Læsetid: 5 min.

TiSA truer databeskyttelse og retten til privatliv

Det seneste læk af forhandlingsteksten fra den globale handels- og investeringsaftale om serviceydelser, TiSA, viser ifølge rettighedsorganisationer, at europæiske menneskerettigheder såsom databeskyttelse og privatlivets fred er under pres
24. oktober 2016

Lækager, der giver indblik i forhandlingsteksten om den omstridte handels- og investeringsaftale på serviceområdet, TiSA, har fået alarmklokkerne til at ringe hos en række europæiske rettighedsorganisationer.

De mener, at dokumenter, lækket af WikiLeaks, afslører, at EU's egne sikkerhedsstandarder på området for databeskyttelse og personoplysninger bliver behandlet som handelsbarrierer i forhandlingsteksten.

Ifølge den europæiske forbrugerorganisation BEUC, viser lækket, at TiSA-aftalen ikke i tilstrækkelig grad sikrer EU-borgeres ret til privatliv og databeskyttelse, når det kommer til datastrømme på tværs af landegrænser. 

»Vi vil kraftigt opfordre EU til at holde datastrømme ude af TiSA-aftalen,« skriver BEUC på sin hjemmeside i en opfordring til forhandlerne. 

En trussel mod europæiske menneskerettigheder

Sammenslutningen af rettighedsorganisationer i European Digital Rights (EDRI) opfatter aftalen som en trussel mod europæiske menneskerettigheder. Ifølge EDRI viser lækagen et stigende pres fra store virksomheder og lobbyorganisationer for at få fjernet regler om databeskyttelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

CETA og TTIP med ISDS, det er røveri ikke ved højlys dag, men som med TiSA, gement røveri for nedrullede gardiner i EU og af regeringen i Danmark.

Sådan fungere det, når du bliver bestjålet demokratiet og retsstaten i Danmark med TiSA, CETA og TTIP med ISDS.
(Se link)
Link: http://youtu.be/M4-mlGRPmkU

Freddy Andersen, Jonathan Smith, kjeld jensen, Ib Christensen, Bjarne Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

TISA står for Trade in Services Agreement, aftalen skal skabe mere fri handel med service- og tjenesteydelser, herunder finansielle produkter, som licensgivning, finansielle tjenesteydelser, telekommunikation, e-handel, søtransport og arbejdskraftens midlertidige bevægelse udenlands for at yde servicetjenester.

TiSA bygger på laissez faire princippet, det frie marked, hvor individer udveksler varer og serviceydelser uden statens indblanding.

TiSA er skabt af anti-demokratiske og anti-retsstat politiske liberaliserings fantaster, der med ISDS (Investor-state dispute settlement), underminerer demokrati og miljø og frihed, med organiseret løndumpning stigende ulighed der leder til global destabilisering, hvis omfang kun kan underdrives.

Et hjemligt eksempel på den menneskelige afstumpethed der følger i kølvandet på TiSA.
Beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V):

"Begreber som »social dumping«, »kædeansvar« og »klausuler« er kommet ind i debatten, men der er efter Dansk Arbejdsgiverforenings opfattelse tale om en helt fordrejet debat, der kun tjener det formål at skabe kunstige mure imod en sund international konkurrence," skrev Jørn Neergaard Larsen i 2013.

Sådan fungere det, når du bliver bestjålet demokratiet og retsstaten i Danmark med TiSA og ISDS.
(Se link)
Link: http://youtu.be/M4-mlGRPmkU

PS.
345 internationale ngo’er fordømmer på det kraftigste den hemmelige karakter af TISA-forhandlingerne, hvor borgere, parlamentarikere, fagforbund, myndigheder, servicebrugere og andre interesserede aktører, har begrænset eller ingen adgang til dem, der bestemmer forhandlingsmandatet, endsige til forhandlingerne og forhandlingsdokumenterne.

Carsten Pedersen, Jonathan Smith, kjeld jensen, Ib Christensen, erik winberg, Bjarne Andersen, Anne-Marie Krogsbøll og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne kommentar
Jacob Mathiasen

Det der menes er naturligvis ikke retten til privatliv - for den ved vi jo godt er forsvundet. Det de mener er MINDRE ret og LETTERE adgang for FLERE.

PETs tidligere chef har jo udtalt for åben skærm i TV avisen at PET kan aflytte alt det de vil - og skal bare søge om en dommerkendelse indenfor 24 timer af at de har hørt noget, som de vil bruge.

Det forholder sig næppe bedre med internet kommunikation end telefoni.