke uden modstand og kamp fra den der er her allerede.

Konkurrencestat??

Randi Christiansen

Det er, hvad der kommer ud af at se på pris i stedet for kvalitet. Og globale udbud? Vor frue på lokum, hvordan skulle virksomheder, der har rod i det italienske mafiøse system kunne kontrolleres af danske instanser? Det er jo håbløst, og endnu et eksempel på et dysfunktionelt eu design og een af mange grunde til, at så mange stemmer nej til eu i sin nuværende form. Sørgeligt fordi europæisk samarbejde er et imperativ.

Og blev man klogere efter ic 4 togskandalen? Som kostede danske skatteydere mere end kontanthjælpsreform og topskattelettelser tilsammen. Dumhed og/eller korruption. Det er tydeligt.

Skal vi virkelig have krig, før folk ligesom efter ww2 vågner en lille smule op til samarbejdets væsen og bydende nødvendighed? Tilbedelsen af konkurrencestaten er een af tidens helt store synder (ordet 'synd's etymologiske oprindelse er 'at ramme ved siden af') Et fejlskud af så store dimensioner, at de ansvarlige ikke fatter det. Vi lever i et univers, der er så stort og indtil videre ubegribeligt, at det stupide hovmod, som visse gebærder sig med, er lige så ubegribelig primitivt.

Verdenssamfundet trænger til en time out på den terapeutiske briks i det psykodynamiske rum, så de to hjernehalvdele kan lære at arbejde bedre sammen. Det ser nu ud som om, at det kan videnskabeligt bevises, at psilocybin og andre bevidsthedsudvidende stoffer, kan være til stor hjælp. (Erritsøe, lone frank, 24/7).

En påtrængende opgave hvis det skal lykkes at finde et andet bosted i kosmos inden den blå planet af en eller anden grund ikke længere er en mulighed.

curt jensen, Claus Nielsen og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar

Ja, Arne Lund. Naturligvis er Mafiaen for længst ankommet i Europa. Den har ifølge tyske dokumentarer udbredt sig magtfuld i Tyskland. Især efter genforeningen, hvor en stor del af genopbygningen af infrastrukturer, huse, pladser osv. blev brugt at Mafiaen til at bedrive storstilet hvidvaskning af kriminelle penge. Pizzeriaer mv. blev brugt som legale adresser og opholdssteder for medlemmerne, hvor 20 og flere personer havde adresse på et enkelt værelse...

Der er også flere mord, som henregnes Mafiaen. Underligt, at de angiveligt først nu udvider deres areal nordpå.

Et andet område, hvor vi herhjemme snorksover og uden belæg altid tror på det bedste i mennesker, selv mafiøse italienere - snak med tyskerne og hør lidt om mafiaens huseren dernede - 'kommer snart i deres teater' ...

I min tid i den rådgivende ingeniørbranche kaldte vi fænomenet 'den sicilianske bagermester', der mange gange dukkede op i forbindelse med store udbud af anlæg eller systemer - men det burde man efterhånden have fundet ud af - alle de EF-lovlydige danskere ...

Randi Christiansen, Flemming Berger, Claus Nielsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar