Læsetid: 2 min.

Flere børn og unge bliver genindlagt i psykiatrien

Siden 2009 er andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien fordoblet. Udviklingen risikerer at gøre børnene mere syge, mener både SIND og Bedre Psykiatri. Danske Regioner ser med alvor på det stigende antal genindlæggelser
Siden 2009 er andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien fordoblet. Udviklingen risikerer at gøre børnene mere syge, mener SIND og Bedre Psykiatri.

Siden 2009 er andelen af genindlæggelser i børne- og ungepsykiatrien fordoblet. Udviklingen risikerer at gøre børnene mere syge, mener SIND og Bedre Psykiatri.

17. november 2016

I 2015 var hver fjerde indlæggelse i børne- og ungepsykiatrien en genindlæggelse af en patient, som var blevet udskrevet inden for den seneste måned. I 2009 var det kun hver tiende. Det viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen, der bygger på registerdata fra hospitalerne.

Formand for Psykiatriudvalget i Danske Regioner, Charlotte Fischer, ser med stor alvor på stigningen i antallet af genindlæggelser:

»Vi kan ikke være tilfredse, før den udvikling er knækket. Antallet af genindlæggelser er et af de få kvalitetsparametre vi har, så det er vi nødt til at tillægge rigtig stor betydning,« siger Charlotte Fischer (R), der mener, at der fra centralt politisk hold er for lidt fokus på kvaliteten af behandlingen i psykiatrien.

Genindlæggelser er ifølge Sundhedsstyrelsen en vigtig indikator for kvaliteten og effekten af behandlingen, derfor bekymrer udviklingen både også sundhedsøkonom, patienter og pårørende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Peter Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
Peter Jensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det skyldes vel, at de bliver givet piller som går ind og ændrer deres hjerner, I stedet for at finde ud af hvor problemerne stammer fra og arbejde med familien, sociale relationer, psykoterapi, livsstil, miljø mm.

Hvis børnene medicineres, hvilket jeg antager at de bliver når de er indlagt, så er det virkeligt bekymrende.

Venlig hilsen

Om forholdene i USA skriver Robert Whitaker i sin bog 'Anatomy of an epidemic' bland andet, at

'...idag (udkommet i 2010) er der muligvis 3.5 millioner amerikanske børn, der tager et middel mod ADHD, idet Center for Disease Control i 2007 rapporterede, at et ud af hvert 23. amerikanske barn i alderen fire til syv (!) således er medicineret.'

'...børnene her (i USA) forbruger 3 gange så mange stimulanser som resten af verdens børn tilsammen.'

'For omkring et årti siden begyndte det at blive mere og mere almindeligt at ordinere psykofarmaka til børn i vuggestuer og børnehaver'

Er det der vi er på vej hen?

Venlig hilsen